Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе да, иако имам малку повеке од 30 години може звучам како дете, и фала му на бога, така и се осекам. Супер ми е. пу пу пу да не се подречам. И никогаш нема никој да ме навреди ако ми рече дека звучам како дете. Тоа ке се обидам да го задржам цел живот.

:facepalm:
значи незнам што да кажам после ова
сакам да те прашам дали си свесен кај живееш? одговор македонија каде владее робовладетелство
и како да почне свој бизнис ако нема со што да почне
лпочнуваш да ми звучиш ко дете
извини морав да ти речам
абе прашувајте нешто што има смисла
не е работата само да се тропа

[quote="gt80, post: 5713634, member: 65210"]Или нека игра игри на срека, може ке му се падне нешто... Што знам друго... Нека почне да се занимава со политика.... Има еден куп опции отворени, и што пак ке кажам, робовите ги немале.

Тоа што некој нешто ти наметнува со лукавост (што е случај денеска а вие го рамните со робовладетелство) ти биди по лукав од него и заеби го. Опции секогаш имаш отворени. Искористи ги.

--- надополнето: 25 февруари 2013 во 16:04 ---
Јас лично почнав со мочани 25 долара. Пред 4-5 години. Сега фала богу ок е, и не трпам никакви газди.[/quote]
викаш игри на срека и ПОЛИТИКА дај бе човек те замолувам не треси зелени значи ТЕ МОЛАМ
ВАЖИ КЕ ТЕ ПОСЛУШАМЕ ТЕБЕ
браво алал да ти е
и сега те молам веке не ја труј темава со политика и економија дека е за религија

Па појасни, те молам.

Мојсеј не ли е еден од нив?
е јас неколку пати кажав дека темава треба да се подели на два дела стар и нов завет
и да мојсеј е еден од нив ама не за православните
ако така се гледа и муслиманите ги почитуваат мојсе и исус ама се знае кого го пратат/ слушаат

е јас неколку пати кажав дека темава треба да се подели на два дела стар и нов завет
и да мојсеј е еден од нив ама не за православните
ако така се гледа и муслиманите ги почитуваат мојсе и исус ама се знае кого го пратат/ слушаат

Како не е? На кој му се диктирани 10-те заповеди?

Значи мешање политика е ако почнам да ти кажувам, абе не е така како шо викаш, поарно е, ете ВРМО сега се на власт, ке ве ослободат од робовладетелството или обратно, СДСМ ке дојдат, поарно ке биде.... Тоа е мешање.

Јеби га, јас може дадов само пример во кој што по грешка споменав политика. Се извинувам што бев погрешно сватен.

викаш игри на срека и ПОЛИТИКА дај бе човек те замолувам не треси зелени значи ТЕ МОЛАМ
ВАЖИ КЕ ТЕ ПОСЛУШАМЕ ТЕБЕ
браво алал да ти е
и сега те молам веке не ја труј темава со политика и економија дека е за религија

А зошто Исус го кажува спротивното, дека не се надминати? Дека ако не се лажам дека дошол да ги исполни а не укине божјите закони?

Матеј 5 17-18
17 ”Не мислете дека дојдов да ги поништам Законот и Пророците! Не дојдов да ги поништам, туку да ги исполнам.
18 Зашто вистина ви велам, додека не поминат небото и земјата, ниту најмалата буква, ни цртичка, не ќе ја снема од Законот, додека не се збидне сè.

Кој авторитет е поголем од Исус кај Христијаните?
Мене ми се чини дека се е ОК со старозаветното ропство. Според Исус.
Па долги години и векови црквата држела свои робови, робови имало и по манастири, бискупите си имале свои робови ги продавале ги барале и фаќале ако избегаат...

Па појасни, те молам.

Мојсеј не ли е еден од нив?

Мојсеј го доби Заповедите од Бога, не ги створи самиот. Заповедите се се‘уште важечки.

Мојсеевиот Закон не е исто што и Божјите Заповеди, а Законот им беше даден на евреите заради нивната жестокост (непослушност кон Бога) и служеше за нивен (еврејски) воспитувач, кои имаше важност до доаѓањето Христово, односно до Новиот Завет.

Иначе да, иако имам малку повеке од 30 години може звучам како дете, и фала му на бога, така и се осекам. Супер ми е. пу пу пу да не се подречам. И никогаш нема никој да ме навреди ако ми рече дека звучам како дете. Тоа ке се обидам да го задржам цел живот.
ако чиствувај се како дете и дај боже цел живот да ти е таков лесен ова најискрено ти го посакувам
само муабетот ми беше ова е сериозна тема за возрасни па затоа те замолувам да не одиме офф многу на темава
инаку има и детска библија - за да полесно сватат децата што е христијанството ама ако сакаш ке одтвориме и таква тема
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 16:18 ---
Како не е? На кој му се диктирани 10-те заповеди?
значи убваво пишав за мојсеј дека е пророк не дека не е
не ги мешај работите

Мојсеј го доби Заповедите од Бога, не ги створи самиот. Заповедите се се‘уште важечки.

Мојсеевиот Закон не е исто што и Божјите Заповеди, а Законот им беше даден на евреите заради нивната жестокост (непослушност кон Бога) и служеше за нивен (еврејски) воспитувач, кои имаше важност до доаѓањето Христово, односно до Новиот Завет.

ОК, зошто Исус вели дека и понатаму важи.

Дај цитат, нешто у стилу „се е ОК, али Мојсије од денес не важи“ да те разберам. Нешто од библијата.

Па долги години и векови црквата држела свои робови, робови имало и по манастири, бискупите си имале свои робови ги продавале ги барале и фаќале ако избегаат...

Зборуваш за САД и нивното ропство до средината од 19-от век, така?...
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 16:20 ---
ОК, зошто Исус вели дека и понатаму важи.
.

Не, тоа Ти го велиш, не и Христос.
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 16:21 ---
Дај цитат, нешто у стилу „се е ОК, али Мојсије од денес не важи“ да те разберам. Нешто од библијата.

Е ајде де, побарај и самиот...Така ќе Ти биде поубедливо за разјаснување, отколку јас да разјаснувам.

Само за крај ке кажам, пу пу пу, бог да ме чува од ова религиозниве фанатици. Мислев тоа само кај муслиманите го има али и ние сме ти биле добри. Ај, good luck.

п.с. за крај, тапа фраер, MIKI1, ти друже ако му робуваш на газдата верувај ми нема да можеш денеска цел ден на форумов да се расправаш со мене и со останатите како мене.

Плиз бе Мики.

Подобро ја знаеш библијата. Да не утнам па останам во заблуда.

Само за крај ке кажам, пу пу пу, бог да ме чува од ова религиозниве фанатици. Мислев тоа само кај муслиманите го има али и ние сме ти биле добри. Ај, good luck.

п.с. за крај, тапа фраер, MIKI1, ти друже ако му робуваш на газдата верувај ми нема да можеш денеска цел ден на форумов да се расправаш со мене и со останатите како мене.
веројатно знаеш дека има и 3та смена
има и некои што работат само 4 дена
можеби е на боловање
можеби тоа и му е работа

не сме ние фанатици ниту пак ке те убиеме ако збориш лошо за христијанство туку ке те замолиме да не замараш
и ајде поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom