Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Да беше партиски повик од Грујо или Бранко, сите ќе истрчаа да даваат црвени картони, да се тепаат меѓусебе, да прават дебилни контра-протести... ама кога се работи за интересот на нацијата, никој кур не го боли. Ми се гади од пасивноста на народот, ми се гади...
Нека не ви се гади, доволно е да се појавите утре пред ЈБТ па да им ебеме мајка и на паторот глујо и на оној што не заслужува одговор ниту спомнување.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.309
Поени од реакции
3.064
Пропастот на Македонскиот народ е глобалната апатија што се случува во Македонија.....овој протест да беше пред 15 години ќе излезеа барем неколку илјади а сега ќе видиме.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Нека не ви се гади, доволно е да се појавите утре пред ЈБТ па да им ебеме мајка и на паторот глујо и на оној што не заслужува одговор ниту спомнување.
Го следам Стојанче на ФБ, само утре ќе нема протести, туку нешто ќе се договара внатре во Достоинство. На протест ќе излезам 140%, а за договорот во Достоинство не сум сигурен, али можно е да се деси...

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Kolku i da e u pravo Stojance, nisto od negoviot protest! Se posra vo momentot koga se prikloni kon eden od aktuelnive dibeci!! Da bese ni vamu ni tamu ke imase kakov takov efekt ama sega...odma ke kazat politicki motivirano i aj cao!!! A ti pcuj doma po spikerot na vesti!!! Tuzno i tragicno ali istinito!!!
Majkata mu e ne organiziran protest so 100 000 luge, nego odbrana ekipa od 6-7 dusi, nadrkani spremni momci, pravi Solunski atentatori...i udri po gadovite...ednas, dvapati...pa izlezi so soopstenie/klip na youtube pa ke vidis kako se sobira raja za protest...politicki NEMOTIVIRAN!!

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Да беше партиски повик од Грујо или Бранко, сите ќе истрчаа да даваат црвени картони, да се тепаат меѓусебе, да прават дебилни контра-протести... ама кога се работи за интересот на нацијата, никој кур не го боли. Ми се гади од пасивноста на народот, ми се гади...
Да не излезеше Стојанче со Бранко заедно да протестираат, оној истиот Бранко којшто на ист начин им го спопика на бранителите како Грујо, можеби сите ние ќе излезевме.Вака се гледа дека е партиска марионетка алчна за власт.

Да беше Стојанче Ангелов искрен, цврст и со искрени намери ќе ги освоеше симпатиите на сите Македонци.
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 03:07 ---
"ВЛАДА НА ТЕРОРИСТИ"
"АКО НЕКОЈ НЕ НАПАДНЕ, ТАЛАТ ЌЕ НЕ БРАНИ СО МОЛЧЕЊЕ"
"КОМАНДАНТ ВЕНТИЛИ - ДИРЕКТОР НА ВОДОВОД"
"УЧК НА Р.М."
"АХМЕТИ ТЕРОРИСТ - ГРУЈО БАЛИСТ"
"ГРУЈО НЕ СЕРИ - МИНИСТЕР ТИ Е ТАЛАТ ЏАФЕРИ"
"МЕСЕН КОМИТЕТ ТАЛАТ ЏАФЕРИ"
"ВЛАДА НА Р.М. - УЛ. ШИПКОВИЦА ББ"
"IQ ЗА МИНИСТЕР АК-47"
"ВЛАДА ОД ВРАТАРИ, РЕКЕТАРИ И ТЕРОРИСТИ"
"АРМ СЕ РЕБРЕНДИРА ВО УЧК"
"КОМАНДАНТ БРЕЗА МИНИСТЕР ЗА ЕКОЛОГИЈА"
"ОД ОПСТРУКЦИЈА НА БРАНИТЕЛИ ДО ОПСТРУКЦИЈА НА АРМ"
"АРТАН ГРУБИ МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ"

Мислам дека ова се сите пораки што осамнаа по ѕидовите во градов денес.
Претпоставувам дека се направени од другата партија.
Да им порачам и на двете кои се исто гомно во различно пакловање, ГОНЕТЕ СЕ ВО ТРИ ЛЕПЕ ПИЧКЕ МАТЕРИНЕ.

На пријателската Вардар-ОФК Беопград се извади парола "ЗА ШТО СЕ ГИНЕШЕ ВО 2001?" По мое мислење преблаго кажано...

Стојанче најавува протест, не ме интересира дали е партиски или не, јас лично ќе искочам, а и секој нормален човек треба да го направи истото.
Другар, го разбирам твојот бес, твоето незадоволство, но немој да мислиш дека било кое Шиптариште арнаутско е помал Учка од Талат Џафери.Сите тие се иста стока само што едниот се вика Бесими, а другиот Талат.Ние национално бевме поразени уште кога една багра Шиптаришта под покровителство на Еврејска Унија(кон којашто сите плачеме да бидеме дел од неа) ни го спопикаа убаво до грло на чело со нашите партии коишто повикуваат на “Отпор“ и “Контра протести на сточарите и земјоделците“.

Јас не сум видел толку победна багра со толку ниско национално и секакво чувство од Македонците.
Кога можат едни Полјаци да се соберат 10 000 да парадираат во чест на Србија и Косово што тогаш би направиле кога некој би ја загрозил Полска?Кај нас сменија знаме, грб, устав и на никој политичар не му летна главата, а дури тие дрољи србо-комуњарски без трошка македонска национална свест ги идеализираме денес качени на Лада Нива како повикуваат на “Отпор“.

Еве гледај Полјаците што прават за Србија, а што би било кога нешто би се работело за нив.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Да не излезеше Стојанче со Бранко заедно да протестираат, оној истиот Бранко којшто на ист начин им го спопика на бранителите како Грујо, можеби сите ние ќе излезевме.Вака се гледа дека е партиска марионетка алчна за власт.

Да беше Стојанче Ангелов искрен, цврст и со искрени намери ќе ги освоеше симпатиите на сите Македонци.
Абе види, мене искрено не ми се допаѓа тоа што Стојанче влезе во политичките води, но од друга страна не му замерувам, затоа што покрај сите изроди кои станаа преку ноќ политичари и функционери, Стојанче барем го знаеме дека гинеше за Македонија. Е сега, кога државата им го сврти грбот на бранителите, а потписите заедно со предлог законот за бранителите пропаднаа во собрание, тогаш јас лично го оправдувам човекот, затоа што единствено преку политичка партија може да дојде до позиција да си ги оствари своите права и да се бори за правата на хероите од 2001 година.

Симпатиите на Македонците ги освои и Груевски, кој беше заколнат патрон на државата, патриот во срце, цврст и со искрени намери. Симпатиите на Македонците ги имаше освоено и Бранко, и Љубчо. А многу сум сигурен дека споменатите ги немаат тие епитети. Зборот ми е дека секој прави грешки, а јас не можам да го сфатам обичниот Македонец како може да бара замерка за било каква активност на овој човек, кој е единствениот ,,политичар'' кој има смелост да зборува јавно за меѓуетничите проблеми во Македонија.

Те молам ако отидеш прашај го следново прашање оти мене не ми се чека после предавање 7-8 саати за да го слушнам што сака да каже патем и да му поставев едно прашање, колку да ја проверам неговата искрена намера. Прашањето е едноставно..

Доколку дојде во позицијата дали би прифатил коалиција со албанска партија од која ќе има барем 1 директор/министер албанец од поранешното или близок на она/учк ? Оти некако не ми изгледа како да е искрен Стојанче од кога неговото здружение стана политичка партија и не се одлучи да оди сам туку да биде во коалиција со Бранко (кој отворено зборува за смена на името) и Љупчо (кој кажува дека Македонците всушност се Бугари) не ми е верно дека ова го прави стварно искрено туку за да добие политички поени. Патем да не заборавиме во коалиција е со истите што порано ставаа луѓе на она/учк како Муса Џафери вицепремиер, Бесими за образование тогаш и сл. Некако не ми се протестира за друг да фаќа политички поени..
Јас би ти поставил прашање. Прво тргни ги настрана Стојанче, Грујо, Бранко, Љубчо... Пример. Утре има протест против назначувањето на терористот Талат за Министер за одбрана на РМ, организиран од Личност/Здружение Х. Дали кај тебе ќе проработи националното чувство, дали ќе почувствуваш потреба да излезеш на протест и да го одбраниш достоинството на тие што го дале животот за тебе, а сега плукаат по нивните гробови, или пак најпрвин ќе појдеш во партија за да ги прашаш дали ќе те караат...

M

Moon Child

Гостин
Јас на Стојанче Ангелов воопшто не му замерувамн затоа што се приклучи кон сдсм, и верувам дека го направи тоа затоа што беше единствениот начин да мрднат од мртва точка, бидејќи со години беа ставени на маргините и никој реално не се замараше за нив. Мислам, погледнете каков дебакл им се случи на предходните парламентарни избори, не освоија ниедно пратеничко место, а се луѓе кои гинеа за Македонија и се Македонци, а не македончиња, со мала буква и во демунитивна форма. Покрај сите афери, грешки, посраници и лицемерија на Грујо и Бранко, ова на Стојанче е мачкина кашлица. Јас искрено верувам дека е чесен човек, кој стварно се бори за нешто што не е фтеља и пари, туку идеал, и е искрен. Моментално е најприближно човек и политичар кој ни е очајно потребен. Јас искрено го почитувам.
Ако одите на протест, не одете со мисла дека ќе бидете етикетирани, одете за да го искажете сопствениот револт, ме боли мене половиов орган дали Латас и Латасоидите ќе ме етикетираат некако. Може само да лаат, затоа што само тоа и знаат да го прават. Мислам, ако го зимам за некаков репер во мојов живот мислењето на Латас, Јанко или Миленко, ќе фатам уште сега ќе се обесам и нема да живеам.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ми се чини ја утнавте темава апла.

Треба нова, ама ќе зБега во политички препирки.

Инаку, нит на Стојанче, нит на Бранко енд отпор компани им беруем.

А ова, лично мислам дека е политички мотивирано.
Плус и Грујо не сакаше да го игра па по поразот на изборите киднс кај Сранко

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Иако темава од „Смилковско“ полека станува нешто друго...​
Стојанче....во ред, моја полна поддршка, го ценам затоа што за разлика од други извикани „патриоти“ има учествувано во војна....но, имам впечаток дека политички праи лоши потези. Мери Младеновска, министер на БЦ ги прати неговите колеги во Хаг, нормално по чија наредба, па не ми е јасно кој К со предавник од калибарот на БЦ влезе во игра...само тоа, а да не зборам за уште милион други лоши работи што и ги има направено СДС на држаава - така да, обединување на народ под нивно водство уште во старт е осудено на пропаст....тој им поверува на наводното залагање за законот за бранители, кој што според мене СДС го бутка чисто за добивање поени кај народот....​
Очигледно е дека Достоинство има голем проблем со финансирање, прашање е дали воопшто се финансираат некако. Прво и основно што треба да работат е на тоа прашање и нормално да се обидат со контакти со некакви главурди кои може некако да ги финансираат и нормално што се претставуваат како патриоти и се лупаат во гради. Во вакви ситуации според мене оправдана е и уцена, затоа што се работи за врвни државни, народни интереси за кои очигледно е дека ниедна власт ниту покажала, а нема ни да покаже интерес.​
Според мене, за да добие некакви посериозни размери, посебно важно е да се стапи во контакт и со организации од овој тип од околните балкански земји, а посебно мислам на Србија и (не сум сигурен дали има во) Црна Гора, затоа што непријателот ни е истиот, по истиот принцип како што соработуваат албанските иридентистички организации во овие земји и како што гледате добро им оди. На крај краева, ако остане нешто од овие држави, во третата балканска војна ќе бидат сите против Ш....​
Најважно, што мислам дека е поприлично страшно и може да не отера во војна, ама би направило битна разлика, е вон-институционално делување до исто ниво како што делува и непријателот. Само стравот докажано делува во оваа земја - се чудите зошто малку луѓе одат на протести - па им вртат телефони, им се закануваат - сетете се на Мартин Нешковски и на неговото семејство, им убија дете и им се закануваа, што сакате повеќе....На вон-институционално делување, не мислам на тепање малолетници и тетки во автобуси на ЈСП, но до едно ниво кое што малку ќе им ги олади дивјачките памети и ќе им покаже дека треба да ја почитуваат државата во која живеат. Не баш интелектуално, ама принципот „за говнари со говнарски цевки“ сигурно добро би дошол, затоа што се што поминува преку собрание и влада оди на наша штета и се' повеќе сме странци во сопствената земја.​
И уште еднаш, ве молам да не влегувате во бесцелни дискусии со провокаторите во темава. Што има човек да се објаснува со некој што оправдува убиство на 5 невини, ненаоружани луѓе во име на некаков е**н џихад....баталете ги...​

