MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Да, еве пак ќе ти повторам: Неспособноста да се разбере одговорот, незначи дека нема одговор!
...исти како што не дадениот одговор си останува не даден одговор...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, еве пак ќе ти повторам: Неспособноста да се разбере одговорот, незначи дека нема одговор!
Ц..Верувањето во реинкарнација оригинално потекнува од хиндуизмот.
Одземајќи ги брахман и атман муабетитеЦ..
Не потекнува од хиндуизмот, Пред него е.... Прогуглај малце.
Е добро де. Тоа сето е ок, но не е таа која го промовира тоа учење. Некоја друга ќе е. Нека бараат малце.Одземајќи ги брахман и атман муабетите. Ведите се постари од хиндуизмот како официјална религија, али муабетот ми е дека таа школа го промовира реинкарнирањето во Индија. На почетокот, будизмот како филозофија нема ништо поврзано со чакри, реинкарнации и други концепти. Послем со тек на време ги асимилира истите во своите учења. Но со оглед на тоа дека има различни реони со различни будистички учења и тоа варира зависно од местото.
Точно, рака под рака одат тие ситуации. Еве еден таков случај:...исти како што не дадениот одговор си останува не даден одговор...
Според кој критериум актот на Аврам, со кој покажал спремност да го убие синот единец е "добар" акт?
Brat, ne se vadi sega...i decata znaat deka hinduizmot e postar od budizmot. Ne e toa problemot.....stana zbor za reinkarnacia i ti rece daka budizmot nema vrska so istata, da ne se povtoruvam sega. Zemi procitaj nekoja budistichka knishka pa posle dojdi i kje zboruvame vo shto veruvaat budistite, zaebi gugleto.A место ја да ти пишувам што ме мрзи, зошто не изгуглаш, имаш прсти. Види од кај доаѓа концептот на реинкарнација. Види која е првенствената филозофија на будизмот и влијанието на хиндуизмот врз будизмот.
hepta, ajde malku razmisli i kazi koja e razlikata megu sektite i monoteistichkite religii. I tvojata sekta VERUVA vo reinkarnacija i zatoa se inicirate so lazna nadez deka kje se reinkarnirate ili ne daj Boze da postignete nirvana. Vashata sekta ve lazi deka so toa shto kje pravite shto vi e volja kje postignete nekoj povisok stepen ili kje se prosvetlite. Eve jas ti tvrdam deka so takvi stavovi samo slepo veruvate vo gluposti, i zalosno od vasha strana da se ismejuvate na vernicite, a vie od druga strana slepo veruvate vo glupostiToe se slepi veruvanja kako i na monoteistichkite religii deka koga kje umresh kje odish vo rajot ako bidesh dobar, a vie veruvate deka kje se prosvetlite.Ти воопшто не ме читаш нели? Си пишуваш штом ќе го видиш мојот username како те цитирам и веднаш твојата песмица
Да одговорам на твојот сомнеж(ова што следува е сарказам, да не дојде до твоја забуна): Да тоа не научија - да веруваме слепо во Редот!
Ти сега зборуваш за христијанство-ислам како религии или за О.Т.О. како Ред? Да не се збуни малку?
Мешаш станиците во однос на слепото верување и слични религиозни зафрканции кои се користат при општење со верниците...
Тргни рацете од очите море
И треба атеисти тука - премногу се расфрлате со вистини вие!
Разликата е што во редовите како О.Т.О има методи наместо догми. Ај погледај го убаво ова мото, па размисли дали е тоа верување:hepta, ajde malku razmisli i kazi koja e razlikata megu sektite i monoteistichkite religii. I tvojata sekta VERUVA vo reinkarnacija i zatoa se inicirate so lazna nadez deka kje se reinkarnirate ili ne daj Boze da postignete nirvana. Vashata sekta ve lazi deka so toa shto kje pravite shto vi e volja kje postignete nekoj povisok stepen ili kje se prosvetlite. Eve jas ti tvrdam deka so takvi stavovi samo slepo veruvate vo gluposti, i zalosno od vasha strana da se ismejuvate na vernicite, a vie od druga strana slepo veruvate vo glupostiToe se slepi veruvanja kako i na monoteistichkite religii deka koga kje umresh kje odish vo rajot ako bidesh dobar, a vie veruvate deka kje se prosvetlite.
Okolu toa deka jas ne te citam.....obratno e brat, eve jas te prashav da mi objasnish shto e toa prosvetluvanje, ama gledam deka izbegnuvash odgovor, a kje ti kazam i zoshto.....zatoa shto toa e slepa verba vo istoto. Nemate nikakvi dokazi za nirvanata i mislam deka golem del od vas nema ni jasna pretstava shto e toa.
Разликата е што во редовите како О.Т.О има методи наместо догми. Ај погледај го убаво ова мото, па размисли дали е тоа верување:
![]()
"Методот на Науката, целта на Религијата"
Чекај сега, ти цело време не нарекуваш "секташи", "талемити", "заспани", "јаврии" и што ти уште не, и сега јас сум тој што се закачал?!Ipsi, zarem mislish deka hepta ne znae da dade odgovor pa ti se postavuvash kako branitel na istiot?
Neli rece da ne te prosvetluvam, a od druga strana sakash da se zakachash.
Jas nikogash ja nema napadnato naukata a sekogash ja imam priznaeto i braneto celta na religijata. Vie ja napagjate religijata a sakate da ja postignete nejzinata zel...a toa e malku kontradiktorno.
Okolu metodite...
Shto e celta na tie metodi?..
Shto trebe da se postigne?
Чекај сега, ти цело време не нарекуваш "секташи", "талемити", "заспани", "јаврии" и што ти уште не, и сега јас сум тој што се закачал?!
И како може аргумент да биде напаѓање? Што е напад? Тоа што муслиманите или христијаните неможат да најдат аргумент? Тоа што вистината ги боли?
Најди ми еден единствен пост каде на муслиман, христијанин, будист или било кој друг му велам дека е "секташ", дека ќе му догори свеќата или било што од тоа кое ти го имаш кажано за нас.
I
Okolu metodite...
Shto e celta na tie metodi?..
Да ја откриеш својата суштина - својата вистинска Волја и нејзината поврзаност со се останато.Ajde pak....ova e glavnoto vo mojot predhoden post....ili se plashish da odgovorish?
Епа прочитај историја на Будизам. Оригиналниот Bудизам како учење нема никаква врска со чакри и реинкарнација.Brat, ne se vadi sega...i decata znaat deka hinduizmot e postar od budizmot. Ne e toa problemot.....stana zbor za reinkarnacia i ti rece daka budizmot nema vrska so istata, da ne se povtoruvam sega. Zemi procitaj nekoja budistichka knishka pa posle dojdi i kje zboruvame vo shto veruvaat budistite, zaebi gugleto.