- Член од
- 26 септември 2011
- Мислења
- 539
- Поени од реакции
- 2.371
Ne nemozes zasto nema toj bese inspektor za pridruzba na obezbeduvanjeto na Boris trajkoski vraboten vo MVR i bese vo civil takva mu bese rabotataПрашањето нема врска со темата али има ли некој од вас слики од Јохан Тарчуловски во војна облека? Се чудам ништо неможе да најдам.
--- надополнето: 13 март 2013 во 15:00 ---
Marjan macka go znam jako bate e,a za Antonio EBR ne znaev deka bil vo volcite. pozАман доста правете споредби со Америка, Израел или Русија, ние сме мала држава 1 и пол милион народ, со буџет од 90 мил евра, за толку пари ја стварно не знам што очекувате, на пСО годишно му се потребни 30 мил евра буџет за да се модернизира.Ги направивте дека се мрзливи не знаат да одат, многу бил лесен селективниот, иди помини го штом е лесен, ја стварно не знам што очекувате боже ние сме некоја воена сила па сега ке правиме кој знае што.20 посто од бСН имаат поминато селективен за во Зелени Беретки или УСА Ренџери, чак што еден дечко Марјан беше најдобар во 2010 од сите странци.Голем дел од волците што се запослија во 1994 уште работат таму, имаат поминато и северна и западна граница 2001 и Ирак и Авганистан, точно е дека примањата се слаби, опрема имаат али не е ништо посебно.Моментално не им требаат регрути, затоа и не примаат веќе цивили туку само војници затоа што не им се исплати да земаат цивили кои немаат искуство, периодот 2009-2010 беше тежок зашто 20-30 луѓе се разбегаа по странство дури и еден мајор.Волците се расадник на луѓе во сите други единици во МКД, сите главни се бивши волци, во ЕСЗ заменикот е бивш волк во ЕБР командатот е бивш волк во другите служби има доста луѓе од таму, али тоа е подобро затоа што пак остануваат во МКД место да бегаат.Колку пари толку музика.
--- надополнето: 13 март 2013 во 15:04 ---
Kade ja najde slikava? go znam covekov sega e trener ne znam dali uste e vo BSNЗа во Зелени Беретки добиваат ознака Special Forces и нож на кој пишува Special Forces а за Ренџери ознака Ranger.
Прегледај го приврзокот 59883
Не се гледа убаво али на униформата му пушува Special Forces и плус падобранска обука има завршено па има ознака airbone.
--- надополнето: 13 март 2013 во 15:11 ---
Imase konkurs letoto 2012 i jas bev prijaven ama padnav toj e prv ponkurs po toj od 2001 znaci lani imase konkurs za EBRЕБР, Медиумите јасно нагласуваат кога единицата е активирана на пр за спасувачките активности што беа извршени за време на полплавите,или не сме доволно информирани или работат под формација на ЕБР.Прашањето ми беше само во кој акции учествуваа. и за што се користат.но нема везе.
Имам уште едно прашање зошто нема конкурс за прием на нови членови на единицата или јас не сум информиран.Знам дека конкурсот во 2001 беше последниот.или пак дека се најелитната единица во мак па и на балканот прием се извршува од други единици на веќе искусни и спремни луѓе.