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И свети сдсм да стои зад Стојанче, тој протест мора да се поддржи. Во лице ни се плукнаа. Наместо да паламудите без потреба мрднете го газот, излезете и кажете НЕ за УЧК.
Само туку некои политики се оправаат, сите политичари станавте. И од нас ќе било нација, оф мори мајко. Пола ќе мрсат муда, пола сеир ќе тепаат. Чим ова не ве поткрева да излезете незнам што би ве кренало на нозе. Мртва нација.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И свети сдсм да стои зад Стојанче, тој протест мора да се поддржи. Во лице ни се плукнаа. Наместо да паламудите без потреба мрднете го газот, излезете и кажете НЕ за УЧК.
Само туку некои политики се оправаат, сите политичари станавте. И од нас ќе било нација, оф мори мајко. Пола ќе мрсат муда, пола сеир ќе тепаат. Чим ова не ве поткрева да излезете незнам што би ве кренало на нозе. Мртва нација.
Ne odam.

Jas moeto za UCK go pravam bez da bidam iskoristen za politicki celi.

Ljandrushke, da se znae, ne e nepoliticki motivirano toa na Stojance.

Da e iskren, ke kaze, ama vaka smao narod laze.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ne odam.

Jas moeto za UCK go pravam bez da bidam iskoristen za politicki celi.

Ljandrushke, da se znae, ne e nepoliticki motivirano toa na Stojance.

Da e iskren, ke kaze, ama vaka smao narod laze.
Искрено ме заболе дали е политички или неполитички мотивирам. Јас знам што сакам и сум искрена, Талат Џафери за министер не го сакам! И затоа ќе испаднам оти не го сакам на таа позиција.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
I jas ne go sakam Talat za minister. kako ni Besimi sto ne go sakav.

No, nema da odam so Stojance na kvazi protest od trinaeset lugje koj prethodno u negova pratija ke se dogovara.

Inaku, ova e isto kako '97 za pedagoska protestite. Na istureno mleko ne se place. Se gleda da ne se isturi. Koga ke se isturi docna e.

A, sto rpavime ako eve, izlezeme, utre-drugiden izlezat desetiljadi. I se super.
I se pojaviva Branko da drzi govor kako Grujo ne cini sto postavuva ucki za ministri?

I treba li ja da go gagjam u usta so sipka i nego i Stojance sto me iskoristile za politicka propaganda na tranziciskiot dzelat na Makedonija?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас на протести идам, не идам на говори. Како што едниот ги увезе, овој на пиедестал ги стави. Исто гомно, различно паковање.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.968
Поени од реакции
73.936
Тоа ти доаѓа нешто како класично оправдување, не излагам пошто ќе ме обележат.
Кур ме заболе нека ме обележат, излагам кога мислам дека е за доброто на сите, а и за мое добро донекаде.
Друга работа што нема никакви политички заднини протестот.
Стојанче беше толку дискриминиран (незнам колку памтите каква замка му направија сител кога ден пред избори објавија измислени писма како се навредувале со Љубе, нешто што во друга држава ќе се казни со голема суима за тешка клевета, а тука помина како никому ништо) и нерегистриран кога се обраќаше до јавноста што дојде на ниво да работи на брод во Сомалија и да го брани од пирати.
Мораше да коалицира со некого, пошто во државава ако не си партија и ако не си во коалиција со СДСШ или ВШРО никој не те регистрира. ВШРО го одбија, па отиде кај СДСШ. Коалиција од интерес, ама не интерес за да пикне некој денар во џеб како сите останати, туку за да се чуе неговиот глас. Не он продадена душа како тој другиот несакам ни име да му споменам, кој се сврте против своите за некои мочани пари што ги доби.
Нема поискрено човече од Стојанче, а богами и нема поголем маж од него во политикава. Уво не му чуе, единствен кој гласно говори против очигледното етничко чистењево западна Македонија.
Само луѓево се слепи ако не е сино и црвено, не постои друга опција.
Проба и сам Стојанче ама не успеа, пошто тука народот гласа само за тие две опции.
Од гласови бар ќе собере некој денар, подобро тие денари да одат во џебовите на оние кои живот даваа во 2001 а сега гнијат невработени со последици од војната, отколку во џебовите на политичарската лоповска банда!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom