Барселона - Реал Мадрид

Кој ќе биде победник?

• Барселона

Гласови: 68 38,2%
  • Нерешено

Гласови: 19 10,7%
  • Реал Мадрид

Гласови: 91 51,1%

• Вкупно гласачи
    178
Статус
Затворена за нови мислења.
Титулата Барса ја освои уште во Ноември, ради слабата форма на Реал, тоа дека била нешто спериорна, не верувам. Скрос супериорен ќе си ако тепаш све живо и диво, а не овака ги пуниш екипите пет класи подоле од тебе, а играјќи директно со ривалот, се губиш, исто како со Милан :)
слаба форма на Реал, слаба на Малага, слаба на Валенсија, така можеш да кажеш и дека Јувентус освојува ради слаба форма на Милан и Интер и неписмен Наполи, и Манчестер освојува ради неписмените Манчини и Бенитез и нередот во Арсенал. Може сега победи Реал ама во Ла Лига има уште 18 тима за бодови, не се само Реал и Барса.

Едно е кога има менаџер во права смисла на зборот на клупата друго е кога преку скајп кажува што да се прави, има психолошко влијание најпрво.

Pa i se be drugar,mnogu strucnjaci go potvrdija toa,ali ti mozes da si hejtas do utre ako sakas.
кои се тие `стручњаци`? Rale PES Masterot т.е ти? Може на PES ти се најдобри од кај да знам уствари :) И ќе хејтам до задутре ако сакам, мое право си е тоа.

Играчите на Барселона место паѓања и барања за пенал, да си остане на нозе, можеби ке даде некој гол...

Моу го уби тактички овој Мамлито... Натпревар до перфекција...

Syn, јас мислам дека и не зависи до толку играта на Барса од Тито, беше на клупата на првиот натпревар со Реал во лигата, беше на клупата во двата натпревари од супер-купот, и тие натпревари не беа ништо поразлични од вечерашниов, резултатски можеби да, али јас во тие натпревари не видов никаква супериорност како во времето на Пеп. Ќе се согласам со повеќето дека веќе е пронајден лекот за оваа игра на Барса и дека оваа игра поминува и најверојатно ќе поминува уште долго против послабите тимови во Примера, али против тимови со искусни стратези, тешко.. Се гледа дека им фали некој новитет, некој нов играч или било што, во времето на Пеп пак ај имаа некој си план Б, лажна деветка ова-она, сега ни тоа го немаат.

Дај боже да се врати Тито до мечот со Милан.. Тогаш ќе може најубаво да се види кој е во право. :)

Epa kako sto gledas seuste ne sum log out,nemas argymenti za da me odlogiras.Koga ke osvoite bar pola od trofeite so Barca gi osvoi vo poslednite 6 godini...uste bolje...osvojte pola od toa sto Barca go osvoila a vo dupli vremenski period,znaci ne mora 6 godini,eve 12 vi davam da osvoite pola od toa sto Barca go ima osvoeno.
A kako sto gledas i jas si igram majtap,i iskuliran sum maksimalno.
Не ни сакам да напраеш лог аут. Со кого ќе го мериме ако напраеш лог аут? Седи си.
А за ова, Барса што го освоила во последните 6 години...исто како она, Барса е најдобриот тим во последните 7 години, 4 ипол месеци, 13 ипол дена и точно 14 часа и 27 минути.
Барем за титули немој да збориш кој колку има и што има освоено, нели фановите на Барса викаа дека се живее во сегашноста, а не било филмов само фалење со титули...епа еве живееме во сегашноста, а вечерва ги натртивме добро, ете ти еден аргумент за да напраеш лог аут.

Поздрав и не ми реплицирај, терај си работа :)

Bi dal milion dolara da ja vidam sea taa usrana faca na file katalonskata debela svinja.. :D @Марли

Другар завземаш страна у муабетот сакаш ти тоа да го кажеш отворено или да го скриеш се приметува сега да не се правиме на три и пол. Кажи си го мислењето ама ти завземаш страна и плукаш по клубот и фановите тука омаловажувајќи ја победава а ги прикажуваш како случајни двете газења што ги доби ''Марсовската'' Барселона. Право на секој фан е да се радува како сака неможеш ти да му кажуваш како да се радува...си тепаа Реал навивачиве на Барса честитаа за газењето и готово. Сега сакаш да даваш удари а да не ги примаш....е така неможе :).
Covek,,ti kako ne me razbiras...Barcelona denes zasluzi 6-0 da izgubi i ne bi bilo nefer da se slucese toa.I im cestitam na fanovite na Real za toa,ali da ne se zaboravi koj e koj i deka ova bese samo 1 losa nedela.

За разлика од фановите на Барса никогаш за Челзи не сум тврдел дека е најдобар клуб на светот, нити кога беа непобедливи и доминантни со Мурињо нити пак лани кога освоија Лига на шампиони. Ама каталонските фанови очигледно сметаат дека имаат некое божествено право на ова само затоа што ги имале Меси, Чави и Иниеста. Правата Барселона беше онаа со Роналдињо, Ето и Меси на своите почетоци, тогаш можам да потврдам дека беа тотално доминантни, а и располагаа со пофлексибилна тактика. Ова игра сега им пројде 2 години по ред, додека за истата не најдоа `противотров` квалитетните европски екипи. Никој нити се сити на тоа што Виланова бил болен, како можеш да збориш такви глупости кога и погоре ти пишав, а со Пеп а со Виланова, Барселона деклинира. За Шпанија истото не може да се каже, се дур не се најде тим во европски или светски рамки што може да ги спречи. А Барса веќе неколку тима веќе ја спречија. Доколку играат како што тоа го правеа порано, ок пак ќе си доминираат, ама сега се далеку од тоа ниво.
Можеби ти не си тврдел за Челзи дека е најдобар клуб на светот ама тоа не важи за нивниот тогашен тренер Мурињо. После нивната победа од 4-2 над Барса во 1/8 финалето Мурињо даде изјава, на која како вчера да беше се сеќавам " подобри сме и од најдобрите". За жал тој со Челзи оваа негова изјава никогаш не ја потврди.

Covek,,ti kako ne me razbiras...Barcelona denes zasluzi 6-0 da izgubi i ne bi bilo nefer da se slucese toa.I im cestitam na fanovite na Real za toa,ali da ne se zaboravi koj e koj i deka ova bese samo 1 losa nedela.
a лани што беше, само една лоша година? :)

Не ни сакам да напраеш лог аут. Со кого ќе го мериме ако напраеш лог аут? Седи си.
А за ова, Барса што го освоила во последните 6 години...исто како она, Барса е најдобриот тим во последните 7 години, 4 ипол месеци, 13 ипол дена и точно 14 часа и 27 минути.
Барем за титули немој да збориш кој колку има и што има освоено, нели фановите на Барса викаа дека се живее во сегашноста, а не било филмов само фалење со титули...епа еве живееме во сегашноста, а вечерва ги натртивме добро, ете ти еден аргумент за да напраеш лог аут.

Поздрав и не ми реплицирај, терај си работа :)
Pa i kjorava kokoshka ke klukne ponekoe zrnce.
Ajde pozdrav i do tebe.

Можеби ти не си тврдел за Челзи дека е најдобар клуб на светот ама тоа не важи за нивниот тогашен тренер Мурињо. После нивната победа од 4-2 над Барса во 1/8 финалето Мурињо даде изјава, на која како вчера да беше се сеќавам " подобри сме и од најдобрите". За жал тој со Челзи оваа негова изјава никогаш не ја потврди.
тоа си е Мурињо, он е тренер и мотиватор, секако дека нема ние обичните смртници да се мериме со Мурињо, Фергусон или Гвардиола.

За разлика од фановите на Барса никогаш за Челзи не сум тврдел дека е најдобар клуб на светот, нити кога беа непобедливи и доминантни со Мурињо нити пак лани кога освоија Лига на шампиони. Ама каталонските фанови очигледно сметаат дека имаат некое божествено право на ова само затоа што ги имале Меси, Чави и Иниеста. Правата Барселона беше онаа со Роналдињо, Ето и Меси на своите почетоци, тогаш можам да потврдам дека беа тотално доминантни, а и располагаа со пофлексибилна тактика. Ова игра сега им пројде 2 години по ред, додека за истата не најдоа `противотров` квалитетните европски екипи. Никој нити се сити на тоа што Виланова бил болен, како можеш да збориш такви глупости кога и погоре ти пишав, а со Пеп а со Виланова, Барселона деклинира. За Шпанија истото не може да се каже, се дур не се најде тим во европски или светски рамки што може да ги спречи. А Барса веќе неколку тима веќе ја спречија. Доколку играат како што тоа го правеа порано, ок пак ќе си доминираат, ама сега се далеку од тоа ниво.

Друже,такви фанови има секаде(и од Челзи,Интер,Реал...).Само што кај Барселона се помногубројни бидејќи имаше солидна доминација последниве години скоро на сите натпреварувања.Ако таквите фанови те нервираат ондак шта речи?
Инаку,добро ти пиша Syn,за да деклинира треба да е некаде подолу на табелата во нивното првентство и да одпадне од ЛШ прерано(нешто што се случи во далечната 2007/08 година) но , Барселона скоро ја има осигурано титулата во Шпанија и сеуште е во игра во ЛШ и ти тврдиш дека деклинира само поради фактот што изгуби од Реал и од Милан?

Добро и го начукаа знаев дека ќе го јадат... само мака ми е што не стигнав да ја уплатам(коефиент екстра) ама добро е и вака можеме да бидеме задоволни.
Финале секако играме ЛШ, титулата од купот е веќе во Мадрид и така :icon_mrgr:
29026_330306070414339_735903170_n.png

a лани што беше, само една лоша година? :)
Da ama lani ne sme imale 2 poraza po red kolku se sekavam druze,i lani ne ne otpisuvaa kako sto ne otpisuvaat poradi ovie 2 poraza.
Ali kako i da e,zivi bili pa videli pa ke pravime muabet posle Milan.

слаба форма на Реал, слаба на Малага, слаба на Валенсија, така можеш да кажеш и дека Јувентус освојува ради слаба форма на Милан и Интер и неписмен Наполи, и Манчестер освојува ради неписмените Манчини и Бенитез и нередот во Арсенал. Може сега победи Реал ама во Ла Лига има уште 18 тима за бодови, не се само Реал и Барса.

Едно е кога има менаџер во права смисла на зборот на клупата друго е кога преку скајп кажува што да се прави, има психолошко влијание најпрво.
Абе види, титулата на Барса си е заслужена, тоа на сите им е јасно, само некој од инат може да збори другачије.

Јувентус кога игра директно со конкурентот, им предава лекции?
Јунајтед кога игра директно им предаваа лекции? ДА!

Мене муабеот ми е дека Барса кога игра задњиве 2 сезони со Реал, на некој начин се губи, а Реал е најголемиот конкурент на Барса. А тоа што Реал нема константност против ниско рангираните екипи во Шпанија, тоа е проблем само на Реал, тоа не е ради супериорноста на Барса ;)

Мурињо им го најде лекот на играта на Барса, Супер Купот го гледаше летоска?
Тогаш кај беше таа толку супериорна Барса, или па супериорноста ја рачунате само против боси екипи? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom