Ми треба лице што знае да прави Social Reader

• Креатор на темата Креатор на темата aces high
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 февруари 2013
Мислења
16
Поени од реакции
0
Здраво Дечки. Итно ми е потребен човек што знае да прави социјален читач (новата можност на фејсбук). Контактирајте ме !!

Здраво Дечки. Итно ми е потребен човек што знае да прави социјален читач (новата можност на фејсбук). Контактирајте ме !!
Мисам дека можеш и сам да си направиш, наоѓаш rss facebook апликација, инсталираш, подесуваш и пријатно.:)

Не те сватив, дај подетално те молам. Како мислиш rss апликација? :)

Не те сватив, дај подетално те молам. Како мислиш rss апликација? :)
Чекај прво да видиме дали сме на иста фреквенција? :) Teбе како точно читач ти треба, што сакаш да направиш?

Епа вака: На фејсбук до сега сигурно си сретнал нешто како fmacedonia читач, grid.mk, mkinfo.mk. Линкови што кога ќе ги кликниш те принудуваат да ја дозволиш апликацијата (читачот) па дури потоа да ја прочиташ веста. И сеа откако ќе ја дозволиш апликацијата од фејсбук, после доволно ќе биде само да кликниш некој друг линк од истиот веб сајт и автоматски на твојот ѕид ќе се објави линкот и некој блаблабла безвезе текст. :)
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 02:53 ---
И целата намена му е за зголемување на фановите на некоја фејсбук страница.

Епа вака: На фејсбук до сега сигурно си сретнал нешто како fmacedonia читач, grid.mk, mkinfo.mk. Линкови што кога ќе ги кликниш те принудуваат да ја дозволиш апликацијата (читачот) па дури потоа да ја прочиташ веста. И сеа откако ќе ја дозволиш апликацијата од фејсбук, после доволно ќе биде само да кликниш некој друг линк од истиот веб сајт и автоматски на твојот ѕид ќе се објави линкот и некој блаблабла безвезе текст. :)
Види го туторијалот, мислам дека ова може да помогне
https://developers.facebook.com/docs/appsonfacebook/tutorial/

Вакви страни кај мене идат аuto-block и не се замарам со глупости , која ти е логиката да ми постира самото тоа на профил :facepalm:

Вакви страни кај мене идат аuto-block и не се замарам со глупости , која ти е логиката да ми постира самото тоа на профил :facepalm:
Така е, ова е нешто најмногу што ги нервира посетителите и исто времено ги одвраќа, може повеќе да наштети отколку да помогне.

Така е, ова е нешто најмногу што ги нервира посетителите и исто времено ги одвраќа, може повеќе да наштети отколку да помогне.
ги нервира поупатените во интернетот ... другите си кликаат и не заприметуваат ...
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 15:52 ---
а како се прави апликација за фб страна да кога некој ќе ја посети фб страната да мора прво лајк да стави па да ја види содржината на страната ... зафб страна не за друг веб сајт ...?

ги нервира поупатените во интернетот ... другите си кликаат и не заприметуваат ...
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 15:52 ---
а како се прави апликација за фб страна да кога некој ќе ја посети фб страната да мора прво лајк да стави па да ја види содржината на страната ... зафб страна не за друг веб сајт ...?
Лесно е тоа, имаш готови скрипти и на самиот фејсбук и имаше една апликација Only for likers, побарај ја во search барот на фејсбук. :)

Лесно е тоа, имаш готови скрипти и на самиот фејсбук и имаше една апликација Only for likers, побарај ја во search барот на фејсбук. :)

Па и ова што го бараш работи на истиот принцип ... ако корисникот еднаш ти ја дозволи апликацијата тогаш на секое отворање ќе го споделува отвореното. Е сега има повеќе работа од тип евиденција на корисници, па нема логика ако отворам два пати два пати да споделам нели, значи некоја евеиденција кој што споделил и сл. Се прави во секој случај не е страшно. Дај ако сакаш повеќе информации на пп дали е кастом код или некој цмс користен за сајтот, временска рамка, буџет и сл.

Сајтот не е ништо посебно, ионака ќе прам нов сега.. Дали социјалниот читач може да работи на вордпрес или џумла? :) Tи знајш да прајш социјален читач? :)

Сајтот не е ништо посебно, ионака ќе прам нов сега.. Дали социјалниот читач може да работи на вордпрес или џумла? :) Tи знајш да прајш социјален читач? :)

На џумла не би знаел да направам пошто не го знам воопшто, за вордпрес или друпал би можел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom