Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.
M

Moon Child

Гостин
Ајде назад на темата. Муабетот не е за кој со кого коалицирал и разглабање секојдневни политички муабети што се вртат изминативе 20 години.

А

Атомската мравка

Гостин
Незнам зошто сте ја споиле вака темава со таков воведен пост зошто нема потреба Стојанче Ангелов да се спомнува, он ниту е организатор на сегашниов протест ниту некако помогнал во организацијата барем како што знам. Он како и сите други може само да присуствува на истиот, глупо е што неговото име се спомнува и е причина за мешање на политика во темава.

M

Moon Child

Гостин
Затоа што истиов муабет се вртеше во темата за масакрот на децата, ја одвоив тогаш како посебна тема.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Ајде споделувајте масовно ако можете :)
А добро, зашто ама увек навивачите мора да бидат тие што ги влечат конците?
Зашто останатиот народ, што се декларирааат како Македонци, мора да се шлепа на грбот на навивачките групи?

И што е најтрачично , што и да направават навивачите, утре пак ќе бидат наркомани, уличари, багабонти...

Затоа сум против тоа да навивачите да бидат во први редови на протести...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
А добро, зашто ама увек навивачите мора да бидат тие што ги влечат конците?
Зашто останатиот народ, што се декларирааат како Македонци, мора да се шлепа на грбот на навивачките групи?

И што е најтрачично , што и да направават навивачите, утре пак ќе бидат наркомани, уличари, багабонти...

Затоа сум против тоа да навивачите да бидат во први редови на протести...
Па што ако влечат конци? Јас не знам друг збир на луѓе, кој е во голем број и е организиран, а притоа да не е политичка партија.

А етикетите ќе си стојат, научи да живееш со нив, и докажувај го спротивното. И Џастин Бибер го фаќаат папараци со пи*кишта глава да де здоболи, па пак утре го викаат педер :)

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Па што ако влечат конци? Јас не знам друг збир на луѓе, кој е во голем број и е организиран, а притоа да не е политичка партија.

А етикетите ќе си стојат, научи да живееш со нив, и докажувај го спротивното. И Џастин Бибер го фаќаат папараци со пи*кишта глава да де здоболи, па пак утре го викаат педер :)
Да влечеш конци, ама да вреди. Овака за кој?
За утре пак да те вреѓаат, да те ставаат на рамниште со прави наркомани?

И не го сфаќам ова, обично кога рандом човек ќе види навивачка група, истите тие ги избегнува. Е сеа, и тој после ќе иде на протест, каде навивачките групи се во прв ред?
Значи додека си им добар, вредиш, после те етикираат како жив клошар.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Да за протестите,Не за политички пароли.

Јас кога јадеФ говна дека кога има избори треба сите да излезете да гласате,вие ми кажувавте дека не сте политички определени....епа на сметка на тоа сите партии на власт поради малиот број на пратенички места мораат да коалицираат со уценувачи.

Исто ќе биде и за локалните избори....на сметка на бојкотот на опозицијата,голем дел од градови и општини ќе паднат под управа на планинари.

Вие пак седете си дома и не излегувајте на избори.

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Искачам 100%. Ај да прашам само, ме мрзеше да вртам по страници - у 4 саат пред влада е протестот, а каде е збирно место? Пред штабот на Достоинство е?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Да за протестите,Не за политички пароли.

Јас кога јадеФ говна дека кога има избори треба сите да излезете да гласате,вие ми кажувавте дека не сте политички определени....епа на сметка на тоа сите партии на власт поради малиот број на пратенички места мораат да коалицираат со уценувачи.

Исто ќе биде и за локалните избори....на сметка на бојкотот на опозицијата,голем дел од градови и општини ќе паднат под управа на планинари.

Вие пак седете си дома и не излегувајте на избори.
Кога вмро имаше 60 и кусур пратеници,пак коалицираа со Али.И 99% излезност да има изборна единица во Штип на пример (која е 3 или 4 мислам ?) и 1 % да има,пак од таму 20 пратеници ќе отидат само разместени во зависнот од тоа како се поделиле тие 99 или 1% што гласале.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Не и не, никако не можам да сфатам некои луѓе со изјави „ако сакате моја поддршка“. Веќе, веќе.. Абе штом си дошол до таа изјава, ич не доаѓај, демек ја ќе идам и на некоја група ќе и давам поддршка ама да ме замоли прво и паролите да им се фини, во спротивно нема да им одам. Алооооо, за себе идете бре, кога ли ќе почнете да размислувате самостојно, а?
Не можам, значи стварно не можам, и во темана за бугарите што протестираат демек алал да им е, а што на к*ров праите вие по дома, чекате некој со црвен тепих ли да ве покани на протест, и со изјава заверена на нотар дека нема тој што го мразиш да дојде?! Абе ништо не заслужуваме бе, ова што се дешава во државава е одраз на простотилакот на овој народ, и нормално секогаш, ама секогаш некој друг е крив.

Н

на мајка ти љубовникот

Гостин
Не и не, никако не можам да сфатам некои луѓе со изјави „ако сакате моја поддршка“. Веќе, веќе.. Абе штом си дошол до таа изјава, ич не доаѓај, демек ја ќе идам и на некоја група ќе и давам поддршка ама да ме замоли прво и паролите да им се фини, во спротивно нема да им одам. Алооооо, за себе идете бре, кога ли ќе почнете да размислувате самостојно, а?
Не можам, значи стварно не можам, и во темана за бугарите што протестираат демек алал да им е, а што на к*ров праите вие по дома, чекате некој со црвен тепих ли да ве покани на протест, и со изјава заверена на нотар дека нема тој што го мразиш да дојде?! Абе ништо не заслужуваме бе, ова што се дешава во државава е одраз на простотилакот на овој народ, и нормално секогаш, ама секогаш некој друг е крив.
Истото сакав да го речам.
Абе цела фамилија нека ми ја испцуе, ке отидам. Убавите они со нежни чувства, ЗА ТВОЈАТА КУЌА/СТАН СЕ РАБОТИ. ОСВЕСТЕТЕ СЕ!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom