Каква информација што не може одма да се најде, м?Некоја информација за рибиното масло(капсулите)?
АЛКАКАПС Omega 3
Фала на брзиот одговор , па ок значи WHEY protein, но од која фирма се најдобри според тебе и каде може да ги купам во Скопјево. Ете, едно 3000-5000 денари би дал за протеин.Претпоставувам дека целта ти е да качиш (мускулна) маса?
Исхраната на прв поглед изгледа супер, со мали промени (бананата од 18:00 префрли ја веднаш по тренингот со 2те дози протеин, и сите 5 јајца насабајле јади ги цели) и веќе по 2-3 недели би требало да забележиш промена.
Промената барај ја во огледало, не на вага.
Доколку не качуваш маса, тогаш зголеми го внесот на калории, односно додади уште нешто на сегашната исхрана.
Внесот на вода гледај да биде над 2 литри на ден, и ако си во можност купи си мултивитамини кои се многу битни за секој што се занимава со спорт.
Нив можеш да ги најдеш во најблиската аптека.
За изборот на протеин како додаток, ќе си помогнеш самиот според буџетот со кој располагаш.
Мој предлог е да биде тоа изолат - протеин од сурутка (whey)
Понатака, доколку имаш пречки без проблем можеш во секое време да се обратиш на форумов.
Многу лошо ова со млекава бе ццц, викате и нашево битолско има канцерогени состојки, а овие да лажат од инспекција за да зимаме домашни производи?
Ваков купи, руши рекорди протеинов: LabradaФала на брзиот одговор , па ок значи WHEY protein, но од која фирма се најдобри според тебе и каде може да ги купам во Скопјево. Ете, едно 3000-5000 денари би дал за протеин.
Нема, пиј слободно.Многу лошо ова со млекава бе ццц, викате и нашево битолско има канцерогени состојки, а овие да лажат од инспекција за да зимаме домашни производи?
Многу пиев Дукат млеко и стварно ова ме демотивира ептен кога излезе информацијата за токсинот. Сега обрнав на Битолско, се надевам не му е ништо...
Колку ви трае протеинот од 2.27kg, активно да го пиете секој ден по два пати и по две дозерки на употреба, значит 4 дозерки/црпалки/какосевикаат на ден (освем недела две) ? Мене 24-25 дена ми траеше, некако многу кратко ми изгледа... И дали треба сега да паузирам од протеин или нема проблем пак да си земам друг одма ?
Што ви е толку чудно, секој според свои потреби. Некои вејот го пијат само после тренинг (една дозерка/црпалка или во просек по 30-35гр. прашок) и така им трае околу 60-70 дена. Но не е финтата што подолго да ти трае, туку ќе си пресметате колку протеини ви се потребни дневно.По ознаките скоро сегде на 2.2 кг пишува 70-75 дози или 30 и неколку дена. И мене ми се гледа малку 24-25 дози.
така прават пари компаниите за суплементи, на веј протеините, најкористени,најпотребни, најскапи..... можеш да поминеш и по една дозерка а не две ( не знам и точно колку протеини можат да се апсорбираат во еден момент) , така да ништо чудно и да ги мочаш пола од парите дадени за протеини и единствена штета можат да направат е по џебот.....Колку ви трае протеинот од 2.27kg, активно да го пиете секој ден по два пати и по две дозерки на употреба, значит 4 дозерки/црпалки/какосевикаат на ден (освем недела две) ? Мене 24-25 дена ми траеше, некако многу кратко ми изгледа... И дали треба сега да паузирам од протеин или нема проблем пак да си земам друг одма ?
Ако мочаш повеќе од грам протеин дневно автоматски значи дека си тешко бубрежно болен.така прават пари компаниите за суплементи, на веј протеините, најкористени,најпотребни, најскапи..... можеш да поминеш и по една дозерка а не две ( не знам и точно колку протеини можат да се апсорбираат во еден момент) , така да ништо чудно и да ги мочаш пола од парите дадени за протеини и единствена штета можат да направат е по џебот.....
Ако го пијам како што пиша (4 дозерки дневно/ недела само2) некаде 15 дена ќе трае протеин од 2.27 кг (пример мутант)Колку ви трае протеинот од 2.27kg, активно да го пиете секој ден по два пати и по две дозерки на употреба, значит 4 дозерки/црпалки/какосевикаат на ден (освем недела две) ? Мене 24-25 дена ми траеше, некако многу кратко ми изгледа... И дали треба сега да паузирам од протеин или нема проблем пак да си земам друг одма ?
Вејот користиго за надоплонување на протеините што ти фалат, 2 дозерки имаат 50г протеин а телото може да апсорбира 25-30г макс. 1 дозерка со врв ти е доволна на оброкКолку ви трае протеинот од 2.27kg, активно да го пиете секој ден по два пати и по две дозерки на употреба, значит 4 дозерки/црпалки/какосевикаат на ден (освем недела две) ? Мене 24-25 дена ми траеше, некако многу кратко ми изгледа... И дали треба сега да паузирам од протеин или нема проблем пак да си земам друг одма ?
Да сега ми текна, скокнав 2-3дена ама некаде значит 18-19дена биле (можеби некаде и сум пропуштил не е толку битно). Само така чудно ми падна бидејќи првпат пијамАко мочаш повеќе од грам протеин дневно автоматски значи дека си тешко бубрежно болен.
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 18:54 ---
Ако го пијам како што пиша (4 дозерки дневно/ недела само2) некаде 15 дена ќе трае протеин од 2.27 кг (пример мутант)
Таа како шо кажа таму кај шо работит, ми рече 2 пати да го пијам еднаш после тренинг и еднаш пред спиење, а на паковањето назад од протеинот пишете "Две дозерки да се измешаат во 250-450мл вода".Вејот користиго за надоплонување на протеините што ти фалат, 2 дозерки имаат 50г протеин а телото може да апсорбира 25-30г макс. 1 дозерка со врв ти е доволна на оброк
Треба дневно да внесуваш минимум 160г протеини преку исхрана.Да сега ми текна, скокнав 2-3дена ама некаде значит 18-19дена биле (можеби некаде и сум пропуштил не е толку битно). Само така чудно ми падна бидејќи првпат пијам
Таа како шо кажа таму кај шо работит, ми рече 2 пати да го пијам еднаш после тренинг и еднаш пред спиење, а на паковањето назад од протеинот пишете "Две дозерки да се измешаат во 250-450мл вода".
Инаку сега сум во план да го земам Dymatize Elite Whey, па бил благодарен некој да ми каже кога и како да го пијам ...
пс. Кај може да пресметам, колку протеини дневно треба да конзумирам? Инаку висок сум 184cm и 84-85kg тежок ...