Прашање за Христијанството III

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Прашај ме, само одоколку немаш веќе подготвен одговор на прашањето кое самиот ќе го поставиш...:icon_lol:
Hehe... Ne,nemam,ama ne e cudo da se rodat uste prasanja.
Prasanjeto veke go postaviv.
Koj ke ni Sudi tamu;
Otecot,Sinot ili S.Duh ?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Hehe... Ne,nemam,ama ne e cudo da se rodat uste prasanja.
Prasanjeto veke go postaviv.
Koj ke ni Sudi tamu;
Otecot,Sinot ili S.Duh ?

Ќе ни‘ суди Христос, Синот. Нему, Отецот Му даде секаква власт (Матеј, 28.18).

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
...вели Let3, а Црквата вели дека Исус е „...Господ Исус Христос, Синот Божји Единороден...„
Која црква?
Н пример првите христијани Исуса го сметале за месаја - човек кој ќе ги обедини, поведе во борба против Рим, и по победата ќе седни на престолот во Ерусалем и ќе владее до смртаа со нив (а по него неговите синови и внуци)
Е сега ти си христијанин со поинакво мислење. Има и христијани кои тврдат дека Марија не е богородица. Имаш куупови христијани Мики не си ти во позиција да кажеш Црква па под то да се подразбира нешто сеопшто и универзално, то можеш да кажеш “мојата црква“ или “една од црквите“ или “една од варијантите на христијанството во која јас поверував..“

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Ќе ни‘ суди Христос, Синот. Нему, Отецот Му даде секаква власт (Матеј, 28.8).
абе мики што толку се замараш кога нему не му се важни одговорите
поставив пражање на тема за ислам ама никаде го нема да даде мислење или пак го чека метта да огдовори дека тој е поупатен во исламот
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:25 ---
Адам се родил пред 340.000 години

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=5C242B4F26ABA547913A201C8B5426E6

и еве еден коментар под текстот

Seljacishte, 08.03.2013 21:00:12
Zaprasajte se... Ako ova dokazuva deka homosapiensot datira duri 340 000 god. nanazad, od koi sto jas sum ubeden deka se samo 6000 od postoenjeto na covekot, togas da ja frlime vo voda Darvinovata teorija za evolucija, bidejki ako posle 340 000 god, covekot,zmiite,jabolkite i smokvite seuste izgledaat isto, znaci ne evoluirale ni malku iako cel univerzum se ima promeneto, togas mora da sme sozdadeni od NEKOJ a ne od prirodata !!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
абе мики што толку се замараш кога нему не му се важни одговорите
Па баш и не се замарам премногу, затоа на Soul и му посакав пријатно попладне, кога увидов дека веќе има одговор на секој мој одговор...:icon_lol:
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:27 ---
Која црква?
Христовата...
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:28 ---
Која црква?
Н пример првите христијани Исуса го сметале за месаја - човек кој ќе ги обедини, поведе во борба против Рим, и по победата ќе седни на престолот во Ерусалем и ќе владее до смртаа со нив (а по него неговите синови и внуци)
Тоа е саде фантазма, со која евреите го замислуваа Месијата. За нивна несреќа, Месијата дојде во лик од скромен дрводелец, со царско потекло, но не и со царска облека и ратоборност...
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:30 ---
Е сега ти си христијанин со поинакво мислење. Има и христијани кои тврдат дека Марија не е богородица. Имаш куупови христијани Мики не си ти во позиција да кажеш Црква па под то да се подразбира нешто сеопшто и универзално, то можеш да кажеш “мојата црква“ или “една од црквите“ или “една од варијантите на христијанството во која јас поверував..“
Да, надвор од Црквата има се‘и се‘што па чак и розеви слонови кои летаат...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Па баш и не се замарам премногу, затоа на Soul и му посакав пријатно попладне, кога увидов дека веќе има одговор на секој мој одговор...:icon_lol:
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:27 ---

Христовата...
Мики, Христова црква беше она која по смртта негова ја превзеде брат му Јаков. Тие беа назарени по убедување исто како и Исус. Тие беа во конфликт со Павлета и Павлета го сметаа за грешник. Имаа друго учење за Исуса од она кое го проповедаше Павле. Денес црквата на која ти и припаѓаш е базирана на Павле не на Исус. То ти е Мики како да си купил Нокиа топ модел за ефтини пари а испадна дека е бедна кинеска копија. Вистинското христијанство е тешко и мачнои, тоа се старите закони, тоа се одрекнувања, постојани молитви на колена клекнати, жртви кон бога, секојдневни ритуали и обреди, обрежувања.... То е оригиналот, копијата е - нишо не треба само речи дека верваш и спасен си.
Но иако изгледа полесно и попримамливо - исто како и кинеска роба - не функционира.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, Христова црква беше она која по смртта негова ја превзеде брат му Јаков. .
Let3,

ај уште еднаш (или по којзнае кој пат): совршено не ме интересеираат Твоите ставови кон Црквата, оти Ти велиш “едно„ а Црквата вели „друго„ и е целосно спротивно на Твоие телесни мудрувања...

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Bidejki pisuvate na pamet preporacuvam eden da dava odgovor :D
Ili,kako sakate.

Ke rece MIKI odnapred imam odgovor no navistina sega citam vamu Evangelie po Luka (za tesnata vrata) i gledam nesto interesno.
Tamu Isus veli deka pogresno e takvoto mislenje.

Eve gi komplet stihovite:

25 Кога домаќинот ќе стане и ќе ја затвори вратата, а ако вие останете надвор и почнете да чукате на вратата и да говорите: „Господи, отвори ни!” Тој ќе ви одговори: „Не знам од каде сте!”
26 Тогаш ќе почнете да зборувате: „Јадевме и пиевме пред Тебе; а Ти поучуваше по нашите улици.”
27 А Тој ќе ви рече: „Ви велам, не знам од каде сте? Отстапете од Мене сите, кои вршите неправда!”
28 Таму ќе биде плач и чкртање со заби, кога ќе ги видите Авраама, Исака и Јакова и сите пророци во Божјото Царство, а себеси - истерани надвор.
29 И ќе дојдат од исток и запад, од север и југ, и ќе седнат во Божјото Царство.
30 И ете, има последни, кои ќе бидат први; и има први, кои ќе бидат последни.”
31 И во истиот час пристапија некои фарисеи и Му рекоа: „Излези и оди си оттука, зашто Ирод сака да Те убие!”
32 И им рече: „Одете и кажете и на таа лисица: „Еве изгонувам зли духови и исцелувам денес и утре; и на третиот ден ќе завршам.
33 Но денес, утре и задутре, треба да патувам, зашто не бива пророк да загине надвор од Ерусалим.”
34 ”Ерусалиме, Ерусалиме, што ги убиваш пророците и со камења ги погубуваш оние, кои се испратени при тебе; колку пати сакав да ги соберам твоите деца, како квачката своите пилиња под крилја, но не сакавте!
35 Ете, ви се остава пуст вашиот дом. И ви велам: нема да Ме видите додека не дојде време да кажете: „Благословен е Оној Кој доаѓа во Господово име!”

Odma da kazam deka,navistina nemam znaenje za tolkuvanje na Evangelija,saka poznavanje istorija i mnogu dr. raboti pa se nadevam ke mi objasnis.

Vo citatite,barem za mene,jasno e deka Apostolite mislat deka Isus ke gi preceka,oti vo stihovite na domakinot mu se obrakaat so Gospodi na sto Isus jasno im dava do znaenje deka nema toj da bide domakinot i im veli deka; TOJ (a ne im veli jas ke vi odgovoram) ke vi odgovori: "Neznam od kade ste"
Za da bide uste pojasno,vo slednite citati apostolite ke go potsetat deka jadevme i pievme so nas,ne' poducuvase a Isus im veli "Toj (ne jas ke vi recam)ke vi rece: "Neznam od kade ste" Na drugi prevodi pisuva "Ne ve poznavam" Znaci ne e Bog toj koj so niv jadel i piel.
Za da bide pak uste pojasno,Isus spomnuva nekoi proroci vo zdolnite citati za da na kraj i toj samiot se narece prorok,isto kako i niv.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Let3,

ај уште еднаш (или по којзнае кој пат): совршено не ме интересеираат Твоите ставови кон Црквата, оти Ти велиш “едно„ а Црквата вели „друго„ и е целосно спротивно на Твоие телесни мудрувања...
Цркви се Мики, цркви... за тебе ако е свеедно дали ќе влезеш да се помоилиш, венчаш или кумуваш во католичка, правослкавна, протестантска, адвентистичка... црква има луѓе кои прават разлики дека тоа не е една ЦрквА туку многу ЦрквИ

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Baniran sum tamu. Ti i Beric poveke znaete za islamot da davate odgovor.
јас побарав мислење твое
ама ајде ке те прашам тука

Албанци против исламот

Скривајќи се зад својата вероисповед, за да демонстрираат против полициската акција, Албанците, кои во најголем дел ги сочинуваа митингарите, всушност сами му залепија етикета на исламот. Протестите беа поврзани со убиството кај Смиљковци и во свеста на сите преостанати, сосема нормално, се врежа пораката дека застанувајќи зад исконструираниот револт против МВР и државата, демонстрантите всушност сами создаваа впечаток за врска меѓу тероризмот и муслиманите, иако, наводно, основната цел беше да соопштат дека вистината е токму во спротивното ..............
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=5141291288&id=13&setIzdanie=22579

сакав да прашам што мислат муслиманите за ова?

Kajgana Shop

На врв Bottom