Возење на скутер без браник

• Креатор на темата Креатор на темата Delux123
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 декември 2012
Мислења
189
Поени од реакции
24
Значи сакам да прашам дали е можно да добијам казна доколку го извадам браникот позади скутер и регистрациите ги ставам под седиште скоро и да не се гледаат треба малце да се наведнам за да ги видам хаха

http://img.youtube.com/vi/q-LSxRS4bxk/0.jpg е вака како на сликата изгледа без праник а регистрациите да бидат под седиштето.
ајде некој ако може да ми одговори дали е ова против закон и дали може за ова да следи некоја казна

Ако си имаш сообраќајна и си возиш спрема прописи нема шанса да те казнат... само секако треба да си ја носиш таблицата позади како доказ дека ти е регистрирано моторчето и дека е твое :) Инаку ова не е против закон дефинитивно ...

Не е против закон ама не би му препорачал на тој позади да се вози кога врне или кога е влажен коловозот :) :)

Хаха, иначе воа го праат некој шо ги прават моторите спортски демек...иначе имаш браниче малечко 600 денара е како на џилерите стандарт шо е, се закачува на капакот од каишот :) :)

Уффф и јас за ова искрено не знам. Некој ми кажуваа дека им јаделе бубрези џандари кога ги застанувале, ама јас пак исто така го возев и не сум имал проблем. После ја преместив таблицата кај блокот позади, тоа доаѓа отприлика вака (само low tech балканска варијанта :D) :
7672685.jpg

Иначе гледам Technigas ауспух зема? Добар избор си направил :)

Уффф и јас за ова искрено не знам. Некој ми кажуваа дека им јаделе бубрези џандари кога ги застанувале, ама јас пак исто така го возев и не сум имал проблем. После ја преместив таблицата кај блокот позади, тоа доаѓа отприлика вака (само low tech балканска варијанта :D) :
7672685.jpg

Иначе гледам Technigas ауспух зема? Добар избор си направил :)
На балканска варијанта мислиш, со телчиња врзана табличката ? :D

Зашто мислам дека по закон треба да е видно поставена таблицата и да има осветлување насочено кон неа

секако може да ти прават проблем џандари, може некој и да не ти промрчи ама дефинитивно не е по закон

Де сега има ли некој сигурна информација дали е по закон или не не само така по кутара да зборувате

Де сега има ли некој сигурна информација дали е по закон или не не само така по кутара да зборувате
По закон и по хомологација, мора да има видно поставена таблица со задолжително осветлување на неа

не проаѓаа некои од кинеските скутери на хомологација бидејќи немале светло на таблицата, па ги преправаа сите да им дадат зелено светло за сообразност на нашиот пазар

На ова копилското и то како ќе му застаниш... освем ако не си со р1, ризла и слично :)

WA_Police_Motorbike_ST1100a.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom