Зонско-револтирани граѓани (ваши искуства со Зонското паркирање)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Мајсторе што направи со Аеродром бре, бетер од шутка. Работнички квартови :pos: од кога почнаа населбите по таа класификација да се делат?
Ти личи Аеродром тебе на населба која има социјална структура, погодна за наплаќање паркинг?

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Цената важи за цел ден, без разлика дали е сабајле, попладне, навечер? И плаќањето оди со стискање дугме на влез на рампа, а после кај наплата....без СМС и малтретирање? И како стои со гужва околу 3,4-5 саат попладне?
Се е како што и самиот кажа,а за гужва ако ти е за една кола ќе најдеш место кога и да е,ама ако ти е за повеќе коли може некоја и да ти остане не паркирана :).

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Ти личи Аеродром тебе на населба која има социјална структура, погодна за наплаќање паркинг?
Па ако гледаме така која населба може да се издвои и да се каже, да оваа е таа каде што граѓанинот е спремен да плати и да не му биде товар на домашниот буџет. Постов ти нема врска. Пошто нашава држава е копи-пејст прашање на време беше кога ке се случеа глупостиве со паркинзиве. Кога би бил јас на власт? ОДМА ЛИКВИДАЦИЈА

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Па ако гледаме така која населба може да се издвои и да се каже, да оваа е таа каде што граѓанинот е спремен да плати и да не му биде товар на домашниот буџет. Постов ти нема врска. Пошто нашава држава е копи-пејст прашање на време беше кога ке се случеа глупостиве со паркинзиве. Кога би бил јас на власт? ОДМА ЛИКВИДАЦИЈА
Центар е "населба" со високи цени на простор, кои не можат да се споредат со цените на простор во Аеродром, на пример.
Од социјален аспект споредбата е скоро невозможна.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Центар е "населба" со високи цени на простор, кои не можат да се споредат со цените на простор во Аеродром, на пример.
Од социјален аспект споредбата е скоро невозможна.
Чекај сеа малку збориме цена на простор, куповна моќ на граѓанинот поделена по населби или лечење на комплекси центар аеродром?

WilliamTell

Before Zee Germans get here...
Член од
3 март 2013
Мислења
963
Поени од реакции
1.630
Најтрагично од се ми е што зонското е уствари воведено да го реши проблемот со паркинзите... :unsure:

Поапсурдно звучи и од Марија Антоанета кога им рекла јадете слатки ако немате леб...

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
Сакате Европа сега ја имате и доста мрчите само.
Добродојдовте во Капитализмот кој вие,вашите татковци и дедовци го скроија за оваа држава.
Доста веќе бунење за нешто што го има цела Европа.

И на тој погоре за Аеродром ,друже ако оваа општина и населба живееа такви како што викаш ти немаше да има еден од најголемите буџети на општини во градов а и државава туку ќе имаше буџет како Пехчево.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Сакате Европа сега ја имате и доста мрчите само.
...
Доста веќе бунење за нешто што го има цела Европа.
.
Нешто што го има цела Европа се и граѓанските и работнички права, солидните заработки и слободниот проток на работна сила. Не е Европа казни, зони за паркирање, мобинг, непријавување, недавање плата, повторно казни...во таа Европа не зависи многу многу (осим можда на највисоки позиции) дали си со книшка и со чија. Не ми е јасно како можеш да споредиш Европска Унија и Македонија во било кој поглед освен можда во правење ајвар.
Ако веруваш во тоа што го постираш, редно е пред да исфрлиаш вакви изјави, да постираш информации од таа Европа -каков превоз имаат, како се развиени другите општини, сообраќајот, транспортниот систем...и врз база на тоа да видиме зошто беше оправдано воведување нов данок во крв за граѓаните.

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
А редно е и вие да споредувате плати на општества што се развиени уште од пред 100 години и на општество што почна да се развива пред неколку.
Иначе грешка си ,го има сето тоа и во ЕУ освен можеби тоа со книшката.
А мене не ми е јасно што вие сакате ? Сакате во Африка или во ЕУ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
А редно е и вие да споредувате плати на општества што се развиени уште од пред 100 години и на општество што почна да се развива пред неколку.
Иначе грешка си ,го има сето тоа и во ЕУ освен можеби тоа со книшката.
А мене не ми е јасно што вие сакате ? Сакате во Африка или во ЕУ?
Мене не ми е јасно како ти ја гледаш ЕУ во крадењето по паркинзи, а не ја гледаш во правната и социјалната сигурност.
Башка не е секаде во ЕУ така. Во Солун, на пример, у центар, на улица, не се наплаќа паркирање (освен нормално, кај оградени паркинзи).

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
Сигурност за домашните а за странците бетер него Африканци ги гледаат (особено тие не-европјаните како нас).
Па добро затоа во останатите држави од ЕУ и во селата наскоро ќе почнат паркинг да наплаќаат. На пример Словачка и Чешка не само во големите градови што насекаде се наплаќа туку и во малите ,за да имаш паркинг место пред твојата зграда ќе плаќаш по неколку стотици евра годишно ,а во центарот во малите градови не чини многу само во зависност од градот 0.50 центи - 2 евра саат.

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
^^
Или немаш кола или си од апашите на градски паркинг.

Во име на "Европа" сакаш да крадеш?
Хаха одма погрешно сваќате бидејќи не ви одговара.
Не возам кола и не сум во градски паркинг.
Имам две коли кои ми стојат на паркинг но неплаќам за нив што стојат.
Татко ми е постојано низ град со кола и постојано плаќа но не му смета научен е човекот бидејќи пола мое детство го помина низ Европа.
А јас знам како сум плаќал паркинг во Европа затоа и погоре пишав и за цените и за паркингот.

Хахаха во име на „Европа“ ние се правиме нели? Дури и вие тука го тапите во име на ЕУ.
Да тебе ти пречи? ЕЕ јас во име на Европа ги направив парите со кој го купив плоштад Македонија и го направив онаков циркус.:tapp:

Исфрустрирани типови кој за се што не им се допаѓа одма нечинело а доколку нешто во Европа им се допаѓало зашто тука го немало. Што народ Македонски ќе бевме толку покварен.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Хаха одма погрешно сваќате бидејќи не ви одговара.
Не возам кола и не сум во градски паркинг.
Имам две коли кои ми стојат на паркинг но неплаќам за нив што стојат.
Татко ми е постојано низ град со кола и постојано плаќа но не му смета научен е човекот бидејќи пола мое детство го помина низ Европа.
А јас знам како сум плаќал паркинг во Европа затоа и погоре пишав и за цените и за паркингот.

Хахаха во име на „Европа“ ние се правиме нели? Дури и вие тука го тапите во име на ЕУ.
Да тебе ти пречи? ЕЕ јас во име на Европа ги направив парите со кој го купив плоштад Македонија и го направив онаков циркус.:tapp:

Исфрустрирани типови кој за се што не им се допаѓа одма нечинело а доколку нешто во Европа им се допаѓало зашто тука го немало. Што народ Македонски ќе бевме толку покварен.
Почни да плаќаш, биди и ти европјанин. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom