Убавата страна на мултиетничноста и соживотот

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
глупости o_O , па не излегоа некни Македонци да палат и да викаат господ е голем , сите видоа имаше се на снимките или можеби видеомонтажа е а?
Па нели излегоа македонци и тепаа рандом невини деца албанци, и беше снимено и документирано тоа, протестот на албанците за тоа се случи, се тепаа невиновни цивили а полицијата гледаше сеир...

Што е е по скапо, автобус или тепан граѓанин кој уште е во болница ???

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
После они за 5 пати поефтино ќе ни ги продаваат станови кој пред тоа ги преплатиле само за да се иселат Македонците. од Чаир На некој смешно му изгледа ова ама мене ми излгеда реално ако се рчнат уште еднаш.
Еве Слика околу Чаир какое ситуацијата
Младиќ е специјалиста за бришење на вакви енклави ... :icon_mrgr:

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Па нели излегоа македонци и тепаа рандом невини деца албанци, и беше снимено и документирано тоа, протестот на албанците за тоа се случи, се тепаа невиновни цивили а полицијата гледаше сеир...

Аха добро , запалиле автобусот шо запалиле а луѓе ако имало внатре да изгорат живи што правиме тогаш , се само заради некој таму што бил тепан .И друго покрај палењето објаснимиги извиците алаху егберг , никој не го прави тоа освен муџахедините во авганистан .

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Овде се е наопаку: и наслов, и воведен пост, и дискусија.
Ама ај и јас да кажам нешто пред да стават клуч.

Во Македонија Македонците и Албанците секогаш живееле едни покрај други и не знам што се запнало за тој соживот сосила.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963

Во правна и нормална држава убивањето на пете невини лица кај смилковско и палењето на автобусот ќе се товарат како тероризам

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Аха добро , запалиле автобусот шо запалиле а луѓе ако имало внатре да изгорат живи што правиме тогаш , се само заради некој таму што бил тепан .И друго покрај палењето објаснимиги извиците алаху егберг , никој не го прави тоа освен муџахедините во авганистан .
алаху екбер вика секој муслиман, не значи дека е терорист...
--- надополнето: 9 март 2013 во 14:32 ---
Во правна и нормална држава убивањето на пете невини лица кај смилковско и палењето на автобусот ќе се товарат како тероризам
Секој нормален со два грама мозок не ги поврзува двата случаеви....

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
алаху екбер вика секој муслиман, не значи дека е терорист...
--- надополнето: 9 март 2013 во 14:32 ---

Секој нормален со два грама мозок не ги поврзува двата случаеви....
Што не викате кога гледате утакмица или навивате за нешто убаво , него само кога се иде во терористички напад се користи тоа .
Двата случаја се тесно поврзани и тоа како пријателе , во првиот случај имаме убивање на пет недолжни лица *сторителите бегаат вие излегувате протестирате , во вториот случај протестирате ама незнаете за што и згора на тоа палите автобуси и неред низ градот .
Него кажи си додека се саудиците влезени кај вас и ве финансираат и од ден на ден се повеќе вахабии ваѓаат , нема да биде нити соживот нити мир , и се сомневам дека овој протест ќе ви биде последен .

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Што не викате кога гледате утакмица или навивате за нешто убаво , него само кога се иде во терористички напад се користи тоа .
Двата случаја се тесно поврзани и тоа како пријателе , во првиот случај имаме убивање на пет недолжни лица *сторителите бегаат вие излегувате протестирате , во вториот случај протестирате ама незнаете за што и згора на тоа палите автобуси и неред низ градот .
Него кажи си додека се саудиците влезени кај вас и ве финансираат и од ден на ден се повеќе вахабии ваѓаат , нема да биде нити соживот нити мир , и се сомневам дека овој протест ќе ви биде последен .
Колку што знам јас 5 пати на ден во скопје и на целиот свет оџата од џамијата вика така?

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Колку што знам јас 5 пати на ден во скопје и на целиот свет оџата од џамијата вика така?
Е како бе така хаха , дај молимте не ме смеј , јас знам ама и ти многу добро знаеш каде и како се користи таа реченица , остави ги на страна оџите они си пеат молитвата .
--- надополнето: 9 март 2013 во 15:10 ---
Не ми одговори за најглавниот проблем *вахабизмот* во Македонија

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Е како бе така хаха , дај молимте не ме смеј , јас знам ама и ти многу добро знаеш каде и како се користи таа реченица , остави ги на страна оџите они си пеат молитвата .
--- надополнето: 9 март 2013 во 15:10 ---

Не ми одговори за најглавниот проблем *вахабизмот* во Македонија
вахабизмот и мене ми пречи, но не се сложувам дека е толку опасен, знам дека од некаде црпат пари, и мене ми интересира од каде, најмалку на нас албанците ни придонесуваат... ако постојат заради некоја цел, тоа сигурно е антиалбанска....

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
вахабизмот и мене ми пречи, но не се сложувам дека е толку опасен, знам дека од некаде црпат пари, и мене ми интересира од каде, најмалку на нас албанците ни придонесуваат... ако постојат заради некоја цел, тоа сигурно е антиалбанска....
Па вие го прифаќате и тука е раширен само несваќајќи дека си имаат други цели , во Албанија делумно и успеа и неуспеа на Косово ги зезнаа Америте и сега си најдоа една тампон зона тука во Македонија преку вас да си ја обезбедуваат логистичката подршка за понатамошни активности на џихадот ширум низ Европа , така да треба твоите сонародници да се чукнат малце во главите и да размислат што и како прават дали тие вештачки кризи кои беа периодов се настанати вистински од вашите незадоволства или пак има тука друга позадина која однадвор дебело финансира да си создаде простор без контрола и надзор од државата .

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Мултиетничноста е онака убава, на хартија.
Во реалноста, не ги гледаме позитивните страни на оној другиот, туку чекаме шанска да го обвиниме за нешто. Во овој случај, рамковните се оние кои најчесто се обидуваат да ги претстават мачедониш како окупатори, лоши, итн, итн, итн...
Кога америте на толкава територија не можат да живеат едни со други (од расни, етнички и религиски мотиви), зошто мислиш дека овде е тоа можно?
Можеме да преживуваме едни со други. Не и да живееме.
--- надополнето: 9 март 2013 во 15:30 ---
Добро бе ајде, кажи што е твоето мислење, кажи решение, ајде искрена дискусија да имаме, а не само препукување....
Кажи искрено кое е решението за ова што се случува???
Атеизам, атеизам everywhere :love:

Озбилна сум.
Национализмот е само маска на она што вистински се случува тука.
Албанка со Турчин - никако национализам.
Албанка со Македонец - ааааа тој е мачедониш, каур е.

Или обратно:
Македонка со Србин - ако бе, шо.
Македонка со Турчин - аааааа, муслиман е.

Оној момент кога религијата нема да постои, нема да постојат ни вакви глупости, ни тука, ни никаде.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Овде се е наопаку: и наслов, и воведен пост, и дискусија.
Ама ај и јас да кажам нешто пред да стават клуч.

Во Македонија Македонците и Албанците секогаш живееле едни покрај други и не знам што се запнало за тој соживот сосила.
Во Македонија помеѓу Алнанци и Македонци, барем таму кај што постоел, одсекогаш имало соживот поради интереси кои умешно го контролираат привидниот соживот. Лицемерие до коска. Кога и двете страни ќе го сфатат тоа и ќе решат да превземат нешто околу тоа, ќе се најде решение и за тој проблем.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom