- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.626
- Поени од реакции
- 5.266
Секој може да го чита првото мислење постирано во темава, и многу јасно е дека темата е отворена не за да научат и дискутираат кое е потеклото на албанците, туку темата е отворена за да се смени досегашното мислење на научниот свет за потеклото на албанците....Па мене искрено најголемо признание ми е всушност вниманието кое ми го посветувате вие, особено со вашата јадосувачка тактика со која само инаетливо го одбивате сето она што ви се приложува.
Значи намерата на ова тема не е да се дискутира за потеклото на албанците, туку е да прави лажни пропаганди....
И секако дека ќе одбивам тоа што со приказни сакаш да утврдиш нешто....
Ти побарав еден историчар кој тврди дека албанците се дојденци во Балканот, денденес не си приложил...
Ова јас можам да го кажам за тебе, без број книги и историчари се цитирани овде... не ми верувај мене, верувај му ним...... јас ништо не пишувам со своја глава овде за да ме обвиниш дека ширам пропаганда, што не е случајот со тебе, ти не цитираш историчари, ти самиот заклучуваш врз непознати аргументи..Да не се лажеме, без разлика какви извори ќе ви бидат овозможени, вие веќе сте одлучиле да не се согласите со тоа.
Пак, јас не го направив тоа поврзување, туку цитирав историчари, странски....Плус, искрено јас и не би можел да замислам да продолжувам една дискусија после вашето посрамотување со „Албаните“ од Аталиатес, кое само дополнително го отслика вашето незнаење и квази научно интерпетирање на историјата.
Како што кажав прееска, нема да ти угодувам и да ти аплаудирам за приказни, се гледа дека си научен со таква публика па затоа ти доаѓа се криво....Што сега ми преостанува, да правам будала од себе и да импровизирам дискусија со потполно некомпетентни членови, кои само ќе ми ре-продуцираат спамови од националистички албански форуми и ќе гледаат ко запрепастени магаренца на секоја нова работа која сум им ја постирал.
Ти си тој разоткриениот кој копира од разни форуми и блогови, земаш готови постови, и истите ги повторуваш цело време....
Не си комптетентен ниту немаш волја за да придонесуваш за нејзино изучување, туку си обичен пропагатор...Изучувањето на историјата со сите нејзини сродни гранки не претставува заклучен процес еднаш засекогаш.
Каков јазик зборуваа Мардаитес?
Дај доказ каде пишува дека дошле со цели семејства!!
И што се случи со тие Мардаитес кои биле стационирани во Македонија??