Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некој што има,или разбира - Киа Соренто 2006 Аутоматик?! Што џипови се овие?![]()
нешто околу кнок сензор.
видов дека е откацен а така ја купив колата и возам.
Се работи за вектра а 20и 16в
за што слузи точно тој сензор?
благодарам за одговор.
Абе не сме ни во Србија, па ми причате овде руките ногите...Кај ги наоѓате само автоматици,не сме у УСА,абе земи со со мануелен менувач,и капата настрана.
Абе не сме ни во Србија, па ми причате овде руките ногите...
Шо му фали на автоматикот?
Го имам во Мерцедесот, нема шанса да го сменам за рачен... единствена маана на возилата до 05-06 е то шо автоматикот е најчесто со 5 брзини (една помалце од рачните). Натаму сите се со 7, ептен царски.Автоматико е нешто најдобро измислено.. После 2 000 километра со автоматик, сериозно се мислам наредната кола да е со стептроник... Кик даун е најјакото нешто...![]()
Абеее, кој не е возил автоматик/стептроник на голема релација или у гужва ништо не знаа....Го имам во Мерцедесот, нема шанса да го сменам за рачен... единствена маана на возилата до 05-06 е то шо автоматикот е најчесто со 5 брзини (една помалце од рачните). Натаму сите се со 7, ептен царски.
Автоматик возило е најдобро нешто за во град, мењачот го искршив по она семафорите и дупките низ град.
Иде ли струја во бомбината на контакт коа ке дадеш, сигурни ли сте дека бомбината е исправна? Врти ли разводникот ?Здраво луѓе. Ако има некој мандрак за електрика за Југо, ми треба совет. Минатата среда ми пукна ребраст каиш на Југо 55ка, го отшлепав одма на кај мајсторот што ми врши поправки на мотор и си заврши он својата работа - смени вентили, гумички, дихтунзи, ребраст, да не должам... Откако го склопи моторот и поврза се како што си беше, ми вика - оди заверглај, идам да верглам, не пали. Почнавме да бараме кај е проблемот и установивме дека на свеќици не фрла искра, те воопшто до разводникот не стига струја, кабелот што иде од индукцискиот калем (бобина/бомбина како и да се вика) до разводникот е во ред, мислевме да не отишла плочката во неповрат, пробавме со други 3, без резултат. Се е уредно поврзано како на прикачената слика. Има некој мислење?
Струја иде во бомбината, е сеа исправна беше пред да ми пукне каишот, не би требало да рикне од тоа. Разводникот си врти. Е сеа на бомбината кога ќе и дојде напон на пин 15 од сликата и пин 1 добива напон, не знам дали така треба.Иде ли струја во бомбината на контакт коа ке дадеш, сигурни ли сте дека бомбината е исправна? Врти ли разводникот ?
Izvadi svekicata na prviot cilindar staj u ler izvrti go motorot na raka taka da e klipot vo najgorna pozicija,butni zicka vnatre vo dupkata od svekicata i gledaj koga ke bide vo najgorna pozicija,i vidi dali pravovremeno frla iskra,može palenjeto ne e namesteno kako sto treba.