Што бараат атеисти на форум за религија?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И сеа:

1. Од кај доаѓа таа поделба на „добри„ и „лоши„ луѓе?
2. По кој/чиј критеруим некој е „добар„ а некој е „лош„?
3. Кој вели/проценува/расудува дека добрие се нависитна добри, а лошите дека се лоши?
4: Има ли „добро„ и „лошо„ во меѓупланетарниот простор? :)
1. Претежно од намерата која може да биде конструктивна или деструктивна.
2. За оние што немаат сопствен критериум, и што самите се неспособни да проценат, критериум е обично стравот во комбинација со авторитетот.
3. Види точка 2.
4. Има доколку капацитетот на субјектот кој ги перцепира работите е ограничен.
--- надополнето: 4 март 2013 во 20:38 ---
Ipisissimus дали вие сте атеист во буквална смисла на зборот?
Себеси се сметам за пантеист. Инаку сум Телемит.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1. Претежно од намерата која може да биде конструктивна или деструктивна.
2. За оние што немаат сопствен критериум, и што самите се неспособни да проценат, критериум е обично стравот во комбинација со авторитетот.
3. Види точка 2.
4. Има доколку капацитетот на субјектот кој ги перцепира работите е ограничен.
.
1. Кој вели дека „нештото„ е конструктивно„ или „деструктивно„?
2. Кој е Твојот критериум за „добар„ или „лош„ човек и од кај го најде токму тој критериум а не некој втор или трет?
3. Точка 2 е ескивирање од одговорот на поставеното прашање.
4. Ајде посочи ми пример за меѓупланетарно или меѓуѕвездено „добро„ или „зло„...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
1. Кој вели дека „нештото„ е конструктивно„ или „деструктивно„?
2. Кој е Твојот критериум за „добар„ или „лош„ човек и од кај го најде токму тој критериум а не некој втор или трет?
3. Точка 2 е ескивирање од одговорот на поставеното прашање.
4. Ајде посочи ми пример за меѓупланетарно или меѓуѕвездено „добро„ или „зло„...
1. Ако за субјектот поимите конструктивно и деструктивно немаат смисла, т.е. потребно му е некој друг да "му вели" што значат истите, тогаш за тој субјект важи предходно кажаново:
2. Мојот критериум за "добар" човек е оној што живее според неговата вистинска Волја и не им го попречува истото на останатите.
3. Неможноста да се разбере нешто, не е ескивирање на одговорот.
4. Да го сватеше одговорот ќе разбереше дека за мене "доброто" и "злото" се субјективни, човечки - ограничени сваќања на работите.

Row-Corp

hasta la victoria siempre
Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Себеси се сметам за пантеист. Инаку сум Телемит.[/quote]
Пантеизмот е теистичко уверуване незнам зошто настапуваш од позициа на атеист.Ти си бе брат секташ

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Пантеизмот е теистичко уверуване незнам зошто настапуваш од позициа на атеист.Ти си бе брат секташ
Немам намера да едуцирам исфрустрирани ликови на форумов.
Одамна постојат општо прифатени дефиниции за конкретните поими.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1. Ако за субјектот поимите конструктивно и деструктивно немаат смисла, т.е. потребно му е некој друг да "му вели" што значат истите, тогаш за тој субјект важи предходно кажаново:

2. Мојот критериум за "добар" човек е оној што живее според неговата вистинска Волја и не им го попречува истото на останатите.
3. Неможноста да се разбере нешто, не е ескивирање на одговорот.
4. Да го сватеше одговорот ќе разбереше дека за мене "доброто" и "злото" се субјективни, човечки - ограничени сваќања на работите.
Погоре напишаново го сметаш за одговори на поставените прашања?...o_O

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Просветлен си колку еден кибрит! ... (y)
?
Stalno go upotrebuvash toj zbor...PROSVETLEN......de ako sakash objasni shto znachi.
Toa li ve nauchija vo sektata, deka site kje se prosvetlite ako slepo im veruvate.....
--- надополнето: 4 март 2013 во 22:18 ---
Атеисти се луѓе кои не веруваат во богови. Тоа не ги спречува да веруваат во реинкарнации и други глупости.
Tie shto veruvaat vo reinkarnacija i prosvetluvanje se budisti, ne se ateisti....zatoa i postoi budizmot kako religija,...koga kje naucite.
I toa e veruvanje kako i veruvanjeto vo rajot i pekolot.

D

Daedalus

Гостин
Stalno go upotrebuvash toj zbor...PROSVETLEN......de ako sakash objasni shto znachi.
Toa li ve nauchija vo sektata, deka site kje se prosvetlite ako slepo im veruvate.....
--- надополнето: 4 март 2013 во 22:18 ---

Tie shto veruvaat vo reinkarnacija i prosvetluvanje se budisti, ne se ateisti....zatoa i postoi budizmot kako religija,...koga kje naucite.
I toa e veruvanje kako i veruvanjeto vo rajot i pekolot.
Верувањето во реинкарнација оригинално потекнува од хиндуизмот. Будизмот првенствено како учење нема врска со реинкарнација. Get your facts straight !:pipi:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Верувањето во реинкарнација оригинално потекнува од хиндуизмот. Будизмот првенствено како учење нема врска со реинкарнација. Get your facts straight !:pipi:
Koga kje prochitam vakvi gluposti, kosata mi se ezit....
kako be brat nema vrska so reinkarnacija.....ajde da chueme so shto ima vrska budizmot....vo shto veruvaat tie?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Погоре напишаново го сметаш за одговори на поставените прашања?...o_O
Да, еве пак ќе ти повторам: Неспособноста да се разбере одговорот, незначи дека нема одговор!

D

Daedalus

Гостин
Koga kje prochitam vakvi gluposti, kosata mi se ezit....
kako be brat nema vrska so reinkarnacija.....ajde da chueme so shto ima vrska budizmot....vo shto veruvaat tie?
A место ја да ти пишувам што ме мрзи, зошто не изгуглаш, имаш прсти. Види од кај доаѓа концептот на реинкарнација. Види која е првенствената филозофија на будизмот и влијанието на хиндуизмот врз будизмот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Ти воопшто не ме читаш нели? Си пишуваш штом ќе го видиш мојот username како те цитирам и веднаш твојата песмица :)
Да одговорам на твојот сомнеж(ова што следува е сарказам, да не дојде до твоја забуна): Да тоа не научија - да веруваме слепо во Редот! :pos:
Ти сега зборуваш за христијанство-ислам како религии или за О.Т.О. како Ред? Да не се збуни малку? :vozbud:

Мешаш станиците во однос на слепото верување и слични религиозни зафрканции кои се користат при општење со верниците...
Тргни рацете од очите море :)

И треба атеисти тука - премногу се расфрлате со вистини вие!

Kajgana Shop

На врв Bottom