Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
А види Дејан колку убаво искоментирал после него. <3
Мал офтопик.

Сакам да знам, ти си за стрелање на сите националисти. ОК, твој став. Меѓу најгласните антибелокапци во последно време на кајгана е leandra. Таа тоа не го крие. Ако не ми веруваш оди на сите дотични теми во врска со белокапците.

Дали би и свирнала куршум во глава бидејќи таа не е во твојот табор?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Насловов ме потсети на песнава :)

Што се постигнало во државава со протестирање? Со конкретни резултати да збориме.
Ништо.

Во 2001-ва видовме како се постигнуваат резултати.
Ако се сеќавате имаше протести во Гостивар за знамето и што ти не.... И што постигнаа? Им пуштија специјалци.
Отидоа во планина, не само што сега знамето им се вее кај ќе им текне туку и двојазичност добија и бадинтеров принцип и еден куп други работи.
Толку многу придобивки со толку малку мака.
Па ако е за така, сите ние знаеме да земеме пушки и да ја решиме ситуацијата и верувам дека така ќе испадне на крајот. Граѓанската војна е неизбежна.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Него што беше со “бомбиве“ ? Доста чад излезе од Скендербег плоштадот, а и празни се улициве кај Гоце Делчев мостот.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Него што беше со “бомбиве“ ? Доста чад излезе од Скендербег плоштадот, а и празни се улициве кај Гоце Делчев мостот.
И мене ме извадија од памет.Васил Главинов и раскрсницата кај поштата се блокирани од полицијата а се гледа поголема група како стои пред мостот Стоковна куќа...

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Добро, очекував ваков одговор, а и свесен сум за тоа дека има двојни стандарди во земјава. Меѓутоа прашањето ми беше озбилно, дали во затвор се лежи за палење на државно знаме?
Во теорија ДА во пракса во Македонија НЕ. До сега над 1000 рамковни требаше да идат во затвор по тој основ а колку има до сега? Можеби 1 или 2 што ептен било апла на телевизии искочиле снимки па морале џандариве да реагираат, а да не имало притисок бројката 0 ќе беше. Инаку за загрозвање на суверинетет и интеегритет на државава исто се иди во затвор, а колку албански политичари, Разбуди се и остала рамковна багра јавно повикувале за голема Албанија и сл изјави на никој влакно не му фали. Правната држава умре кога терористите се амнестираа, некој што убивал војска, полиција, цивили, денес е во влада , парламент итн. А некој да ограби колонијал не му бегаат 3 години затвор. За која правна држава збориме

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Добро, очекував ваков одговор, а и свесен сум за тоа дека има двојни стандарди во земјава. Меѓутоа прашањето ми беше озбилно, дали во затвор се лежи за палење на државно знаме?
Според законот мислам дека сележи 3 или 6 месеци затвор, или максимум 1 година.
Ама тоа ретко кога се остварува. Како прво нема шанси да утврдат кој го запалил, второ ида утврдсат цел процес ќе помине дур да се казни сторителот.
Има закон на хартија ама во реалност исто како да го нема.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708

Албанците кои што денеска започнаа протест пред Јаја Пашината џамија во Скопје се судрија со полицијата, како што дознава Бриф демострантите се судрија со полицијата која што го обезбедува протестот.
Групата, маршот го започна пред џамијата а потоа се упатија кон Владата на Република Македонија каде што момчињата фрлаат со камења кон владата и кон полицијата.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Овие се од ДПА и посредништво на Оџата.ДУИ да речеше ќе имаше 100.000 исто како ДПМНЕ и СДСМ да викнат на протест.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А за што протестираат овие бе, знае некој или сабота е па ај нема што да правиме ќе идеме на протест?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Скандирале Каурски пички и ДЕТЕ НЕ СЕ ТЕПА или нешто така.
Кој нашол да збори дека дете не се тепа :facepalm:
Иначе глејте колкави магариња имаат кај нив, пола и повеќе се возрасни. Најгнасните со ципела лопатарска, баш оние што се имаат доселено од Косово.
Иначе малку се некако, очекував многу повеќе.
Од Јаја малку тргнале, ама после на Бит пазар ги имаат собрано сите останати и се некаде околу 1 000.
ДУИ им има забрането на нивните да искочат сто посто.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Според законот мислам дека сележи 3 или 6 месеци затвор, или максимум 1 година.
Ама тоа ретко кога се остварува. Како прво нема шанси да утврдат кој го запалил, второ ида утврдсат цел процес ќе помине дур да се казни сторителот.
Има закон на хартија ама во реалност исто како да го нема.
Па имаше некои(новинари?) што снимаа со камера, а еден беше и нападнат и прекина да снима. Така да имаат видео материјал/докази. Исто и вчера еден што ги снимаше нашиве беше удрен со камен во глава, меѓутоа продолжи да снима (и тоа доста блиску беше, си жртвуваше живот) па откако си отидоа тие што протестираа видов како камерата ја предаде на еден од специјалците, сигурно како доказен материјал против тие што фрлаа со камења. Чисто се сомневам дека истото ќе се случи и денес.

A

AnFem

Гостин
Мал офтопик.

Сакам да знам, ти си за стрелање на сите националисти. ОК, твој став. Меѓу најгласните антибелокапци во последно време на кајгана е leandra. Таа тоа не го крие. Ако не ми веруваш оди на сите дотични теми во врска со белокапците.

Дали би и свирнала куршум во глава бидејќи таа не е во твојот табор?
Како прво, леандра не е националист. Како второ, ако јас сум против национализмот, автоматски сум и против асимилацијата што сакаат да ја извршат белокапците.
Знаеш со колку луѓе се дружам што се против нив? Многу! И потполно ги разбирам, а и апсолутно ги поддржувам во противењето. Дури и дома имам еден таков што е анархист и мисли дека крекачите треба да си го добијат своето. :)

Моментот што мене ме боли е кога гледам испрани мозоци кои сакаат да наметнат нешто и без разлика од која страна доаѓа, мене ми е подеднакво одбивно.

Да поедноставам, мислам дека реакцијата на повеќето македонци е здрава и разумна, само уште да не вроди плод на некаква национална припадност и борба за територија, нека биде само борба против деградација, дискриминација и борба за слобода воопшто.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
64
Поени од реакции
14
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom