Лига на Шампиони 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
fdsfgdgfdk1z4a.gif

Петата на OZIL spaso :D

Не е битно шо го снема цел натпревар, битно е наследник на Зизу! :D

Се зафркаваш , али џони навистина беше (или сеуште е не знам) фудбалски судија
Знам дека е судија, детали незнам.

Али знам дека е еден од најголемите познавачи на фудбалот, и секогаш се труди да е реален.

Во 1/4 финале нема да има екипа од островот (вклучувајќи го и Селтик да не заборавите),а можно е да има само 1 шпанска (ако испаднат Барса, Малага и Валенсија а на добар пат се).. Знам дека звучам како капетан обвиус, али поентата ми е да кажам дека оваа година е година на германските тимови (мразам да го кажам ова се нервирам али признавам ) Боби сега среќен ? :icon_lol:

Јако беше во кафичот кај што глеавме, влага Модриќ и сите навивачи на Реал во хор:
ОВОЈ ПРОСТАКОВ НАЈДЕ ЛИ ДА ГО СТАВИШ БЕ, ВРСКА СИ НЕМА, ЛЕЛЕ ГОТОВО ИСПАДНАВМЕ.
Later: Става гол Модриќ.
ЛЕЛЕ НАЈАК МОДРИИИИИИЌ, ГИ ИСПЛАТИ СИТЕ 40 МИЛИОНИ СО ГОЛОВ, НЕМА ПОЈАК ВО СРЕДИНААААААААА!

:pos:

За утакмицата, црвениот дефинитивно го сврти 360 степени натпреварот. Е сеа дали беше црвен или не.. ако пројдеше со жолт Нани немаше никој да зборува за тоа освен неколку навивачи на Реал ако испаднеше, а вака натпреварот е во сенка на црвениот пошто неможе да им се објасни на некои луѓе дека тука комотно може и црвен да се даде.

Јако беше во кафичот кај што глеавме, влага Модриќ и сите навивачи на Реал во хор:
ОВОЈ ПРОСТАКОВ НАЈДЕ ЛИ ДА ГО СТАВИШ БЕ, ВРСКА СИ НЕМА, ЛЕЛЕ ГОТОВО ИСПАДНАВМЕ.
Later: Става гол Модриќ.
ЛЕЛЕ НАЈАК МОДРИИИИИИЌ, ГИ ИСПЛАТИ СИТЕ 40 МИЛИОНИ СО ГОЛОВ, НЕМА ПОЈАК ВО СРЕДИНААААААААА!

:pos:

За утакмицата, црвениот дефинитивно го сврти 360 степени натпреварот. Е сеа дали беше црвен или не.. ако пројдеше со жолт Нани немаше никој да зборува за тоа освен неколку навивачи на Реал ако испаднеше, а вака натпреварот е во сенка на црвениот пошто неможе да им се објасни на некои луѓе дека тука комотно може и црвен да се даде.
180 степени не 360, тоа е цел круг (y)

пс. Италијанското калчо можно е да испрати 2 тима во четврт-финале што веројатно ќе биде повеќе или исто колку Шпанците и сигурно повеќе од Англичаните. Мора пофалба и за нив :icon_lol:

За вечерашната утакмица, во стартниот состав на Јуве нема да бидат (а богами нема ни да влезат во текот на натпреварот) Маркизио, Видал и Лихтштајнер бидејќи се на 1 жолт картон до паузирање и Конте ќе ги штеди... Така да мој совет за кладилничарите може комотно Јуве да си ја изиграат х2 :)

Мала статистика за Јуве што се однесува за ЛШ :

- Juve je u seriji od četiri uzastopne pobjede
- Buffon nije primio gol 400 minuta, od 5. minute drugog poluvremena gostujuće utakmice protiv Nordsjaellanda, što je bila treća utakmica u grupnoj fazi
- Ukupno, primili su četiri gola: najbolja obrana turnira, uz PSG i Porto
- Također, još su uvijek neporaženi, kao i Borussia Dortmund i Schalke 04
- Gol-razlika: Juve je na drugom mjestu s +11, 15 postignutih i 4 primljena gola
- Juventus je još uvijek u otvorenoj seriji od 17 europskih utakmica bez poraza: ovogodišnjih 7 u Ligi prvaka, plus 4 pobjede i 6 remija u Europskoj ligi 2010/11

Дали е заслужен црвен ок, разбирам, ама само се прашувам кај отиде од темава она "на вакви утакмици не се дава црвен" после фаулот на Варане на првата :D

Дали е заслужен црвен ок, разбирам, ама само се прашувам кај отиде од темава она "на вакви утакмици не се дава црвен" после фаулот на Варане на првата :D
Пу пу не важи! Тоа само кога се суди против нас во Европа важи, за други гревота е:icon_lol:

„Подобриот тим вечерва изгуби! Поминавме понатаму незаслужено. Манчестер Јунајтед заслужи да оди понатаму затоа што беше подобриот тим, црвениот картон беше пресуден момент. Без разлика дали одлуката е исправна или не, вечерва не заслуживме да победиме. Манчестер беше подобар, но таков е фудбалот. Пoвторувам, не сум сигурен дали Нани заслужи црвен картон, но Јунајтед нe надигра вечерва“ истакна Мурињо. "

Тоа е тоа. И коментарите од типот Манчестер тотално ги надигра, Реал не заслужи (кој го ебе Мурињо :icon_mrgr: ) четврт-финале мене ми изгледаат глупави и детски.
Фудбалот е сурова игра и штета што тим како Манчестер Јунајтед испадна уште во ова фаза.
Поздрав до фановите на Јунајтед и воопшто да не се нервирате на судиските одлуки (we've been there). Тоа е тоа, се гледаме следната сезона.

Знаете што, ме нервира најмногу кога јадете смоки дека судиите биле од кај Манчестер, Јуве и Барса... шо значи, денеска имаме нов конкурент.

Уа Реал, местачи! Најдовте за Барселона да зборите...

:cuc:

И еден специјален поздрав до хејтерите. :icon_lol:

images

Не беше некој многу силен удар, може да се каже дека само малку го закачи со ногата. Да бев јас на местото на судијата би му дигнал жолт картон, ништо повеќе.

Не беше некој многу силен удар, може да се каже дека само малку го закачи со ногата. Да бев јас на местото на судијата би му дигнал жолт картон, ништо повеќе.
Абе не е финтата да го искршиш противникот за да добиеш црвен картон.Ако е така тоа би било голем апсурд..Црвен картон може да се добие и за намерата hint Ибрахимович против Валенсија иако скоро ич не го ни чепна...
Остра игра имаше од Нани но се зависи од судијата.Има судии што ги следат правилата стриктно но има и судии што допуштаат поагресивна игра..
Јас како неутралец мислам дека Нани го виде Арбелоа но не ја спушти ногата не знам зашто.Доколку ја спуштеше ногата немаше да добие црвен но било поминало..

Еве и една слика
1734_425870847499295_1790133779_n.jpg

Знаеш дека судијата ја заебал утакмицата кога после завршување на истата не се збори за играта на двата тима туку за Чакир и сличните на него.(n)Штета што ваквиот дуел остана во сенка на она што го направи Чакир,а имаше се што е потребно да биде утакмица за паметење.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom