Бодибилдинг суплементи

Член од
18 февруари 2012
Мислења
64
Поени од реакции
4
што цена има и во која продавница можам да го најдам и кај се наога продавницатa :)
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 01:00 ---
Да не испадне дека рекламирам некого,според мене Hyper mass,го користам во моментов и супер е,2,5 кг за 19 дена.Сепак разгледај и одлучи се.
дали има некоја помала паковка и што цена се ја најдов само од 4 кг 2700 така нешто у херкулес

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Било кој протеин и било кој јаглехидрат ќе ти завршат работа.
Цена на јаглехидрат.
Ориз 50 ден кг 700-800 гр јаглехидрат
Компир 1кг 20 ден 1 кг = 220 гр јаглехидрати.
Овес 80 ден 550 грама јаглехидрат
Леб 105 ден кг 330 грама јаглехидрат
Декстроза 150 ден 990 грама јаглехидрати.
Пилешко 200 ден 1кг 250-300 грама протеин
Урда 120 ден кг 140 грама протеинј
Најефтин протеин од сурутка дозерка 44 ден.
Друго нешто ти треба?
Нели гледаш дека тука сите прашуваат совет за кој суплементи да ги употребат, упорен си, дури и напорен со тоа што цело време даваш акцент дека суплементите не се потребни во овој спорт и дека се може да се постигне само доколку јадеш "доволно".

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
што цена има и во која продавница можам да го најдам и кај се наога продавницатa :)

дали има некоја помала паковка и што цена се ја најдов само од 4 кг 2700 така нешто у херкулес
Од денес, се надевам дека ќе имаме и пакување од 1 кг.

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442

За помала паковка незнам,еве одговорија погоре,ама од 1 кг нема да ти заврши работа,за една недела во зависност колку дози ќе земаш.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
За помала паковка незнам,еве одговорија погоре,ама од 1 кг нема да ти заврши работа,за една недела во зависност колку дози ќе земаш.
Веќе е во продажба по цена од 750 денари за 1 кг.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
64
Поени од реакции
4
кај се наога продавницата нека пише некој ако не е дозволено тука во порака.....

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
daj kazete so vitamini da zeam od apteka za zajaknuvanje na imuntet i slicni stvari za vezbanje...

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Дали некој го има користено протеинот? По состав е веј концентрат, изолат, и пептиди, глутамин и казеин. Чистината му е 73% по цена од 2450 денари.
http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini/Multi-Phase-Whey.aspx
Од кај го најде овај протеин, можи да се порача од некаде или како?
Инаку прочитав пред неколку постови дека прашуваш за Horse Power. Јас го имам користено и него и Jack3D. Да бидам искрен хорсот го сетив повеќе од џекот, али совет од мене не земај ништо од тие pre-workout суплементи бидејќи не вредат за парите. Јас моментално комбинирам кофеин, креатин. Ако можеш да најдеш таурин и аргинин би ти збркале поголема работа во однос на овие суплементи. Разор8 не се лажи да го земаш бидејќи е лага во боја нема никаков ефект од него пробано ми е. Инаку пиши ми во порака за протеинов инфо ако не ти е тешко.

Денес поминав во продавницата за суплементи на почеток на аеродром кај атлета што е Weider Nutrition. Ми треба за брзо протеин или пак бца. Таму ми го понуди ова како замена за бца http://www.suplementos-online.com/EN/post-workout/total-recovery дали го имате некој земано и дали сте задоволни.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 22:52 ---
Гледам има доста на форумот што се потковани кој со знаење кој со пракса и знаење па да прашам....
Планирам сам да си комбинирам суплементи за пред тренинг, па сакам да ми дадете ваше мислење.. што фали, што не треба и сл... Јас се мислам дали да додадам 1,3 Dimethylamylamine, ама читав на интернет и има различни ставови околу него... исто така мислам дали да додадам јохамби екстракт и таурин...Ова е до сега што сум решил... и истото за 60 дози ќе ме чини 6300 денари т.е. 2100 ден месечно бидејќи тренирам 20 пати во месецот

400mg cafeine
2g NAT (N-acetyl l-turosine)
2,5g ALCAR (Acetyl l-carnitine)
2g LCLT (l-carnitine l-tartrate)
3,3g Beta Alanine
10g Citruline malate
300mg Norvaline
Кај успеа да го најдеш чудово, то ти е главна состојка на Џек3Д. Не сум личност која е специјализирана за биохемија али од она познавање што го имам би ти дал совет да не си играш со комбинација на сите овие, особено не на 1,3 Dimethylamylamine, бидејќи има случаеви од американската војска во која имало доста народ кој го користеле и завршиле трагично. Тоа беше причината и кога се мислев дали да го земам џекот.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Инаку прочитав пред неколку постови дека прашуваш за Horse Power. Јас го имам користено и него и Jack3D. Да бидам искрен хорсот го сетив повеќе од џекот, али совет од мене не земај ништо од тие pre-workout суплементи бидејќи не вредат за парите. Јас моментално комбинирам кофеин, креатин. Ако можеш да најдеш таурин и аргинин би ти збркале поголема работа во однос на овие суплементи. Разор8 не се лажи да го земаш бидејќи е лага во боја нема никаков ефект од него пробано ми е. Инаку пиши ми во порака за протеинов инфо ако не ти е тешко.

Денес поминав во продавницата за суплементи на почеток на аеродром кај атлета што е Weider Nutrition. Ми треба за брзо протеин или пак бца. Таму ми го понуди ова како замена за бца http://www.suplementos-online.com/EN/post-workout/total-recovery дали го имате некој земано и дали сте задоволни.
Кога го спомна разор-от као анимал пумп исто од алмакс појак бил нешто а, у, ама и дупла доза го имав пробано и после ме утепа-на спиење ме тераше.
Суплементот што ти е понуден како замена за BCAA еве го како му е составот според мене ништо wow и едино ако сакаш да го пробаш земи си го, јас сепак би идел со класика BCAA и глутамин.

Протеинот ако може да најдете состав ОК, јас не успеав. Иначе го држат во Струга продавницата а ми се чини го видов и во калифорнија фитнес (Мирко ставил слика на фб од него и Стефчо наш :icon_lol:) плавите вреќи во позадина се производи на Big Man Nutrition европски производител т.е. од Шпанија.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.371
Поени од реакции
21.874
Дали некој го има користено протеинот? По состав е веј концентрат, изолат, и пептиди, глутамин и казеин. Чистината му е 73% по цена од 2450 денари.
Протеинот ако може да најдете состав ОК, јас не успеав. Иначе го држат во Струга продавницата а ми се чини го видов и во калифорнија фитнес (Мирко ставил слика на фб од него и Стефчо наш :icon_lol:) плавите вреќи во позадина се производи на Big Man Nutrition европски производител т.е. од Шпанија.
Овој моментално е најисплатлив whey протеин на пазарот кај нас:

BigMan Multy-Phase Whey
- 52 ден. за доза во која има 34,7гр. протеин
- вкупно дози во паковање: 47
- во 2270гр. прашок кој чини 2450 ден. (+ гратис шејкер) има вкупно 1641гр. протеин

Еве еден мој пост, колку за споредба: http://forum.kajgana.com/threads/bodybuilding-suplements.54942/page-42#post-5642683

@Hellsing
Тие плавите вреќи се Critical Mass (гејнер), а има уште еден протеин од истата фирма, но во плави вреќи, тој е 82% чист, би требало да е поскап тој.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
кај се наога продавницата нека пише некој ако не е дозволено тука во порака.....
http://herkules.com.mk/index.php?option=com_kunena&Itemid=56&func=view&catid=65&id=26076
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 12:13 ---
Ова го имате и кај мене во продавница. Big Man линијата која се нуди во МК.
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 12:14 ---
.
Ако бараш БЦАА, купи си БЦАА.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ова го имате и кај мене во продавница. Big Man линијата која се нуди во МК
Пред да прочитам не знаев, браво. Дефинитивно една од најдобро снабдените ако не и најснабдена продавница.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Овој моментално е најисплатлив whey протеин на пазарот кај нас:

BigMan Multy-Phase Whey
- 52 ден. за доза во која има 34,7гр. протеин
- вкупно дози во паковање: 47
- во 2270гр. прашок кој чини 2450 ден. (+ гратис шејкер) има вкупно 1641гр. протеин
Си го пробал, има добар вкус, добро се меша? Моментално го земам Елит Веј-от до Дајматајз ама скоро 1000 ден е поскап од овој ама па перверзии е

Kajgana Shop

На врв Bottom