Што бараат атеисти на форум за религија?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Освен ега и суети имали на форумов нешто друго,
да напише некој нешто и притоа истото и да го мисли.
Не верувам: атеистите сметаат дека верните саде го повторуваат она кое попојте им го кажале на верните, а атеистите пак, сметаат дека секој нивен анти-верски став „пуца„ од оригиналност, без притоа да признаат дека и самите (атеисти) само повторуваат туѓи (атеистички) ставови...

D

Daedalus

Гостин
Не верувам: атеистите сметаат дека верните саде го повторуваат она кое попојте им го кажале на верните, а атеистите пак, сметаат дека секој нивен анти-верски став „пуца„ од оригиналност, без притоа да признаат дека и самите (атеисти) само повторуваат туѓи (атеистички) ставови...
Воопшто нам не ни е битно дали аргументот постои приори на тоа ние кога ќе го кажеме ниту пак колку е оригинален. Ако е аргументот валиден ондак е валиден. Ако не е валиден не е. Воопшто не е битно кој го кажал.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако е аргументот валиден ондак е валиден. .
Во верата, не постои „по валиден„ аргумент од личниот духовен опит, кој е 100%-тно личен и „залепен„ за верникот и кој совршено се совпаѓа со она кое Црквата го запишала како лично-колективно искуство, за разлика од атеистичкиот аргумент, кои се сведува на верба во она кое некој друг (атеист) го кажал и проверил, а за атеистот-превземач, истиот тој аргумент останува искуствено непроверлив...

Токму затоа и велам: нема поголеми верници од атеистите, кои веруваат во „аргументи„ кои самите не можат да ги проверат, а тој недостаток од лична проверка, атеистите го компензираат со вер(б)а во кажаното од овој или оној атеист.

Row-Corp

hasta la victoria siempre
Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
OTO не се религиозни. Тоа е индивидуално во ОТО зависно од волјата на поединецот.
Патем знаеш ли која е разликата меѓу секта и официјална религија?
--- надополнето: 4 март 2013 во 12:17 ---[/quote
Па добро бе ОТО другпат кажете кој каков е,на пр.Јас сум ОТО религиозен,Јас сум ОТО помалку религиозен од овој пред мене ,ОТО религиозен по потреба,ОТО не религиозен,ОТО со раздељак,ОТО со со буљка настрана и ткн,за да ви знаеме став и да можеме да дикутираме да знаеме кој на што е ја стварно незнам дали кога мантрате по тоа храмовите ваши навистина скроз ви го перат мозокот или што.
ПС.Колку пари треба да платиш за да ти кажат каков ОТО си да не останеш цел живот во нулта степен

D

Daedalus

Гостин
Филозофијата на ОТО не е директно поврзана со религијата. Така што дали ќе си во ОТО не е поврзано со тоа дали ќе бидеш религиозен или не. Најверојатно не знаеш што е ОТО. Хепта и Ипси нека ти објаснат.
--- надополнето: 4 март 2013 во 12:47 ---
...

Row-Corp

hasta la victoria siempre
Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Филозофијата на ОТО не е директно поврзана со религијата. Така што дали ќе си во ОТО не е поврзано со тоа дали ќе бидеш религиозен или не. Најверојатно не знаеш што е ОТО. Хепта и Ипси нека ти објаснат.

...
Знам јас што е ОТО и Хепта и Ипси нека отворат тема ОТО па ке разговараме а не да ги упропастуваме другите теми со секташки проблеми и решенија.
А зошто Хепта и Ипси на повисок степен од тебе се?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Тајните учења во атеистите гледаат одлични војници и алатки за рушење на денешниот гнасен поредок на гнасните лаги на религијата како човекот треба да биде спасуван од богови!!!

Gurdjieff не лажи, ако може... Ти не ја знаеш вистината - ти си ја прочитал во книгите на секташи и идиоти како Гурџиев и Ошо и сега ми продаваш вода за бубрези и ми бараш некаков авторитет да си. Ти си обичен смртник и чекај си таму да умреш и да бидуваш спасуван - не ми мели ти мене за „сегашниот момент - зграпчи го денот - живеј го моментот“.
И зафрканција беше тоа дека ти си новиов ни член :)

П.С. И уште нешто Row-Corp : И такви како Gurdjieff најмногу ни помагаат да ги поткопуваме и бездруго трулите и изедени темели на религијата денес! Затоа и го муабетам - бидејќи тој ќе исчезне - а зборовите овде ќе останат :)

Значи сума сумарум: атеисти и „мудреци“ многу помагаат во агендите на тајните организации :D И кој е крив? Па нормално: ХЕПТАГРАМ! :D

П.П.С. Во однос на О.Т.О. , Телема, повеќе знам од проста причина што јас сум ВНАТРЕ - а другите се надвор. Ипси знае поеќе од мене ако е за така - има и други кои знаат повеќе и можат повеќе. Но тоа е тема за во Телема подфорумот - не тука.
Не сум дојден јас да си мерам пениси над кој сум - тоа ќе оставиме читатели да одлучат кој кај е и што зборува и како.

И јас реков зошто се атеистите овде - и било кој друг: ОВА Е ФОРУМ - ОТВОРЕН ЗА ДИСКУСИЈА ЗА СЕКОЈ!
Но ти сврте ко воденица на едно та исто - секташи, секташи - што си ти бре момче?
Христијанин? Штета...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Тајните учења во атеистите гледаат одлични војници и алатки за рушење на денешниот гнасен поредок на гнасните лаги на религијата како човекот треба да биде спасуван од богови!!!
Според мене, комплетно неточно.
За атеистот да го прифати учењето на како што велиш тајните учења, најпрво ќе треба да престане да биде атеист.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Според мене, комплетно неточно.
За атеистот да го прифати учењето на како што велиш тајните учења, најпрво ќе треба да престане да биде атеист.
Според тебе да, тоа ти е вистината... ама... :)

„Тајни учења“ - како знаеш што треба некој да биде во однос на нив? Тајни се нели... или ти е доволно да прочиташ она што е дозволено да се испечати па ти да донесеш суд што е вистина а што не во однос на учењата? Не бидува такој... да беше така немаше да има потреба од нешто такво...
Ако ти е подобро да мислиш дека сите тајни учења се заглавени во религиозните лавиринти на милионите божества, ок :)
Јас не можам да те убедам дека Исус бил евреин и никој не спасил не пак да те подучувам во мистериите на разноразните тајни школи.

Јас имам пријател од Македонија кој што е атеист и пак е инициран во О.Т.О. ... не гледам дека престанал да прави и бидува тоа што бил и претходно!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Јас имам пријател од Македонија кој што е атеист и пак е инициран во О.Т.О. ... не гледам дека престанал да прави и бидува тоа што бил и претходно!
Кажи му на пријателот да престане да губи време, или да го смени светогледот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Кажи му на пријателот да престане да губи време, или да го смени светогледот.
Не смеам - ќе јадам ќотек. Строго е забрането од негова страна да го заморуваат за неговиот светоглед. Ниту заморува некој со него ниту сака него да го заморуваат.
Повели ти му кажи кога толку време имаш за другите да знаеш дали го губат или не времето :)

Религиозниот фанатизам е многу лоша работа... затоа атеистите се тука да го вадат најлошото од душите на религиозните.
Вистински спасители се тие... :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
... атеистите се тука да го вадат најлошото од душите на религиозните.
:pos:
месијанска мисија имале они

добро е што им се улизуваш, може тебе прв ќе ти го извадат злото од душата(y)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
:pos:
месијанска мисија имале они
добро е што им се улизуваш, може тебе прв ќе ти го извадат злото од душата(y)
Моето зло е вашиот грев. Ќе треба да ме уништат а со тоа и вас. Ама бидејќи со атеистите сме поголемо зло за вас религиозните - на вас останува да го „уништувате злото“ со вашите разноразни секти. Бидејќи христијанството е полно со секти! А која религија нема секти? ВИСТИНСКАТА!

А иако јас не сум свет, сите свети работи произлегуваат од мене!
Иако не сум заблуда, сите заблуди од мене доаѓаат!
Иако не сум проклетсво - сите религиозни проклетство си навлекуваат врз себе си - заради мене! :D

Вие слабо ја разбирате улогата на духот кај човекот, она што ве бутка низ животот :)
Затоа умот ви зборува а не душата за која толку сакате да виде спасена :D

П.С. Ми се допаѓа овој нов начин на пишување :D Играчки :)

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.412
A um imash?
poshto tvojot odgovor e Da...sleduva drugo pashanje...
Ako imash dali si go videl, dali si go osetil, dali si go doprel....
Го осеќам секој пат кога ке помислам нешто.
Не те разбирам што сакаш да кажеш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А зошто воопшто форум за религија? Оној кој верува - си верува, не треба да објаснува образложува и докажува својата вера.

Kajgana Shop

На врв Bottom