Генератор на податоци со MS SQL?

• Креатор на темата Креатор на темата arizanov
  • Време на започнување Време на започнување
Ја ти упатство как да генерираш со вижуал студио
http://www.mssqltips.com/sqlservertip/2190/generating-sql-server-test-data-with-visual-studio-2010/

Пијам секакво пиво. :)
--- надополнето: 16 февруари 2013 во 19:25 ---

пааа... Досега не сам работил со рандом генерирани работи... Единствено Нортвинд базата за тестирајне...

Хмм мислам дека овој линков што ми го пушти ќе ми заврши работа, бидејќи видов дека ќе можам јас да си внесам колку редици сакам да има во една табела. Но дали ќе може да се внесат 10 милиони, дали ти е проверено?

Хмм мислам дека овој линков што ми го пушти ќе ми заврши работа, бидејќи видов дека ќе можам јас да си внесам колку редици сакам да има во една табела. Но дали ќе може да се внесат 10 милиони, дали ти е проверено?

Епа пробај бе..... Сега јас ли да зеам да пробам за тебе.... :D:D:D
Aко има доволно ресурси, ќе ги вметне без никаков проблем. :-)

Епа пробај бе..... Сега јас ли да зеам да пробам за тебе.... :D:D:D
Aко има доволно ресурси, ќе ги вметне без никаков проблем. :)
океј, само прашав дали имаш претходно работено и дали ти е проверено, инаку јас секако ќе пробам :)

океј, само прашав дали имаш претходно работено и дали ти е проверено, инаку јас секако ќе пробам :)
Јас не сам работил со генерирајне, оти секојпат е имало вистински податоци од негде да се вметнат... Генерирал сам у цсв, и сам ги импортирал. Не сам генерирал дирекно преку вижуал студио...

Јас не сам работил со генерирајне, оти секојпат е имало вистински податоци од негде да се вметнат... Генерирал сам у цсв, и сам ги импортирал. Не сам генерирал дирекно преку вижуал студио...

епа супер за тебе, јас ќе пробувам на било кој начин знам па ќе видам што че испадне

Како што ти кажа Luki Junior најдобро ќе биде да куцнеш некое програмче во јава (оти најбрзо ти е) за да изгенерираш податоци. После ќе ги ставеш во Excel и со една обична скрипта сите ќе ти се импортираат. После ако имам време ќе пробам да направам нешто ќе ти пратам.

Како што ти кажа Luki Junior најдобро ќе биде да куцнеш некое програмче во јава (оти најбрзо ти е) за да изгенерираш податоци. После ќе ги ставеш во Excel и со една обична скрипта сите ќе ти се импортираат. После ако имам време ќе пробам да направам нешто ќе ти пратам.

vazi

Моментално изработувам база на податоци за хотелиерство кое ми е за проект за на факс и имам мал проблем околу генерирање на податоците. Треба со генератор на податоци за генерирам 10милиони редици. Пробав со еден кој мислам дека е најкористен генератор и се вика SQL Data Generator 2 од redgate кој целосната верзија чини околу 300долари, но бидејќи јас ја имам само триал верзијата неможам да ганерирам толку редици, туку максимум до 200. Прашање до вас, дали знаете некој добар генератор кој би можел да ми помогне за овој проект? Исто така добредојдени се ваши искуства поврзани со генерирање на податоци и општо се поврзано со MS SQL? ;) се надевам на добра дискусија на оваа тема...
Ти ја имаш утнато поентата на семинарската најверојатно. Генреирање рандом податоци е многу лесно, тебе најверојатно ти треба да видиш колку брзо СКЛ ќе врши куаери со извесен модел. Еве ти во Р можеш какви сакаш матрици да правиш со една линија

http://en.wikibooks.org/wiki/R_Programming/Random_Number_Generation

Ти ја имаш утнато поентата на семинарската најверојатно. Генреирање рандом податоци е многу лесно, тебе најверојатно ти треба да видиш колку брзо СКЛ ќе врши куаери со извесен модел. Еве ти во Р можеш какви сакаш матрици да правиш со една линија

http://en.wikibooks.org/wiki/R_Programming/Random_Number_Generation

Најискрено, можеби ова е лесно како што велиш, но јас немам работено со ова и не знам како би го изведил

Најискрено, можеби ова е лесно како што велиш, но јас немам работено со ова и не знам како би го изведил

Батали генератори и вижуал студио ... отвори си SQL management и напиши неколку insert кверија, стави ги во while - loop и си завршил работа. Не милион ... милион милиони ќе изгенерираш така. После лупај тест кверија и мери брзина во SQL Server Profiler. Ништо повеќе не ти е потребно за статистички анализи.

Батали генератори и вижуал студио ... отвори си SQL management и напиши неколку insert кверија, стави ги во while - loop и си завршил работа. Не милион ... милион милиони ќе изгенерираш така. После лупај тест кверија и мери брзина во SQL Server Profiler. Ништо повеќе не ти е потребно за статистички анализи.

Фала на информациите...ќе пробам, а особено SQL Server Profiler :)

да не има некој проект по sql.ми треба за факс да направам ц или ц++ поврзано со sql и е-р дијаграм.ама врска немам како шо///некој ако може да помогне PLS.во порака да ми пише да не замараме луѓето тука.па ќе му дадам и некоја награда :))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom