Што бараат атеисти на форум за религија?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Се ти е тебе смешно :D
Како атеист си (y) Кога може да бидеш муслиман со христијански разбирања + примеси на суфизам и дервишко играње (гледам го знаеш, видео си постирал) ... што може да кажеме :D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Атеистите мора да бидат поревносни и поработливи во однос на религиозните! Мој совет.... сега за сега јас лично сум задоволен иако може подобро...
Zatoa i ve rendam takvite shto davate soveti a nemate poima shto propagirate....krivi krastavici....pa ushte si dozvoluvate soveti da davate na javriite....
slabo ovoj mesec, nieden chlen ne zavede vo vashata sekta... mislish deka mladite se glupavi da zaglavuvaat vo sekti.

Shto bidna ...shto e prosvetluvanje?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Туку да прашам јас вака атеистиве:
Има шанси атеистите да ги помират закараните страни - христијанство и ислам? Или размислувате да оставите сами да се „решат“?

Кој го диктира тој „исконски“ ров помеѓу овие две религии? Тие самите или некој од надвор - можеби атеистите?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Се ти е тебе смешно :D
Како атеист си (y) Кога може да бидеш муслиман со христијански разбирања + примеси на суфизам и дервишко играње (гледам го знаеш, видео си постирал) ... што може да кажеме :D
mnogu raboti jas znam(zboram za religija)....100 pati sum ti rekol...prashaj shto ne ti e jasno i kje ti bide objasneto.
Ama ti imash ponos pa ne ti dava da prashash...
+ imash zaglaveno vo sekta i ne ti davaat da znaesh povekje od toa shto trebe da znaesh..... celo vreme gi maltretirate religioznite za nivnite dogmi, a kaj vas vo sektata e polosho.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Абе што ми е грижа што ти си рекол? За мене си јаврија, забеган од премногу неразбирање на прочитаното, искомплексиран бидејќи не те препознал некој како авторитет (а ти МОРА да си авторитет), напорен, секташ (бидејќи си религиозен и заплеткан во страни учења) и доволно полн со лудачки идеи за да се плеткаш во работи кои не ги разбираш. О.Т.О. е Ред! Чекај и линк (ми се допаѓа кога доаѓаме до момент каде што можам да си ставам линкови, за идните читатели, сонце мое).

И тебе да те прашува човек нешто? Може да те праша некој кој киоск е отворен после 12 часот, а и тоа нема да знаеш да го кажеш убаво...
Ај терај си магаренцето што ми продаваш тука магли? :) Гледај си религијата и не се заморувај! Јас ќе си гледам телемата :)

Погоре набројаното е како јас те доживувам со твоите напорни и досадни излагања за работи кои не ги знаеш (по 1000-ти пат ти велам не знаеш ништо за О.Т.О. и A.'.A.'. ) ама бесцелно е - ти си искомплексиран и сакаш внимание - па ете го добиваш што сакаш поеќе? И доктори стануваме само да ти е подобро!

П.С. Gurdjieff ТИ ВАКА РАЗГОВАРАШ СО ЛУЃЕТО НА ФОРУМОВ (здебеленото)! СИ ЈА ГЛЕДАШ ГРЕШКАТА ГРЕШНИКУ НИЗАЕДЕН?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
[quote="Gurdjieff, post: 5734919, member: 46018"
Ajde sega direktno prashanje....
Veruvash li vo reinkarnacija i dali vashata sekta veruva vo toa?

Sega bidi maz i odgovori bez da vlijae vrz tebe hepta so negovite soveti.

ajde Ipsissimus cekam odgovor...ili kako dobar "vojnik" ti dadoa zabrana.
Kazi si tvoe lichno mislenje...zar i toa trebe da ti kaze hepta kako da odgovorish?
Ти си непоправлив случај. Missing link во еволуцијата на тролањето.
Ти му кажуваш нема верување, нема догми, тој те прашува во што верува вашата "секта"...:facepalm:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
mnogu raboti jas znam(zboram za religija)....100 pati sum ti rekol...prashaj shto ne ti e jasno i kje ti bide objasneto.
Ama ti imash ponos pa ne ti dava da prashash...
Јас бе немам срам да прашам, ете кој во Хадот го вовел казнувањето на грешниците?

во ведите кој е изворот на “рита“ и во кој поим покасно се трансформира (во ригведата на пример)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
ajde pak...

[quote="Gurdjieff, post: 5734919, member: 46018"
Ajde sega direktno prashanje....
Veruvash li vo reinkarnacija i dali vashata sekta veruva vo toa?

Sega bidi maz i odgovori bez da vlijae vrz tebe hepta so negovite soveti.
ajde Ipsissimus cekam odgovor...ili kako dobar "vojnik" ti dadoa zabrana.
Kazi si tvoe lichno mislenje...zar i toa trebe da ti kaze hepta kako da odgovorish?[/quote]
Imash ili nemash tvoe mislenje?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Ipsissimus Имаш забрана да разговараш со секташот Gurdjieff бидејќи немаш потреба од неговото проклество.
Остави ги робовите да си играат со синџирите! :vozbud:Ние ќе играме на музиката што ја прават со нив :pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Imash zabrana od generalot da imash tvoe mislenje?
hahahahaha...na religioznite se smeete deka imale zabrani.
Kakva sekta kje beshe da ne dava i svoe mislenje da imash?
Pa kaj ti e slobodnata volja shto celo vreme ja propagirash i shto velish deka e zabraneta od religiite?
More hipokrizija breeeee...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ти си непоправлив случај. Missing link во еволуцијата на тролањето.
Ти му кажуваш нема верување, нема догми, тој те прашува во што верува вашата "секта"...:facepalm:
Ajde vaka da probam..
Dali znaesh deka postoi reinkarnacija?
Tvoe mislenje...ne me interesira za sektata...go znam jas dobro potekloto na vashata sekta.
--- надополнето: 6 март 2013 во 18:40 ---
ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΟΣ !
(едитирано од модератор)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Точно, рака под рака одат тие ситуации. Еве еден таков случај:
Аврам бил од Бога искушуван: Бог имал намера да види до која граница може да „оди„ Аврамовата послушност кон Бога. Аврам покажал подготвеност да оди „до крај„, но бил убеден дека, покорувајќи се на волјата Божја, чини праведно дело. Така, Аврам имал можност да одбере: да одлучи дали ќе убие по Божјото наведување или нема да убие, одлучувајќи во својот ум.

Но, гледам дека цело време намерно ја кратиш приказната за Аврам, оти на крајот од истата, Аврам не изврши убиство, така да Исак не беше убиен.

Ич не се секирај, не си ни првиот, а ниту последниот кој сака кривицата за секое зло во Светов да Му ја припише на Бога, оти тоа веќе го стори Адам, набедувајќи Го Бога дека Он му ја дал Ева (на Адама) и дека Он е крив што (самиот Адам) ја „утнал„ работата, обвинувајќи ја и Ева за својата грешка, а не само Бога...

Kajgana Shop

На врв Bottom