Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Ti zaspan si so otvoreni oci...ne deka gledashТо само ради то шо гледам дека си гладен
Ti zaspan si so otvoreni oci...ne deka gledashТо само ради то шо гледам дека си гладен
Се ти е тебе смешно
Zatoa i ve rendam takvite shto davate soveti a nemate poima shto propagirate....krivi krastavici....pa ushte si dozvoluvate soveti da davate na javriite....Атеистите мора да бидат поревносни и поработливи во однос на религиозните! Мој совет.... сега за сега јас лично сум задоволен иако може подобро...
mnogu raboti jas znam(zboram za religija)....100 pati sum ti rekol...prashaj shto ne ti e jasno i kje ti bide objasneto.Се ти е тебе смешно
Како атеист си Кога може да бидеш муслиман со христијански разбирања + примеси на суфизам и дервишко играње (гледам го знаеш, видео си постирал) ... што може да кажеме
Абе што ми е грижа што ти си рекол? За мене си јаврија, забеган од премногу неразбирање на прочитаното, искомплексиран бидејќи не те препознал некој како авторитет (а ти МОРА да си авторитет), напорен, секташ (бидејќи си религиозен и заплеткан во страни учења) и доволно полн со лудачки идеи за да се плеткаш во работи кои не ги разбираш. О.Т.О. е Ред! Чекај и линк (ми се допаѓа кога доаѓаме до момент каде што можам да си ставам линкови, за идните читатели, сонце мое).
Ти си непоправлив случај. Missing link во еволуцијата на тролањето.[quote="Gurdjieff, post: 5734919, member: 46018"
Ajde sega direktno prashanje....
Veruvash li vo reinkarnacija i dali vashata sekta veruva vo toa?
Sega bidi maz i odgovori bez da vlijae vrz tebe hepta so negovite soveti.
ajde Ipsissimus cekam odgovor...ili kako dobar "vojnik" ti dadoa zabrana.
Kazi si tvoe lichno mislenje...zar i toa trebe da ti kaze hepta kako da odgovorish?
Јас бе немам срам да прашам, ете кој во Хадот го вовел казнувањето на грешниците?mnogu raboti jas znam(zboram za religija)....100 pati sum ti rekol...prashaj shto ne ti e jasno i kje ti bide objasneto.
Ama ti imash ponos pa ne ti dava da prashash...
ajde Ipsissimus cekam odgovor...ili kako dobar "vojnik" ti dadoa zabrana.[quote="Gurdjieff, post: 5734919, member: 46018"
Ajde sega direktno prashanje....
Veruvash li vo reinkarnacija i dali vashata sekta veruva vo toa?
Sega bidi maz i odgovori bez da vlijae vrz tebe hepta so negovite soveti.
Imash ili nemash tvoe mislenje?[/quote]ajde pak...
ajde Ipsissimus cekam odgovor...ili kako dobar "vojnik" ti dadoa zabrana.
Kazi si tvoe lichno mislenje...zar i toa trebe da ti kaze hepta kako da odgovorish?
Imash zabrana od generalot da imash tvoe mislenje?I...
....
Ajde vaka da probam..Ти си непоправлив случај. Missing link во еволуцијата на тролањето.
Ти му кажуваш нема верување, нема догми, тој те прашува во што верува вашата "секта"...
(едитирано од модератор)ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΟΣ !
Аврам бил од Бога искушуван: Бог имал намера да види до која граница може да „оди„ Аврамовата послушност кон Бога. Аврам покажал подготвеност да оди „до крај„, но бил убеден дека, покорувајќи се на волјата Божја, чини праведно дело. Така, Аврам имал можност да одбере: да одлучи дали ќе убие по Божјото наведување или нема да убие, одлучувајќи во својот ум.Точно, рака под рака одат тие ситуации. Еве еден таков случај: