Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
И сакаш да кажеш дека ако тргнам за Германија со колата треба во Љубљана да ставам 1 литро масло, па после во Хановер, па на враќање истата приказна? Ова нити е нормално нити е здраво. Само од тебе го имам слушнато и од никој друг
Gazi go 200+kmh cel pat pa ke vidiš.

Gazi go 200+kmh cel pat pa ke vidiš.
Па баш заради тоа, Германија и Италија би излегле поголеми потрошувачи на масло отколку на бензин/дизел. Сепак нивните патишта дозволуваат многу повеќе од нашите

Mnogu e bitno kako se vozi kolata. Ako imaš teška noga garantiram i nova da e ke troši ulje. Na mnogu visoki obrtai uljnite kariki ne postasuvaat celoto ulje da go simnat nadolu.

5000 km zasega, 0 maslo istroseno...

fiesta 1.8d so nekoi 230.000 km, od menvanje na menvanje... 4 i pol litri vadam, 4 i pol turam.

Taka da spored mehanicarite i tvoite tvrdenja, da gi nosam da gi proverat sto e makata so ne trosat a?

Чим не трошат тоа е одлично,ако е вистина.Ја реков и да троши масло,пак ќе оди,и ќе се понаша колата исто како да не троши.

Чим не трошат тоа е одлично,ако е вистина.Ја реков и да троши масло,пак ќе оди,и ќе се понаша колата исто како да не троши.
И јас го викам истото, мада чим почнал мотор да троши масло, ќе оди уште 50-100.000 после ќе заебава...

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

И јас го викам истото, мада чим почнал мотор да троши масло, ќе оди уште 50-100.000 после ќе заебава...

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Е така,конечно се разбравме.

Ako si ima kompresija nema problem. Nova kola se dešava ulje da troši,kamo li stara.

http://community.cartalk.com/discus...-2-0-burning-oil-and-dealer-says-thats-normal
--- надополнето: 1 март 2013 во 01:47 ---

Fiatoviot 1.9TD e promašena investicija,toa e veke drug problem.
:D

Не е точно,си имал ли кола со таков мотор?Можно е и до самото масло да е,планирам на следново менување да и ставам Селениа,па ќе видиме како ќе го поднесе тоа масло.Иначе,се е механичко на оваа,и пумпата за висок притисок,и дизните.Е сеа незнам дали е Лукасова,или Бош,али нема врска,не се електронски,тие се изгор скапи.Не дај Боже,кога ќе дојде тоа,нема да ме кошта скапо.

Не е точно,си имал ли кола со таков мотор?Можно е и до самото масло да е,планирам на следново менување да и ставам Селениа,па ќе видиме како ќе го поднесе тоа масло.Иначе,се е механичко на оваа,и пумпата за висок притисок,и дизните.Е сеа незнам дали е Лукасова,или Бош,али нема врска,не се електронски,тие се изгор скапи.Не дај Боже,кога ќе дојде тоа,нема да ме кошта скапо.
Најде со кој да се докажуваш... од ТДи и подалеку од носот не гледа, така да ич не се замарај.

Тди е најдобриот мотор. Се останато е срање. Иако јас се кладам дека толку фалениот Тди не е ништо подобар од дизелот на Фиат или на Форд.

Daj kazete sto mislite za ovie 2...veedat li za sumata... koja im e realna cena -.- i dali bi zele honda vozilo ... sto bi mi preporacale do 2500 eur :/ 4 vrati -.- srebrena mi lezi no ne mora da bide :P :cautious:o_O:coffee: ...
ttp://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1255252-HONDA-CIVIC-1-4-96 http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1199510-Honda-Civic--99-Ekstra-Cena http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1029556-Honda-Civic-1-4--95

Некако на вторава Хонда како квакиве на вратите да се различни со другите две.Добри количиња,комшија мој имаше 1.6 150 коња,ама со две врати.Се жалеше само дека бензин му трошела многу.

На плин дефинитивно...:)

Рачунај уште 500 евра за монтажа,атест,и слични работи.Сеа видов,првава имала плин,и некако највише опремено возило ми стои од овие.

Да ама во живо ја видов доста е истрошена -.-

Генерално се одлучив за еден златен Лансер од 2009-та година, само треба деталите да се договорат уште. Е сега, колата е земена преку кредит, човекот има да доплати уште скоро половина од вредноста. Он рече дека се прави нотарски договор нели, каде што ќе има ставка дека тоа е негова обврска и он ќе си плати после. Ама пак ќе треба јас него да го чекам да плати бидејќи дури тогаш колата ќе се тргне од заложен регистар.

Прашањево ми е, има некој искуство со ваква работа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom