Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.254
- Поени од реакции
- 12.265
Секој си го зел делот. И ти реков преводите се глупости таму. Нема што да се види во тие постови. Таа книга од која е цитирано и како ти и твоите муслимани се палите како петарди на напишаното има свои коментари, без нив ништо. И реков, преводите се глупости, а јас пак за коментари ти зборувам...
Ајде продолжи да плукаш врз христијанството Иако така само создаваш поголеми верници христијански. И ќе дојдам на темата ислам, малку да ви матам водата со прашања.
Туку батали ти не си интересен, си го кажав своето. Повели испрашувај ја божественоста и радувај се ако христијанин ти одговори незадоволително според тебе.
Он: Ова го поставив и на темата ислам како прашање ама почнаа да ми зборуваат како ширам омраза јас
Па еве и тука да прашам: Дали се размислува или дали се работи за помирување на христијанството и внатре во себе самото со сите тие цркви но и со другите религии: ете исламот? Дали се прават обиди да се разбере ете дека ЕДЕН е БОГ, но многу се РЕЛИГИИТЕ и дека нема потреба никој да станува муслиман ако е христијанин или христијанин ако е муслиман? Која и религија да ја практикувате, ЕДЕН Е БОГОТ?
Дали? Или тоа нема шанси да се случи уште долго време?