Тоа би биле згради, како домови. Станот, поточо собата, им се дава на користење, а не за стално. Тоа го гледам како оптимално решение, зашто тие луѓе немаат средства за почеток да си ги плаќаат сметките. Нема смисла да се даде стан, и ќе им ислкучат и вода и струја, и ќе го горат паркетот, и на крај ќе ги избркаат.
Ова би било особено корисно за децата без родители,кои живеат во домови и кои од 18/тата година се биквално на улица. А кога ќе има каде да живеат, ќе може да студираат, да работат...
Чек сега што се трескаш од земја со децава без родители после 18 година ?
Знаеш дека има многу повеќе деца со родители а од 16 17 година па и порано се оставени самите на себе па дури и се грижат за родителите ?
Неможе бе некое копиле само затоа што е копиле да биде поовластено од другите, има и деца без еден родител а другиот е болен па се грижат за него, знам за дете кое што се грижи за мајка му и татко му од својата 15 година ни своја куќа ни свој стан под кирија и ринта работи како црнец.
Што се подобри копилињата од останатите па да им се обезбедува сега плус ? И онака тоа што го збориш ти веќе го имаат, имаат станови и државта им плаќа кирија, што правиме со оние деца кој небиле во дом а ги изгубиле двајцата родители само што наполниле 18 19 години ?
Си наполнил 18 години кој те ебе свој човек оди снаоѓајсе како и секаде во светот.
--- надополнето: 3 март 2013 во 19:07 ---
Во овие станови што ги додели Владата, Владата мислам дека имаше свој удел во плаќањето сметки.Значи овие што си се вселија си се вселија со царски дочек.И бидејќи уште од мали го носат овие генот на „продавач на старо железо“ овие уште во првите три месеци, кога фикнаа на инвентарот во становите, ни штраф не остана од машините; глувците можат вода да им носат.
Ова знам бидејќи јас конкурирав за становите а имам и причина зошто да конкурирам но не успеав да добијам.
--- надополнето: 3 март 2013 во 19:02 ---
Епа тогаш што воопшто отварате вакви теми, кога сте ја решиле веќе работава со еден коментар.Испаѓа дека по темава се шири само лицемерие и ништо друго.
На крај крајава можеш да помогнеш со тоа што ќе купиш на пример геврек од тие што продаваат и во зимно време гевреци.
Мене ми е сè јасно тоа што го говориш за твоето дете и така натаму, но има и други начини да се помогне.
Јас не велам ти да помагаш со некоја цифра која не можеш да си ја дозволиш зошто знам дека тебе секој денар ти е изброен.
Па што друго ако не лицемерие ?
Демек се овде преголеми хуманисти, а се со телефони од 25 30000 денари и се курчат со дадени 50 100 500 денари демек еве јас сум најголемиот душе брижник.
Жими куров продај го телефонот дај ги парите за некое детенце да се оперира не се курчи со донирани 100 денари преку телефонски оператор.
Па уште и некој ќе се фали дека стално давал 5 10 денари на просјаци, ете и јас сум давл не велам не кога ќе седнам некаде и ќе налета некој дај за ова за она, лаже у очи ме гледа и ме лаже пијаничиште зависник пропалица, али не му ги давам од нешто друго полесно ми е да му дадам 50 денари да ми се скине скурца и на раат да си седам отколку да се замарам со него исто како да сум му пуштил едно пиво на некој досаден од соседната маса само за да не досаѓа.
Лажни хуманитарци и широкогради на секој чекор, и јас сум таков не велам дека не сум али пострашни се оние кој глумат лудило и се трескаат од земја како се големи човекољубци а дома на кучињата трошат месечно повеќе пари од колку што имаат донирано цел живот за друг човек.