Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Прашањето нема врска со темата али има ли некој од вас слики од Јохан Тарчуловски во војна облека? Се чудам ништо неможе да најдам.
Ne nemozes zasto nema toj bese inspektor za pridruzba na obezbeduvanjeto na Boris trajkoski vraboten vo MVR i bese vo civil takva mu bese rabotata
--- надополнето: 13 март 2013 во 15:00 ---
Аман доста правете споредби со Америка, Израел или Русија, ние сме мала држава 1 и пол милион народ, со буџет од 90 мил евра, за толку пари ја стварно не знам што очекувате, на пСО годишно му се потребни 30 мил евра буџет за да се модернизира.Ги направивте дека се мрзливи не знаат да одат, многу бил лесен селективниот, иди помини го штом е лесен, ја стварно не знам што очекувате боже ние сме некоја воена сила па сега ке правиме кој знае што.20 посто од бСН имаат поминато селективен за во Зелени Беретки или УСА Ренџери, чак што еден дечко Марјан беше најдобар во 2010 од сите странци.Голем дел од волците што се запослија во 1994 уште работат таму, имаат поминато и северна и западна граница 2001 и Ирак и Авганистан, точно е дека примањата се слаби, опрема имаат али не е ништо посебно.Моментално не им требаат регрути, затоа и не примаат веќе цивили туку само војници затоа што не им се исплати да земаат цивили кои немаат искуство, периодот 2009-2010 беше тежок зашто 20-30 луѓе се разбегаа по странство дури и еден мајор.Волците се расадник на луѓе во сите други единици во МКД, сите главни се бивши волци, во ЕСЗ заменикот е бивш волк во ЕБР командатот е бивш волк во другите служби има доста луѓе од таму, али тоа е подобро затоа што пак остануваат во МКД место да бегаат.Колку пари толку музика.
Marjan macka go znam jako bate e,a za Antonio EBR ne znaev deka bil vo volcite. poz
--- надополнето: 13 март 2013 во 15:04 ---
За во Зелени Беретки добиваат ознака Special Forces и нож на кој пишува Special Forces а за Ренџери ознака Ranger.

Прегледај го приврзокот 59883
Не се гледа убаво али на униформата му пушува Special Forces и плус падобранска обука има завршено па има ознака airbone.
Kade ja najde slikava? go znam covekov sega e trener ne znam dali uste e vo BSN
--- надополнето: 13 март 2013 во 15:11 ---
ЕБР, Медиумите јасно нагласуваат кога единицата е активирана на пр за спасувачките активности што беа извршени за време на полплавите,или не сме доволно информирани или работат под формација на ЕБР.Прашањето ми беше само во кој акции учествуваа. и за што се користат.но нема везе.

Имам уште едно прашање зошто нема конкурс за прием на нови членови на единицата или јас не сум информиран.Знам дека конкурсот во 2001 беше последниот.или пак дека се најелитната единица во мак па и на балканот прием се извршува од други единици на веќе искусни и спремни луѓе.
Imase konkurs letoto 2012 i jas bev prijaven ama padnav toj e prv ponkurs po toj od 2001 znaci lani imase konkurs za EBR

Ne nemozes zasto nema toj bese inspektor za pridruzba na obezbeduvanjeto na Boris trajkoski vraboten vo MVR i bese vo civil takva mu bese rabotata
--- надополнето: 13 март 2013 во 15:00 ---

Marjan macka go znam jako bate e,a za Antonio EBR ne znaev deka bil vo volcite. poz
--- надополнето: 13 март 2013 во 15:04 ---

Kade ja najde slikava? go znam covekov sega e trener ne znam dali uste e vo BSN
--- надополнето: 13 март 2013 во 15:11 ---

Imase konkurs letoto 2012 i jas bev prijaven ama padnav toj e prv ponkurs po toj od 2001 znaci lani imase konkurs za EBR

Конкурс за Полицајци имаше лани.Прашањето ми беше за ЕСЗ Тигар.
За тоа и раегираше Стојанче Ангелов конкурс за Плицајци а условите за прием како за во специалци.

Конкурс за Полицајци имаше лани.Прашањето ми беше за ЕСЗ Тигар.
За тоа и раегираше Стојанче Ангелов конкурс за Плицајци а условите за прием како за во специалци.
Da znam uslovite bea za specijalci a na konkursot bese za policaec.konkursot bese odlozuvan 2 pati toj letoto bese 3 konkurs javen i bese za policajci,ama tie so znaeja deka e za vo EBR i ESZ TIGAR imaa vreme da se podgotvat fizicki,i jas mislev deka e za policaec i uslovite bea strogi ama koga pojdov vo kasarnata Gjorce Petrov ne podelija na grupi po 15-20 i sekoj imase vodic od EBR, a za komisija imase 1 EBR i 1 ESZ TIGAR,bea korektni toa e toa.

Da znam uslovite bea za specijalci a na konkursot bese za policaec.konkursot bese odlozuvan 2 pati toj letoto bese 3 konkurs javen i bese za policajci,ama tie so znaeja deka e za vo EBR i ESZ TIGAR imaa vreme da se podgotvat fizicki,i jas mislev deka e za policaec i uslovite bea strogi ama koga pojdov vo kasarnata Gjorce Petrov ne podelija na grupi po 15-20 i sekoj imase vodic od EBR, a za komisija imase 1 EBR i 1 ESZ TIGAR,bea korektni toa e toa.

Не да биле коректни птретерано.Како прво тој што е за таму треба секогаш да е спремен физички мислам.Они очекувале голем одзив на младината 15000 луѓе се пријавиле, дете само што пркнало сака да биде полицаец.Но како и да е професионално си ја завршиле селекцијата.
Ме интересира како и со кој вежби започна испитот.дали дозволуваа одмор или се на ура.

Не да биле коректни птретерано.Како прво тој што е за таму треба секогаш да е спремен физички мислам.Они очекувале голем одзив на младината 15000 луѓе се пријавиле, дете само што пркнало сака да биде полицаец.Но како и да е професионално си ја завршиле селекцијата.
Ме интересира како и со кој вежби започна испитот.дали дозволуваа одмор или се на ура.
Правиш вежба, па 10на минути пауза, да се оладиш, измиеш.
И после дур да ја објаснат наредната вежба, се губи уште едно 5 минути, и се на се, паузата е 15 минути :)
--- надополнето: 14 март 2013 во 16:39 ---
А вежбите почнуваа, идеа прво згибови, па стомачни, па склекови и на крај трчање.

Правиш вежба, па 10на минути пауза, да се оладиш, измиеш.
И после дур да ја објаснат наредната вежба, се губи уште едно 5 минути, и се на се, паузата е 15 минути :)
--- надополнето: 14 март 2013 во 16:39 ---
А вежбите почнуваа, идеа прво згибови, па стомачни, па склекови и на крај трчање.
Колку згибови , склекови и стомачи се правеа ?

Старо но добро видео, мада се е океј ама кога ке ги видам со АК-47 или нашки Застава M70 ми пука филм!Во глобала таа беше добра секекција, али лошо беше тоа што не се одвиваше многу во поединечни способности, туку во тимови и групи! Моментално припадниците на ЕСЗ имаат поригорозни тренинзи и помодерни!

Али увиди ја разликата!

Херои,синови македонски,заслужуваат споменик на сред плоштад.
Единица за специални задачи Тигар најелитната специална единица во Мак и Балканот.

Старо но добро видео, мада се е океј ама кога ке ги видам со АК-47 или нашки Застава M70 ми пука филм!Во глобала таа беше добра секекција, али лошо беше тоа што не се одвиваше многу во поединечни способности, туку во тимови и групи! Моментално припадниците на ЕСЗ имаат поригорозни тренинзи и помодерни!

Али увиди ја разликата!

Рангер и Тигар сосема спротивни затоа за разликата не да не почнуваме

Рангер и Тигар сосема спротивни затоа за разликата не да не почнуваме

И во двете видеа е опишана и прикажана една основна специјалистичка обука, нема везе тоа што едната е воена а другата полициска!

И во двете видеа е опишана и прикажана една основна специјалистичка обука, нема везе тоа што едната е воена а другата полициска!
како нема везе ,овие имаа марш на почеток 40 км ,армиските специјалци имаат 120 км марш, овие немаат преживување ,армиските спцијалци имаат,овие немаат падобрански скокови армиските имаат,нема основна специјална обука ,имаш обука за спацијална полиција , друга обука за армиски специјалци

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom