Барселона - Реал Мадрид

Кој ќе биде победник?

• Барселона

Гласови: 68 38,2%
  • Нерешено

Гласови: 19 10,7%
  • Реал Мадрид

Гласови: 91 51,1%

• Вкупно гласачи
    178
Статус
Затворена за нови мислења.
13105_524618094247588_1995349932_n.jpg

хиените напаѓаат

OK, муабетот ми беше дека Реал во одреден период ја доминира Барса на Ел Класико затоа што е Реал а не затоа што на клупа го има Мурињо, Петко, Станко, Трајко. Истава приказна е и во обратен случај. Не води Мурињо второкласни играчи па неговата генијалност довела до тоа тие да ја изненадат Барса на двапати. Ај да ги водеше Севиља или Бетис па да беше до него ама со тие играчи што ги има Реал мора да дојде период кога ќе ја победуваат Барса во серија.

Абе дај немојте...

Не можеш да го омаловажиш успехот (да успех е) на Мурињо да го симне можеби најголемиот ривалски страв последниве години у фудбалот.

Пред да дојде Жозе, Реал треперше пред секое Класико, пред секое Класико Реал се плашеше од дебакл, пред секое веќе се кроеја оправдувањата за поразот. Реал беше мизерен со Пелегрини, баталете го скорот у лигата. Тоа беше Реал без муда.

Реал без муда беше и при првите натпревари на Мурињо против Барса. Али тоа беш препаметно од негова страна. Знаеше дека не може веднаш да го симне комплексот и дека треба време. За тоа тупеше постојано на прес-конференциите тогаш. И тогаш некои (како што е многупати случај со фанови и „стручњаци“ за Реал) избрзуваа, бркајќи го.

Но, натпревар по натпревар, Реал ја намалуваше таа меѓусебна предност што ја имаше Барса, за да кулминира се во дуелот во ЛШ, каде што (факт е) заради судиски одлуки (не влагам сеа у тоа дали беа правилни или не) Реал загуби.

Секако делумно заради тоа, делумно заради сеуште незалечениот комплекс и страв на играчите, и нивната огромна недисциплина. Нешто што беше клучно за доминација, и кое еве сега се среди.

И интересно, играч „иницијатор“ на тие промени посакувани од Мурињо, беше никој друг, туку Кристијано Роналдо. Кристијано прв го симна од гради товарот и прв од играчите на Реал изигра со муда, машки. Неговата желба за борба уз присебност, при супер-купот 2011, ги покрена и другите така да играат.

Нормално, најлесно од тоа се ослободија оние кои се најмалку во клубот, додека оние кои најмногу ги трпеа „тортурите“ од Барса, еве, најпосле се ослободија, вклучувајќи го денешниот ни капитен, Серхио Рамос.

Е сеа, во тој процес, не секој беше доволно паметен да го укапира планот на Жозе и да го послуша. Имаше наивни играчи, меѓу кои за жал и Икер Касиљас, кои кажаа работи за кои подоцна им беше криво, но беше предоцна да ги спречат последиците.

А околку Реал, одсекогаш имало многу „пријатели“ кои секогаш ги поткопувале работите, за да му наштетат на клубот. Еве, терминот „лажни патриоти“ е совршен за нив.

Мурињо успеа делумно да ги победи таквите, со фантастичната ланска сезона, но ете, сезонава начекаа негов кикс и му вратија, што беше катастрофално за Реал. Ја срушија победничката аура, нешто што му ја одзеде лигашката титула.

Но, вака-така, некои се освестија за среќа и работите почнаа да се средуваат.

Забегав со постов, но се надевам дека ти објаснив некои работи, заради кои не треба на Мурињо да му се суди избрзано. Мурињо можеби е арогантно копиле, но сите тие (особено некои фанови на Реал) што се обидуваат да му ја омаловажат работата во Реал, само се удираат со главата у ѕид.

Мурињо не е безгрешен, но тој е човекот кој ја промени днк-та на Реал Мадрид, онаа која беше од Дел Боске наваму.

И да, доминацијата на Барса во лигашката табела никој не ја оспорува. Поштено си ја освоија лигата. Но во меѓусебните дуели, Реал е веќе неколку натпревари тој помоќниот. Во последните два дуели, Реал ја уништи Барселона на терен, тоа и фановите на Барса го признаваат. Две добиени класика за 4 дена, веруј дека многу значат! ;)

За ова се имам изјаснето порано. Мурињо ми нема набиено комплекс од времето кога беше во Интер од проста причина што на Јуве тогаш му беа конкуренти екипите од средина на табела и немаше никаква допирна точка со тимот на Мурињо. Втора работа, имам кажано дека од островот меѓу омилените екипи ми се Челзи (заедно со шкотски Ренџерс) а Мурињо бил и таму тренер. Значи не сум хејтер на Челзи па тоа да биде некоја причина за хејтот кон Мурињо.
Едноставно, Реал во моментов е во подобра форма од Барса и како последица на тоа дојдоа двете победи за 4 дена. Според мене ова нема никаква врска со Мурињо и останувам на тоа мислење, како што кажа ти субјективно (мислење).

Автоматски тренерот нема никакво влијание врз тимот. Да, да. Барселона без тренер, гледаш како игра?
И немој комплекс. Глуп збор е. Мислам добар е, али глупи луѓе го користат во погрешен контекст.

Џаби им објаснувате, каков и да било успех да направи Мурињо, увек ќе има хејтери што ќе го негираат тоа.

За лошата игра на Барса, не треба да се окривува Роура, мене жал ми е за човекот, видете го само какви невина-мутава фаца има :icon_lol:
Јбг, секој неможе да одговори на предизвикот Барса.

Пенал ваљда беше, само една снимка видов. Не ги читав коментарите после утакмица, ваљда има некој слика или видео. Муабетот ми беше, дека пеналот немаше ништо да смени, затоа што Барселона пак одигра очајно. Само среќа ги спаси Барселона од повисок пораз. Не се прослави Мората, како Џефрен пред некоја година:icon_mrgr:

Што направил ќелавицата, па да добие црвен после утакмица? Иако претпоставувам дека се бунел ботот.

Пенал ваљда беше, само една снимка видов. Не ги читав коментарите после утакмица, ваљда има некој слика или видео. Муабетот ми беше, дека пеналот немаше ништо да смени, затоа што Барселона пак одигра очајно. Само среќа ги спаси Барселона од повисок пораз. Не се прослави Мората, како Џефрен пред некоја година:icon_mrgr:

Што направил ќелавицата, па да добие црвен после утакмица? Иако претпоставувам дека се бунел ботот.
млад е а и прво класико не треба да се очекуваат чуда од дечкото
си имаше една прекрасна асистенција. влезе во една шанса и правеше силен пресинг сосема доволно за еден пелиштарец :D

Сликава покажува се што не чини со Барселона на теренот.

На толкав посед да имаш повеќе од дупло помалку шутеви од противникот стварно треба нешто да имаш заебано.

врска немаш, тоа ти е дел од тотал-фудбалот, ко ова:

739284465.gif

врска немаш, тоа ти е дел од тотал-фудбалот, ко ова:

739284465.gif

И после имале они 219837123 пасови, па само меси и иниеста 20 направија за 10 секунди тука :)

Абе дај немојте...

Не можеш да го омаловажиш успехот (да успех е) на Мурињо да го симне можеби најголемиот ривалски страв последниве години у фудбалот.

Пред да дојде Жозе, Реал треперше пред секое Класико, пред секое Класико Реал се плашеше од дебакл, пред секое веќе се кроеја оправдувањата за поразот. Реал беше мизерен со Пелегрини, баталете го скорот у лигата. Тоа беше Реал без муда.

Реал без муда беше и при првите натпревари на Мурињо против Барса. Али тоа беш препаметно од негова страна. Знаеше дека не може веднаш да го симне комплексот и дека треба време.

Uste od start si kontradiktoren i izvini ama ne sakav da prodolzam da te citam zaradi ovoj citiran del. Pred da dojde Mourinho na drugite treneri im bese dadeno samo po edna godina za da ja sovladat Barca t.e na Juande Ramos i Manuel Pellegrini koi dobia sut karta posle samo edna sezona.

Mourinho dojde veke tretata sezona kade sto Barca dominirase i redno bese veke Real da napredne malce na megusebnite, sepak istiot Mourinho popi petarda od Barca. On kazal deka treba vreme za da Real ja sopre taa dominacija na Barca. A zosto pa ne im se dade toa vreme i na drugite treneri pred nego. Znaci da postapea isto i so Mourinho, ke dobiese odkaz posle prvata sezona, ke zavrsese isto neslavno i toa duri so polos bilans od Juande i Manuel. Mourinho my ass;)

Абе да ве прашам, преживеа Пепе?

i9aHzWm12QK73.gif

Uste od start si kontradiktoren i izvini ama ne sakav da prodolzam da te citam zaradi ovoj citiran del. Pred da dojde Mourinho na drugite treneri im bese dadeno samo po edna godina za da ja sovladat Barca t.e na Juande Ramos i Manuel Pellegrini koi dobia sut karta posle samo edna sezona.

Mourinho dojde veke tretata sezona kade sto Barca dominirase i redno bese veke Real da napredne malce na megusebnite, sepak istiot Mourinho popi petarda od Barca. On kazal deka treba vreme za da Real ja sopre taa dominacija na Barca. A zosto pa ne im se dade toa vreme i na drugite treneri pred nego. Znaci da postapea isto i so Mourinho, ke dobiese odkaz posle prvata sezona, ke zavrsese isto neslavno i toa duri so polos bilans od Juande i Manuel. Mourinho my ass;)

Хуанде не е за у муабетов пошто он беше пола сезона у клубот, не ни беше намерата тој да е перманентно решение. Еве да речеме, ко Бенитез и Челзи сеа.

Пелегрини беше изгубен гермманец и беше доведен колку да пополни место. Перез тогаш победи на вториот мандат и почна неговата кампања, ги потроши фамозните милиони БЕЗ консултација со тренер, и му ги тутна на Пелегрини потоа.

Пелегрини и самиот немаше муда да му се спротистави на Перез и тогаш на Валдано. Тогаш Валдано имаше поголема улога од Пелегрини во уредувањето на составот. Значи ти пишувам според информациите кои ги пласираа доверливи новинари тогаш. Еден период, втората полусезона го пуштија „сам“ да работи, но и тогаш потпадна под притисокот од меиумите во врска: овој да игра, тој да игра...

Кај Мурињо тоа знаеме дека го нема. Човекот сака тој да биде шефот и тоа е тоа. Перез увиде дека мора да го стори тоа за да се средат работите, и воала.

Мурињо мај ес, не можеш да речеш брат. Мурињо е генијален тренер и успесите говорат за него. Не само во Реал, туку и во претходните клубови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom