Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Го следам Стојанче на ФБ, само утре ќе нема протести, туку нешто ќе се договара внатре во Достоинство. На протест ќе излезам 140%, а за договорот во Достоинство не сум сигурен, али можно е да се деси...

Те молам ако отидеш прашај го следново прашање оти мене не ми се чека после предавање 7-8 саати за да го слушнам што сака да каже патем и да му поставев едно прашање, колку да ја проверам неговата искрена намера. Прашањето е едноставно..

Доколку дојде во позицијата дали би прифатил коалиција со албанска партија од која ќе има барем 1 директор/министер албанец од поранешното или близок на она/учк ? Оти некако не ми изгледа како да е искрен Стојанче од кога неговото здружение стана политичка партија и не се одлучи да оди сам туку да биде во коалиција со Бранко (кој отворено зборува за смена на името) и Љупчо (кој кажува дека Македонците всушност се Бугари) не ми е верно дека ова го прави стварно искрено туку за да добие политички поени. Патем да не заборавиме во коалиција е со истите што порано ставаа луѓе на она/учк како Муса Џафери вицепремиер, Бесими за образование тогаш и сл. Некако не ми се протестира за друг да фаќа политички поени..

На 100 годишнината од Букурешкиот договор, на 100 годишнината од поделбата на Македонија, на 100 годишнината од окупацијата на Македонија да го започнеме процесот на семакедонско помирување и обединување. Да се собереме и да започнеме, бидејки патот долг 1000 милји започнува со само еден, единствен чекор. Дојдете за заедно да го направиме тој чекор.

Еве го целото известување, патем ширете ја веста каде што можете, јас ја ставив и на spread the truth на Фб затоа што сеуште ја модерирам таа страна, и плус ширам на други форуми и ФБ.

Се е ОК со ова сега?
Нема да се отвараат теми за шовинизмот на стојанче????

Или пак легално е сега??? за татковината кога се работи, шовинизмот е легализиран??

Се е ОК со ова сега?
Нема да се отвараат теми за шовинизмот на стојанче????

Или пак легално е сега??? за татковината кога се работи, шовинизмот е легализиран??
Вие кога ширите шовинизам за "етничка албанија" тој бил добар и позитивен, а ние еднаш ако бекнеме одма рипаш!

Вие кога ширите шовинизам за "етничка албанија" тој бил добар и позитивен, а ние еднаш ако бекнеме одма рипаш!

Мене лично ми е сеедно, знам дека сите си имаат маски и знам дека патриотизмот не постои/ело......
но се чудам со вас.....
А и мразам двојни аршини...

Мене лично ми е сеедно, знам дека сите си имаат маски и знам дека патриотизмот не постои/ело......
но се чудам со вас.....
А и мразам двојни аршини...
Koi dvojni arsini be Puno?

Двоеш аршин е да урлаш смрт за каури на протести за апсење на убијци од една страна, додека од друга страна кенкаш како ние не сме чинеле кога се бунтуваме против тој ваш шовинизам.

Иако темава од „Смилковско“ полека станува нешто друго...​

И уште еднаш, ве молам да не влегувате во бесцелни дискусии со провокаторите во темава. Што има човек да се објаснува со некој што оправдува убиство на 5 невини, ненаоружани луѓе во име на некаков е**н џихад....баталете ги...

Стојанче отиде со Бранко за да не му пропадне партијата бидејќи Груевски не го сакаше у друштво.

Од една страна. од друга страна, штом е со Бранко, за мене е мртов.
Па и стоилјади чесни намери да има за некои работи. Бранко им даде официјален легитимитет на УЧК и Бранко ја исфингира војната во 2001 за власта да ја заграби потоа.

Достоинство треба префикс НЕ да си стават на паритјата. Има во неа чесни лица, но се додека се со Бранко, толку и од нив.

А за болдот: "па нели цивили убиваа цивили" им е муабетот.

Смилковци треба да заврши онака како што тргна да завршува.
Да биде минато, но да не се заборави.

А Шкљондраците кои се залагаат за ослободување на убијците нека се запрашаат уште колку Смилковци, Велипетоци или Бајрами треба за и тие да се свестат дека убиство е убиство макар и во златна панделка врзано да е.

А Златна Зора како се финансира?

Достоинство треба префикс НЕ да си стават на паритјата. Има во неа чесни лица, но се додека се со Бранко, толку и од нив.
Види, бракот со Бранко е промашај опасен, ама вакви организации и работнички синдикати јас мислам дека мора политички да учествуваат. Во ситуација да имаше претставници од нив во собрание во доволен број, немаше да имаме УЧК-министер за одбрана....

Види, бракот со Бранко е промашај опасен, ама вакви организации и работнички синдикати јас мислам дека мора политички да учествуваат. Во ситуација да имаше претставници од нив во собрание во доволен број, немаше да имаме УЧК-министер за одбрана....

Да ве потсетам:

Златна зора?
Како се финансира?

Инаку, за такви организации треба посветеност. И да не се бара инстант успех. АКо се има визија и идеја, полека, се гради и се создава.

А да се вратевме на темата?

Koi dvojni arsini be Puno?

Двоеш аршин е да урлаш смрт за каури на протести за апсење на убијци од една страна, додека од друга страна кенкаш како ние не сме чинеле кога се бунтуваме против тој ваш шовинизам.

Па нели вие бевте цивилизираната страна, мислам многу е чудно вие со шовинизам да се занимавате?

Кој урлаше смрт на каури?? Сите албанци урлаа? Или никој?
И што ме интересира мене некој ако во протести урлал, како е можно тој да ме претставува мене, тоа што вие сакате така друг е муабетот.......

знаеме како и од каде потекнува фразата СМРТ ЗА .............
ова не го измислија албанците...

А за болдот: "па нели цивили убиваа цивили" им е муабетот.

Глупости......
Не знам дали себеси сакате да се мамите или сакате што повеќе други македонци да труете.....

Јас искрено не знам што сакате? Имате став воопшто?? може да знам?

Па нели вие бевте цивилизираната страна, мислам многу е чудно вие со шовинизам да се занимавате?

Кој урлаше смрт на каури?? Сите албанци урлаа? Или никој?
И што ме интересира мене некој ако во протести урлал, како е можно тој да ме претставува мене, тоа што вие сакате така друг е муабетот.......

знаеме како и од каде потекнува фразата СМРТ ЗА .............
ова не го измислија албанците...

Глупости......
Не знам дали себеси сакате да се мамите или сакате што повеќе други македонци да труете.....

Јас искрено не знам што сакате? Имате став воопшто?? може да знам?
Имаме став.
Тој е:

ОВА Е МАКЕДОНИЈА. ЗЕМЈА НА СИТЕ МАКЕДОНЦИ ОД ЕДИКОЈАСИ ЕТНИЧКА ГРУПА И СИТЕ ДО ЕДЕН ТРЕБА ДА ЈА ПОЧИТУВААТ! АКО НЕ, ГИТЛА ОТТУКА.
А НЕ ДА СЕ ОПРАВДУВА УБИСТВО НА ДЕЦА НА ВЕЛИПЕТОК КАКО ДА СМЕ РУАНДА ИЛИ БУРУНДИ.

Не ве разбирам....нема друго здружение на бранители, на кого би му верувале тогаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom