Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
OK, муабетот ми беше дека Реал во одреден период ја доминира Барса на Ел Класико затоа што е Реал а не затоа што на клупа го има Мурињо, Петко, Станко, Трајко. Истава приказна е и во обратен случај. Не води Мурињо второкласни играчи па неговата генијалност довела до тоа тие да ја изненадат Барса на двапати. Ај да ги водеше Севиља или Бетис па да беше до него ама со тие играчи што ги има Реал мора да дојде период кога ќе ја победуваат Барса во серија.
За ова се имам изјаснето порано. Мурињо ми нема набиено комплекс од времето кога беше во Интер од проста причина што на Јуве тогаш му беа конкуренти екипите од средина на табела и немаше никаква допирна точка со тимот на Мурињо. Втора работа, имам кажано дека од островот меѓу омилените екипи ми се Челзи (заедно со шкотски Ренџерс) а Мурињо бил и таму тренер. Значи не сум хејтер на Челзи па тоа да биде некоја причина за хејтот кон Мурињо.
Едноставно, Реал во моментов е во подобра форма од Барса и како последица на тоа дојдоа двете победи за 4 дена. Според мене ова нема никаква врска со Мурињо и останувам на тоа мислење, како што кажа ти субјективно (мислење).
Aрно претпоставуваш.Што направил ќелавицата, па да добие црвен после утакмица? Иако претпоставувам дека се бунел ботот.
млад е а и прво класико не треба да се очекуваат чуда од дечкотоПенал ваљда беше, само една снимка видов. Не ги читав коментарите после утакмица, ваљда има некој слика или видео. Муабетот ми беше, дека пеналот немаше ништо да смени, затоа што Барселона пак одигра очајно. Само среќа ги спаси Барселона од повисок пораз. Не се прослави Мората, како Џефрен пред некоја година
Што направил ќелавицата, па да добие црвен после утакмица? Иако претпоставувам дека се бунел ботот.
Сликава покажува се што не чини со Барселона на теренот.
Сликава покажува се што не чини со Барселона на теренот.
На толкав посед да имаш повеќе од дупло помалку шутеви од противникот стварно треба нешто да имаш заебано.
врска немаш, тоа ти е дел од тотал-фудбалот, ко ова:
![]()
врска немаш, тоа ти е дел од тотал-фудбалот, ко ова:
![]()
Абе дај немојте...
Не можеш да го омаловажиш успехот (да успех е) на Мурињо да го симне можеби најголемиот ривалски страв последниве години у фудбалот.
Пред да дојде Жозе, Реал треперше пред секое Класико, пред секое Класико Реал се плашеше од дебакл, пред секое веќе се кроеја оправдувањата за поразот. Реал беше мизерен со Пелегрини, баталете го скорот у лигата. Тоа беше Реал без муда.
Реал без муда беше и при првите натпревари на Мурињо против Барса. Али тоа беш препаметно од негова страна. Знаеше дека не може веднаш да го симне комплексот и дека треба време.
Uste od start si kontradiktoren i izvini ama ne sakav da prodolzam da te citam zaradi ovoj citiran del. Pred da dojde Mourinho na drugite treneri im bese dadeno samo po edna godina za da ja sovladat Barca t.e na Juande Ramos i Manuel Pellegrini koi dobia sut karta posle samo edna sezona.
Mourinho dojde veke tretata sezona kade sto Barca dominirase i redno bese veke Real da napredne malce na megusebnite, sepak istiot Mourinho popi petarda od Barca. On kazal deka treba vreme za da Real ja sopre taa dominacija na Barca. A zosto pa ne im se dade toa vreme i na drugite treneri pred nego. Znaci da postapea isto i so Mourinho, ke dobiese odkaz posle prvata sezona, ke zavrsese isto neslavno i toa duri so polos bilans od Juande i Manuel. Mourinho my ass![]()