Што бараат атеисти на форум за религија?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Епа прочитај историја на Будизам. Оригиналниот Bудизам како учење нема никаква врска со чакри и реинкарнација.
Тоа се работи кои му се додавани отпослем.
Патем сите тие учења за реинкарнација се украдени од една постара религија и не се поврзани со Буда и неговото учење.

Ова Буда го кажал за смртта:

Животот е патување.
Смртта е враќање во земјата.
Универзумот е како привремено живеалиште.
Годините кои поминуваат се како прашина.
А за фантомскиот свет
Како ѕвезда во зорите, како меур
Како одблесок од гром во летното небо
Како одблесок - фантом - и сон.

Никаква реинкарнација. Цел тој концепт на вегетаријанство, карма и слично е дел од друга религија која не е будизам и сам ќе си ја побараш.
Ok, dobro e..nema potreba ponatamu da komentirame.
Ne mozam jas na slep da objasnam kakva boja e crvenata....
Prijaten den...
--- надополнето: 6 март 2013 во 17:03 ---
Gurdjieff ти поставуваш прашање и веќе сам си го одговори на тие прашња. Ќе испадне да те убедувам со моите одговори дека грешиш... Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот живот човеку :)
Јас не ни мислам да ти одговорам на вакви прашања... Ipsissimus сеуште не го мрзи да ти одговара постојано едно исто... Млад е, затоа :)

Целта на кои методи Gurdjieff, чии методи?

Ние (не знам дали сите но јас сакам а и повеќето) сакаме да ја разориме догмата која како црв копа низ катакомбите на религијата дури тоа да значи и тотална анархија за неспособниот ум или дух (ќе ми кажеш како си атеист а верува во дух - продолжи да читаш, ќе добиеш јасна слика).
Нема да дозволиме да постојат тврдења како нешто постои без да е потврдено и без метод како е тоа постигнато и анализа! :vozbud: За да нема шарлатани кои ќе ни проповедаат и бладаат! Подобро да кажат НЕ ЗНАМ отколку да веруваат во догми.
Подобро богот да умре отколку да се блада за неговиот концепт без пракса и искуство! А ако сакаат да се возат во багонот наречен религија бидејќи „многу им е тешко во животот“ и им треба „бог“ за да опстанат и најдат утеха во овој свет... не знам што да кажам!

П.С. Така можеби навистина ќе се исполни пророштвото од Откровението на Јован - 144 000 да бидат навистина спасени 12x12000 :D а другите нека одат во три лепе итн итн :)
Eve vakvi postovi ne citam niti pak gi zemam vo predvid....
Ova jas go narekuvam tepanje prazna slama....sakam kazam mozam recham.
Prashanjeto e:
Shto e toa prosvetluvanje?
--- надополнето: 6 март 2013 во 17:05 ---
Да ја откриеш својата суштина - својата вистинска Волја и нејзината поврзаност со се останато.
Ajde sega direktno prashanje....
Veruvash li vo reinkarnacija i dali vashata sekta veruva vo toa?

Sega bidi maz i odgovori bez da vlijae vrz tebe hepta so negovite soveti.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Да престане аспирантот да ги заморува луѓето во името на религијата и зборување за неговиот концепт за бог!
Тоа е првиот чекор кон просветлување!
Вториот чекор е да проба да сфати дека секој има свој бог (ајде нека биде свое разбиреање и објаснување), свој пат и свои пракси!
Трет чекор - да знае не да верува!
Четврт чекор - знаењето не значи ослободување!
Пет чекор - Пракса!

И другите два - ќе ги оставиме така...

П.С. Едно е да зборуваат сите знам знам знам а друго е да се знае! Од моето скромно искуство - тие што знаат - малку зборуваат за тоа што знаат во врска со богот.
--- надополнето: 6 март 2013 во 17:10 ---
Не веруваме ние во Редот бре Gurdjieff :D
Атеисти сме во тој поглед - или барем подобро е да се атеисти во однос на своето незнаење на почетокот на скалилата.
Скептици бараме дури и во нашите пракси и методи! Такви „војници“ се најдобри и најдобро го спроведуваат прочитаното и разбаното во пракса :D

Ако Ipsissimus верува - значи не знае - ама ако има волја ќе научи! :D

P.S. Немој ова да ми го сфатиш како некаква си апсолутна вистина, Gurdjieff ! Повеќе е напишано за размислување во однос на атеизам, верување и О.Т.О. !

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Да престане аспирантот да ги заморуваш луѓето во името на религијата и зборување за неговиот концепт за бог!
Тоа е првиот чекор кон просветлување!
Вториот чекор е да пробаш да сфатиш дека секој има свој бог (ајде нека биде свое разбиреање и објаснување), свој пат и свои пракси!
Трет чекор - да знаеш не да веруваш!
Четврт чекор - знаењето не значи ослободување!
Пет чекор - Пракса!

И другите два - ќе ги оставиме така...

П.С. Едно е да зборуваат сите знам знам знам а друго е да се знае! Од моето скромно искуство - тие што знаат - малку зборуваат за тоа што знаат во врска со богот.
--- надополнето: 6 март 2013 во 17:10 ---

Не веруваме ние во Редот бре Gurdjieff :D
Атеисти сме во тој поглед - или барем подобро е да се атеисти во однос на своето незнаење на почетокот на скалилата.
Скептици бараме дури и во нашите пракси и методи! Такви „војници“ се најдобри и најдобро го спроверуваат прочитаното и разбаното во пракса :D

Ако Ipsissimus верува - значи не знае - ама ако има волја ќе научи! :D

P.S. Немој ова да ми го сфатиш како некаква си апсолутна вистина, Gurdjieff ! Повеќе е напишано за размислување во однос на атеизам, верување и О.Т.О. !
hahaha...znaci ti kako postar clen na povisok livel davas soveti na uchenicite shto i kako trebe da odgovorat po tvoj sovet.
Dobri "vojnici" dobri....samo shto kaj vojnicite voljata e na nulta livelo, taka im ja unishtuvate voljata.
brat..pak mlatish slama....

aj i treti pat...
Shto e toa prosvetluvanje?
Ili znaesh ili ne znaesh...ne prodavaj krivi krastavici.

A ako sakash da ti kazam koi se metodite da se dojde do toa, trebe samo javno da me zamolish za da ti go kazam nachinot na koj toa se postignuva.
Prvo kje ti kazam kako se postignuva reinkarnacija a potoa i nirvana.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
:pos:

Јас не побарав од тебе јас да ти кажам која е целта на не знам кои методи - ти праша самиот... јас ти одговорив и сега ќе ми мудруваш. Абе марш таму ископмплесиран човеку!
Од каде сега муабетот јас да те прашам кога немам потреба за тоа... сонце :love:
Пак авторитет продаваш со навредување и тапкање и досадување :D
Реков на крајот како да го гледаш напишаното - ама ти сакаш да се караш и расправаш и да ми докажуваш работи кои ми ти се непознати... сонце мое мило :)
Па каде така море... нирвано моја неоткриена?
Праксо моја неиспраксирана?
Богу убав кој што ми талкаш низ форумов...
Најде ли спас? Да почнеме да пишуваме во МОДА и таму ќе дојдеш да ми правиш муабет! Железо мое кое се лепиш на мојот магнет... до кога?
Смртта е блиску - гледај си го патот свој - не туѓиот! :vozbud:

Атеисти, човеку, се спас на човештвото - не религиозните !

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
:pos:

Јас не побарав од тебе јас да ти кажам која е целта на не знам кои методи - ти праша самиот... јас ти одговорив и сега ќе ми мудруваш. Абе марш таму ископмплесиран човеку!
Од каде сега муабетот јас да те прашам кога немам потреба за тоа... сонце :love:
Пак авторитет продаваш со навредување и тапкање и досадување :D

Атеисти, човеку, се спас на човештвото - не религиозните ! :D
Ma ti ne beshe prashan za metodite...ti dojde da go odglavish ipsi oti znaesh deka kje gi oddade tajnite celi na sektata.
Ti beshe prashan za prosvetluvanjeto...ama tenok si brat, samo si slushnal a ne si razbral..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Нормално - потоа ќе требаше да го убијам и да му ги пратам четирите екстремитети еден во Виница, Друг во Гевгелија, трет во Охрид и еден во Тетово! Крстот на Македнија облеан со крв!

Затоа дојдов да го спасам Редот и Ipsissimus :vozbud:

Ај сега зборувај на темата во врска со атеисти - религија и што бараат на твојот сакан подфорум каде што не ти дозволуваат да кажеш како ти си муабетиш со богот и како дервишките пракси на нирвана се толку едноставни!
Ајде, кажи ни... оооо кажи ни :D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
[quote="Gurdjieff, post: 5734919, member: 46018"
Ajde sega direktno prashanje....
Veruvash li vo reinkarnacija i dali vashata sekta veruva vo toa?

Sega bidi maz i odgovori bez da vlijae vrz tebe hepta so negovite soveti.[/quote]

ajde Ipsissimus cekam odgovor...ili kako dobar "vojnik" ti dadoa zabrana.
Kazi si tvoe lichno mislenje...zar i toa trebe da ti kaze hepta kako da odgovorish?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Taka go unishtuvash zakonot:
Pravi shto ti e volja i k_r da ne te boli....:pos:
За неиницирани важи законот? За противници на Законот важи истиот? Мислам дека си во некоја логичка грешка во твојот ум...
И ако те боли пенисот... оди на доктор! Боговите не помагаат во однос на здраствени проблеми од твојот тип!

Дали ти го прифати законот? Дали си инициран? Не! Ти кој што не го прифаќаш законот... не може со тебе на друг начин ами како со роб :love:

Еве ти текстче! Сега ѕвони дома во Македонија и плачи :) Бидејќи и телемити и атеисти ми ти ја уништуваат темата за религија каде што ти преку нирвана и христијанско дервишко однесување си го дознал богот и ти го уништуваат па тешко 15 годишниот рад и авторитет!
Па не е фер за тебе така! :pos: Па атеистите си имаат каде да одат да муабетат - философија , наука... ама види - па ти и таму си зборуваааал и како се си разбраал...
ПА атеисти одете си дома бре. Македонската дијаспора нема каде муабет да си направи со своите... :LOL:
Абе оди бегај таму :) Абе марш таму :) 37 години си море...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Taka go unishtuvash zakonot:
Pravi shto ti e volja i k_r da ne te boli....:pos:
еее кај се старите добри времиња ко мжеше да ги фрлиш атеистишчата (заедно со оние другите) на ломача со се книгите им безбожни! А не сега дискусии на форуми си отвараат и го поганат овој свет интернет

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
ja vol generalen...dankeshen
И да си седиш мирен бидејќи ќе те стигне кармата во која веруваш и ќе ти зададе проблеми во однос на твојот живот - а таа не штеди никој околу тебе.

И сега назад на темата бидејќи овие муабети ништо не постугнуваат освен настранувања.

Атеистите мора да бидат поревносни и поработливи во однос на религиозните! Мој совет.... сега за сега јас лично сум задоволен иако може подобро...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
За неиницирани важи законот? За противници на Законот важи истиот? Мислам дека си во некоја логичка грешка во твојот ум...
И ако те боли пенисот... оди на доктор! Боговите не помагаат во однос на здраствени проблеми од твојот тип!

Дали ти го прифати законот? Дали си инициран? Не! Ти кој што не го прифаќаш законот... не може со тебе на друг начин ами како со роб :love:

Еве ти текстче! Сега ѕвони дома во Македонија и плачи :) Бидејќи и телемити и атеисти ми ти ја уништуваат темата за религија каде што ти преку нирвана и христијанско дервишко однесување си го дознал богот и ти го уништуваат па тешко 15 годишниот рад и авторитет!
Па не е фер за тебе така! :pos: Па атеистите си имаат каде да одат да муабетат - философија , наука... ама види - па ти и таму си зборуваааал и како се си разбраал...
ПА атеисти одете си дома бре. Македонската дијаспора нема каде муабет да си направи со своите... :LOL:
Абе оди бегај таму :) Абе марш таму :) 37 години си море...
fala za godinkite....na edna noga da ne misleshe deka imam tolku...:pos:
brat, abe jas na son da ne ti izlavam..non stop se "sekirash" za mene..
ti kazav za iniciranite...samo vlegle vo druga dupka pocrna od prvata i cekaat da im dogori svekjata...a ti so toa ushte i se falish....:pos:

Stoe e toa prosvetluvanje...znaesh ili ne znaesh?
Ne e sramno da priznaesh javno deka ne znaesh....:cool:
--- надополнето: 6 март 2013 во 17:55 ---
еее кај се старите добри времиња ко мжеше да ги фрлиш атеистишчата (заедно со оние другите) на ломача со се книгите им безбожни! А не сега дискусии на форуми си отвараат и го поганат овој свет интернет
I mnogu demokrati e shtetna za takvite kako tebe...mislat deka mozat sekade da :гомце:

Kajgana Shop

На врв Bottom