Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не очекувај чудо ама јас повеќе јогурт не можам да пијам нити пак кисело млеко. Најубав ми е кефирот. Користи го најмалку 1 месец пред да донесеш било каков заклучок.Добра е, имаше околу 3 лажичиња полни и ги бувнав у едно тегло од 2 литра со 1 литар млеко, па ке видиме утре вечер што ке испадне.
За триглицериди би ти препорачал да пиеш на сабајле 1 супена лажица масло од ленено семе или ако можеш рибино масло. За 1 месец на контрола како нов ќе бидеш.Ма какво сака нека биде. Јас го пијам како лек (за високи триглицериди) а башка и вкусен ми е, али и тоа е ок, ја сум ти човек се шо јаде и пие, за тоа и триглицеридите ми се 12,4![]()
Ма пијам и ленено масло насабјел и омега 3 olisalvin навецер а исто така и аронија јадам секое сабајле, па ми рекоа и кефир помагал, така да ништо не губам и него да го пијам. Ај, ке видиме по 1 месец што ке се случи
Млечен производ не помага баш многу многу за замастена јетра.Прочитав за кефирот па морам да прашам. Дали помага за замастена јетра ?Ако некој знае нешто да ми каже и каде можам да најдам? Однапред ви благодарам.
Јас пред 4 години ги пиев од оваа фирма и стварно ми помогнаа. Незнам дали има кај нас. Да слободно може да се пијат дури и под 19 години затоа што е природен детоксификатор на јетра. Овие капсули се направени од семе од магарешки трн, на англиски е Milk Thistle.Благодарам . Таблетиве ги нема кај нас ? Треба да ги порачам од сајтот? И дали може да ги пие дете од 19 год.
...јас сакам уште малку да е по кисел така да ке го оставам уште 12-24 часа и мислам дека ке биде тамам.
Не знам дали помага конкретно за тоа, ама не верувам ни дека одмага. Кефир во редовна исхрана доведува до подобро општо здравје, па со тоа посредно би требало да помогне конкретно во твојот проблем.Прочитав за кефирот па морам да прашам. Дали помага за замастена јетра ?
Тема: Млеко за правење кефир, квалитет и својства на различни брендови1. Може препорака за млеко? Или може било какво? Масленост, тетрапак ли да биде, пресно итн...?
2. Доколку има помалку од 1 лажица, што да правам? Пак кефир али да речеме ако е пола лажица да направам пола литар, па се додека не се зголеми итн...?
Јас имам прати пп.Некој да не ја има размножено габава да ми даде, подолго време барам не можам да најдам по пријатели.