Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Ok, dobro e..nema potreba ponatamu da komentirame.Епа прочитај историја на Будизам. Оригиналниот Bудизам како учење нема никаква врска со чакри и реинкарнација.
Тоа се работи кои му се додавани отпослем.
Патем сите тие учења за реинкарнација се украдени од една постара религија и не се поврзани со Буда и неговото учење.
Ова Буда го кажал за смртта:
Животот е патување.
Смртта е враќање во земјата.
Универзумот е како привремено живеалиште.
Годините кои поминуваат се како прашина.
А за фантомскиот свет
Како ѕвезда во зорите, како меур
Како одблесок од гром во летното небо
Како одблесок - фантом - и сон.
Никаква реинкарнација. Цел тој концепт на вегетаријанство, карма и слично е дел од друга религија која не е будизам и сам ќе си ја побараш.
Ne mozam jas na slep da objasnam kakva boja e crvenata....
Prijaten den...
--- надополнето: 6 март 2013 во 17:03 ---
Eve vakvi postovi ne citam niti pak gi zemam vo predvid....Gurdjieff ти поставуваш прашање и веќе сам си го одговори на тие прашња. Ќе испадне да те убедувам со моите одговори дека грешиш... Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот живот човеку
Јас не ни мислам да ти одговорам на вакви прашања... Ipsissimus сеуште не го мрзи да ти одговара постојано едно исто... Млад е, затоа
Целта на кои методи Gurdjieff, чии методи?
Ние (не знам дали сите но јас сакам а и повеќето) сакаме да ја разориме догмата која како црв копа низ катакомбите на религијата дури тоа да значи и тотална анархија за неспособниот ум или дух (ќе ми кажеш како си атеист а верува во дух - продолжи да читаш, ќе добиеш јасна слика).
Нема да дозволиме да постојат тврдења како нешто постои без да е потврдено и без метод како е тоа постигнато и анализа! За да нема шарлатани кои ќе ни проповедаат и бладаат! Подобро да кажат НЕ ЗНАМ отколку да веруваат во догми.
Подобро богот да умре отколку да се блада за неговиот концепт без пракса и искуство! А ако сакаат да се возат во багонот наречен религија бидејќи „многу им е тешко во животот“ и им треба „бог“ за да опстанат и најдат утеха во овој свет... не знам што да кажам!
П.С. Така можеби навистина ќе се исполни пророштвото од Откровението на Јован - 144 000 да бидат навистина спасени 12x12000 а другите нека одат во три лепе итн итн
Ova jas go narekuvam tepanje prazna slama....sakam kazam mozam recham.
Prashanjeto e:
Shto e toa prosvetluvanje?
--- надополнето: 6 март 2013 во 17:05 ---
Ajde sega direktno prashanje....Да ја откриеш својата суштина - својата вистинска Волја и нејзината поврзаност со се останато.
Veruvash li vo reinkarnacija i dali vashata sekta veruva vo toa?
Sega bidi maz i odgovori bez da vlijae vrz tebe hepta so negovite soveti.