Сателитска (со шеринг) vs ТоталТВ vs Кабелски vs iPTV

• Креатор на темата Креатор на темата edin4o
  • Време на започнување Време на започнување

Сателитска (со шеринг) vs ТоталТВ vs Кабелски vs iPTV

• Сателитска + шеринг

Гласови: 39 56,5%
  • Total TV

Гласови: 11 15,9%
  • Blizoo

Гласови: 4 5,8%
  • Telekabel

Гласови: 5 7,2%
  • MaxTV

Гласови: 14 20,3%
  • Хардкор локална антена (сеа со дигитализација) only

Гласови: 1 1,4%
  • други (локални) оператори

Гласови: 3 4,3%

• Вкупно гласачи
    69
Може ли некој да ми каже дали овој rs232 кабел со USB одговара за да го поврзам Opticum-от 4000c со лаптоп за Fausto cs? Значи портот на ресиверот е rs232 C, а на лаптопот USB.

Моја комбинација DM500 HD, SS2 и SS HD2. Дримот не е кинез, оригинал купен во Германија со сега "шарен" софт.:D
На еден комп SS2 на друг SS HD2 и никако да се откажам од тв картициве, дури повеќе гледам на нив отколку на телевизор. Оваа првава душа и извадив и сеуште работи како змија, не ми се дава да ја фрлам во некоја фиока.
Никогаш не сум го сакал тотал заради слабиот квалитет на сликата, но повеќе од каналите на тотал ги има по стримови (D3GO, NetTV).:D
Заради интернетот имам Blizoo пакет. Таму сум раат и сум го решил проблемот со сериски филмови, кој сака да гледа турски серии има башка ѓурулти кутија.

Free to air
Набави сателитска антена и ресивер
Има толку многу слободни какнали, па немаш никаква потреба од кодирани канали
Има и доста канали што можат да се следат преку интернет
Се на се биди слободен....

Да не се разбереме погрешно - ја иам сателитска.
Шо се тиче мене ја не ни мора да стаам шеринг, све си иам на нет, него семејството ми е малку застарено па целата забава ја вади од Абер Кутијата :)

Само сателитска. Квалитетот е на ниво. Нај добро картица за основниот пакет плус шеринг за свобода. И какви са тиа бре 100 евра за шер. ја платам 10евра за N линија супер квалитетна.
Кај нас добар провајдер е satellite.bg na ASTRA 23

Само сателитска. Квалитетот е на ниво. Нај добро картица за основниот пакет плус шеринг за свобода. И какви са тиа бре 100 евра за шер. Ја платам 10евра за N линија супер квалитетна.
Кај нас добар провајдер е satellite.bg na ASTRA 23
Добро во Бугарија се е поевтино, спореди ги само blizoo пакетите во Бугарија и Македонија ќе ја видиш разликата. N линија малку заебана работа ако вистински плаќаш, тогаш плати C линија или Silistra IPTV за BG.
23,5°E добар избор на канали за Бугарија но не кај нас. Да не ме разбереш погрешно, проблемот е што не сакам на интернационални канали пр. на N.Geo да имам бугарско аудио, не заради тоа што го мразам бугарскиот јазик, едноставно така сме навикнати англиско аудио и превод, еноставно нема синхронизација за израз како open your mind тоа само има смисол.
Спореди 23,5°E:
Код:
http://94.155.46.4:8001/udp/237.1.1.131:4000/
И 16°E:
Код:
http://cds-se1.se.cds-sr1.vmo1.sbb.rs/live/disk/ngc_srb/hls/hls-audio101_eng%3D64000-video%3D1400000.m3u8

Добро во Бугарија се е поевтино, спореди ги само blizoo пакетите во Бугарија и Македонија ќе ја видиш разликата. N линија малку заебана работа ако вистински плаќаш, тогаш плати C линија или Silistra IPTV за BG.
23,5°E добар избор на канали за Бугарија но не кај нас. Да не ме разбереш погрешно, проблемот е што не сакам на интернационални канали пр. на N.Geo да имам бугарско аудио, не заради тоа што го мразам бугарскиот јазик, едноставно така сме навикнати англиско аудио и превод, еноставно нема синхронизација за израз како open your mind тоа само има смисол.
Спореди 23,5°E:
Код:
http://94.155.46.4:8001/udp/237.1.1.131:4000/
И 16°E:
Код:
http://cds-se1.se.cds-sr1.vmo1.sbb.rs/live/disk/ngc_srb/hls/hls-audio101_eng%3D64000-video%3D1400000.m3u8

Другар, да не мислиш дека Близу не сака да земат повеке пари и кај нас, сакат ама не могат. А не могат пошто има конкуренција.
За надписите - ако е филм и ја преферам да е со оригинал соунтрак и надписи, но за NAT GEO, Discovery и слични по лесно е да слушаш одколку да се замарјаш со читане.
Иначе АСТРА навистина имат нај добар квалитет на сигнала. Например на Planeta HD /не сум им фен, сбора технически, пошто са един од каналите со нај висок битрејд/ битрејда е 10-13 Мбс.
Кај нас DVB-T исто е алтернатива, бесплатна и то не лоша.

Sly UK FTW!

Oсвен на дримбокс, кој од операториве нуди најдобри спортски канали кои може да се гледаат на квалитетна ХД слика?

Oсвен на дримбокс, кој од операториве нуди најдобри спортски канали кои може да се гледаат на квалитетна ХД слика?

Тоталтв, но како што знаеме некогаш не пренесуваат во HD.

Сум користел се, дома имам сателитска (500хд) и телекабел. Сателитската највеќе се исплати од се, добиваш тоа што плаќаш. МаксТВ е повеќе за постари кои не се разбираат у технологија, да не кажам нубови.

Sky UK си гази!

Тоталтв, но како што знаеме некогаш не пренесуваат во HD.
Eдно време бев многу загреан за Тотал ТВ (и сега сум, во недостаток на други добри понуди), но како што дознав дека имаат претерано слаба ХД слика , многу се разочарав , тогаш џабе ми е добар ЛЦД тв кога не можам да уживам во добра ХД спортска програма:(

Eдно време бев многу загреан за Тотал ТВ (и сега сум, во недостаток на други добри понуди), но како што дознав дека имаат претерано слаба ХД слика , многу се разочарав , тогаш џабе ми е добар ЛЦД тв кога не можам да уживам во добра ХД спортска програма:(

Епа тогаш освен Дрим Бокс немаш ништо друго, други оператори не ги емитуваат каналите во HD.

Епа тогаш освен Дрим Бокс немаш ништо друго, други оператори не ги емитуваат каналите во HD.
A зошто тогаш Тотал тв наплатува поскапо ХД пакет, дали таа слика е ХД или не е, а ако не е дали е подобра значително од обичната (со други зборови дали вреди да се стави ХД пакетот или нема некоја голема разлика)?

MaxTV за домашни канали + Дримбокс со шеринг за све друго (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom