Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

прашањето е дали ти си ненормален ? Немам јас 15 годинки и не пратам фуддбал од ерата на роналдо туку пратам од 93 навака , и добро знам што кој каде како . Велбек е имбецил , трча да ама и сите имбецили можат да трчаат но не може секој да даде гол . Од друга страна колку повеќе го гледам стартов на нани толку повеќе сваќам дека дечкото нема мозок ... треба да претпостави дека можно е да има некој позади него , а замисли да играше арбеола со глава .. а замисли да идеше во публика топката со мајагери ќе влезеше во публика . Да нани е крив зашто направи најглуп можен старт во накритичниот момент на сезоната ... кое секако не кошташе испаѓање од лига на шампиони . НЕ МИ Е КРИВО ШТО ИСПАДНАВМЕ криво ми е што отиде понеквалитетен тим кој зависи од само еден човек и криво ми е што после цела планета ќе се сити на нашиот пораз и тоа само заради еден имбецислки потег од циганот нани !!!

Само ке кажам, :facepalm:

Еве далеку поопасна игра и дури во Шпанија за истиот прекршок е доделен жолт картон.
Не гледај ти тоа, тоа е старт од играч на Реал :mad:
Нив не им е битно тоа туку за стартот на Ебуе они гледаат, па како слеп за стап се фатиле демек тоа ако било црвен и ова било, а не ги гледаат нивните стартови... Ма џабе колку и да зборам и колку да ми се пцуе тоа е тоа и не може да се смени ништо... педери! Бел ден да не види тоа копилето Турско!

Во фудбалот има едно правило,ако не искористуваш шанса,некако ќе изгубиш...Ние не искористивме 3-4 100 % шанси против РМ во купот првиот меч,затоа изгубивме...Истото се случи и со вас,шансите на РВП и Гигс на првиот меч мораше да се искористат !

Си имаа и Реал неискористени шанси, така да не е до тоа елиминацијата, Јунајтед си држеше се под контрола... освен турсково копиле...

Ама Нани гледаше кон топката нагоре, сакаше да ја пресече и да направи контра, нема никаква намера у стартот, не гледаше у Арбелоа и директно на него да иде, јес да е опасен и не дај боже во глава да го удри или било што, ама ова беше обичен фаул, високо крената нога, со тоа што можеше да му даде жолт ради тоа што го закачи по раката..
Друже те разбирам што сакаш да кажиш и нормално е тоа дека немаше намера се до ударот во Арбелоа, но при приземјувањето Нани не се обидува да ја повлече ногата туку со намера го оттурнува Арбелоа добро се гледа на гифот при вториот агол
Еве далеку поопасна игра и дури во Шпанија за истиот прекршок е доделен жолт картон.
Точно опасна ситуација но Кедира е свесен што направил си ја тргнува ногата при контакт и се извинува за разлика од Нани кој при ударот уште толку го оттурнува Арбелоа и плус лежи глуми лудило.

Точно опасна ситуација но Кедира е свесен што направил си ја тргнува ногата при контакт и се извинува за разлика од Нани кој при ударот уште толку го оттурнува Арбелоа и плус лежи глуми лудило.
му се скрши крампонката која е составен дел од неговото тело ... знаеш ли ти колку боли тоа бре .. добро е што не умре на терен !!!

само ќе кажам е проста реченица .. онака чисто информативно !!!

Чисто информативно, кога веќе си решил да делиш памет и лекции по писменост, реченица се почнува со голема буква...

Брат ако излезеше и само го кажеше она што цел свет го виде ке добиеше 25 меча суспензија...
Многу паметен потег...
--- надополнето: 6 март 2013 во 15:05 ---

Паметно размислуваш...

И тоа што игравме со 10 играчи нема никаква врска, битно неискористените шанси се криви...
Па Манчестер играше со 10 играчи но не беа забетонирани во шеснаесетникот.Имаа и шанси после тој црвен картон.Голот на Модриќ и на Роналдо не ги сметам јас за директна последица на црвениот картон..
Еден скример на Модриќ не мислам дека беше последица на црвениот картон туку повеќе на една огромна среќа да погоди толку прецизен шут.
Вториот гол Рафаел е кривец за недоволното покривање на Роналдо.
Манчестер и тоа како силно нападна при крајот на натпреварот со играч помалку.Имаа игра,имаа шанси но немаа среќа во двобојот.
За тебе како навивач на Манчестер можеби не ти се битни зицерите што ги промашија Перси,Гигс,Видиќ(може ти не мислиш дека ударот на Видиќ беше зицер но таква ситуација за стопер е како оче наш)итн но јас како неутрален гледач тука ја гледам главната причина зашто не отиде Манчестер понатаму.И пред црвениот картон и после црвениот картон Манчестер беше надмоќен.

И во ЛШ топикот ја спомнав ситуацијата со Рибери кога доби црвен картон против Лион во полуфиналниот двобој.Немаше ни тој намера но направи многу опасен старт над Лисандро Лопез.Ова го пишувам да не мислиш дека сум "пристрасен" кон Реал од Задрид.За мене тие се најомразениот тим а по доаѓањето на Мурињо и арогантноста која ја наметна уште повеќе. Ајде поздрав.;)

И заради тоа што Нани не се извини и ради тоа што лежел доби црвен??

Другар, топката паѓаше и Нани го следи нејзиниот пад и ПРВ оди на топка на прием со цел да ја прими, а не го гледа Арбелоа. Арбелоа влетува во меѓувреме и дојде до тој контакт. Не постоеше намера од Нани да оди на таков старт над Арбелоа, туку одеше на прием.

Во случајов со Кедира, гледа дека Абидал ќе ја прими топката пред него и со далеку поопасен старт од Нани добива само жолт картон во лига каде што судиите не оставаат борбена игра и често даваат црвени картони.

Да беше толку за црвен картон прво вашите играчи како што се учни ќе правеа каков таков притисок врз судијата да даде црвен картон, а поголем дел и од нив беа изненадени од целиот случај. Цела фудбалска експертска јавност потврдува дека црвениот е ПРЕМНОГУ и нема што да се дискутира тука.

Никој фан од Јунајтед не го нападна Реал, сите ние овде сме бунтовни на судиската одлука која во најмала рака ни го зеде пласманот во 1/4 финале зошто до 57 минута функционираше нашата идеја, тактичка поставеност одбрана со пресинг и брзи контри. Во тој период бевме далеку поконкретни и со самиот факт што Реал ќе напаѓаше уште повеќе ќе ни се ослободуваше уште поголем простор преку контра да дојдеме и до втор гол.

Па Манчестер играше со 10 играчи но не беа забетонирани во шеснаесетникот.Имаа и шанси после тој црвен картон.Голот на Модриќ и на Роналдо не ги сметам јас за директна последица на црвениот картон..
Еден скример на Модриќ не мислам дека беше последица на црвениот картон туку повеќе на една огромна среќа да погоди толку прецизен шут.
Вториот гол Рафаел е кривец за недоволното покривање на Роналдо.
Манчестер и тоа како силно нападна при крајот на натпреварот со играч помалку.Имаа игра,имаа шанси но немаа среќа во двобојот.
За тебе како навивач на Манчестер можеби не ти се битни зицерите што ги промашија Перси,Гигс,Видиќ(може ти не мислиш дека ударот на Видиќ беше зицер но таква ситуација за стопер е како оче наш)итн но јас како неутрален гледач тука ја гледам главната причина зашто не отиде Манчестер понатаму.И пред црвениот картон и после црвениот картон Манчестер беше надмоќен.

И во ЛШ топикот ја спомнав ситуацијата со Рибери кога доби црвен картон против Лион во полуфиналниот двобој.Немаше ни тој намера но направи многу опасен старт над Лисандро Лопез.Ова го пишувам да не мислиш дека сум "пристрасен" кон Реал од Задрид.За мене тие се најомразениот тим а по доаѓањето на Мурињо и арогантноста која ја наметна уште повеќе. Ајде поздрав.;)

Глуп Фергусон, па излезе со 11 играчи, наместо со 10...

Како немало врска црвениот картон???

По тој црвен картон, Мурињо извади бек, а стави уште еден централен играч Модриќ...

Головите паднаа по акции од десната страна, каде што покриваше Нани...

И нормално дека ништо нема да сметаш како последица на црвениот картон, нели, дека си непристрасен кон размислувањето...

Секоја чест на ElNinho и реалното согледување на работите...

Него, ја мозгам што му беше финтата на Ферги сношти што го пушти Фелан на пресот и да каже дека "is not in fit condition" да зборува. Не му е без причина секако.

Инаку браво, браво, браво за играчите! Достојно ги бранат боите и историјата на клубот. Клубот е горд на нив.

Другото е излишно.
Некогаш е подобро да преќутиш, немаше потреба од коментари, цел свет виде што се случи и ако се разбира барем малце од фудбал ќе знае што како беше исправно а што неисправно на натпреварот.

И заради тоа што Нани не се извини и ради тоа што лежел доби црвен??

Другар, топката паѓаше и ГИГС го следи нејзиниот пад и ПРВ оди на топка на прием со цел да ја прими, а не го гледа Арбелоа.

Не бе и вака илустрирано не можам да си го замислам истото од страна на ГИГС ... едноставно човекот знае што прави на терен за разлика од други !!!

Немаше никаква намера само високо крената нога, Нани не го ни виде Арбелоа, не знам ни зашто се дискутира понатака и пробува да се оправда демек заслужен, само ајде помина, не плачете и вие, да се сконцентрираме на другите натпреварувања.

Немаше никаква намера само високо крената нога, Нани не го ни виде Арбелоа, не знам ни зашто се дискутира понатака и пробува да се оправда демек заслужен, само ајде помина, не плачете и вие, да се сконцентрираме на другите натпреварувања.
Тоа што не го видел Арбелоа не е оправдување. Што ако Арбелоа завршеше со неколку скршени ребра?
Само пак ќе речам. Глупиов турчин ја уништи утакмицата. Гарантирам доколку досудеше жолт картон никој од навивачите на Реал немаше да се луте и каже во смисла како тоа биле оштетени. Едноставно можеше со жолт да помине.

Тоа што не го видел Арбелоа не е оправдување. Што ако Арбелоа завршеше со неколку скршени ребра?
Само пак ќе речам. Глупиов турчин ја уништи утакмицата. Гарантирам доколку досудеше жолт картон никој од навивачите на Реал немаше да се луте и каже во смисла како тоа биле оштетени. Едноставно можеше со жолт да помине.
И Валенсија наш скрши нога на две места па немаше ни жолт. Немаше намера тогаш Бродфут, му се испречи Валенсија. Што требаше да направи Нани да му ја остави топката ли, па да го остави Евра изложен?

Памтите ли некад Нани да стартувал опасно? Валенсија да, Нани никогаш.

Па и кога ќе видам постови, требало да ја тргне ногата, ооо боже, сте гледале ли некад профи фудбалери во живо со каква брзина се движат, ко демек Нани немаше да ја тргне ногата да можеше. Може е нарцис и се останато ама дека иде со намера на такви работи тоа не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom