Па рака на срце и не влегувам во последно време, но сепак не ја гледам поентата во спредбата помеѓу готвење и чистење после тоа.
Онда ич не влагај у кујна.
Кој плаче? Јас не одбивам кафе од машка рака направено, а пак камоли вкусно јадење зготвено. Не сум будала! Ако сака растур систем нека прави, ама вкусно нека готви. Не се зафркавам, мртва сериозна сум. Ама ич не ми е мака да ја расчистам кујната после него, садовите се најмал проблем, ма не се ни проблем.Ајде бе имате машини за садови, само да се плачело...![]()
Лет, дека готвиш постојано, па си го имаш редот во кујната фатено, затоа. Знаеш што каде ти седи. Повеќето готват инцидентно, па затоа го бараат млекото под лаБаВотоСо какви мажи сте имале бе работа?
Навечер се пушта машина али обавезно преку ноќ се ствара по некоја шоља.. филџан, пајнче, чаши, виљушка, сето то сабајле после појадок го мијам на раце заедно со работите од појадокот ме нервира и во умивалник да ги гледам. После готвење, шпоре.. ронки.. посудки со зачини, миродиии, прснато масло, се уредно назат, собрано прибрано исчистено. Не е дека треба да се објасни Кошиевиот критериум на конвергација на низови.
И каква врска пак тоа има со татлиите, јас те цитирав за времето кое мажите го врват во кујната. Јас можи цел живот да скапам во кујна и пак таталии да немам никогаш направено.Не се репер, јас само побарав рецепт пошо ти тврдиш дека моето мислење не е точно.
Логиката е во тоа што ќе ти се одмили ручекот во куп мрсни садови и валкан шпорет! И слободно можеш ручекот на глава да му го ставиш после страшната глетка.Па рака на срце и не влегувам во последно време, но сепак не ја гледам поентата во спредбата помеѓу готвење и чистење после тоа.
Тоа ти е како да правиш споредба и да заклучиш дека Михаел Шумахер не го бива за возење пошто колата поретко ја носи на чистење. Која е логиката во тоа?
Чим не знаеш да праиш татлии и да миеш садови не си комплетен готвачИ каква врска пак тоа има со татлиите, јас те цитирав за времето кое мажите го врват во кујната. Јас можи цел живот да скапам во кујна и пак таталии да немам никогаш направено.
Е тоа веќе менува многу работиЧим не знаеш да праиш татлии и да миеш садови не си комплетен готвач![]()
Па тоа и е муабетот. Кога нешто правиш од што мораш а не дека сакаш резултатот секогаш ке биди климав.Логиката е во тоа што ќе ти се одмили ручекот во куп мрсни садови и валкан шпорет! И слободно можеш ручекот на глава да му го ставиш после страшната глетка.
Да ме видиш како сецкам кромид додека динстам телешко за турлитава а на мене само танга и фута.....маж во кујна = анархија = ураган = ХАОС ИН ЛАОС!!!![]()
Можам да замислам, гарант сецкаш со левата рака од позади преку кичма.Да ме видиш како сецкам кромид додека динстам телешко за турлитава а на мене само танга и фута.....
Да некогаш и така ме замислуваат жените, во своите немирни снови ме повикуваат, гризат усни да на го викнат гласно моето име и се виткаат во слатки грчеви на блаженство кое им го заплиснува телото и умот при такви мисли.Можам да замислам, гарант сецкаш со левата рака од позади преку кичма.
И знам дека футата ти е обесена на грб.
Тој меФ требе на мегдан да биде.![]()
Да, али спореди математички во колку домаќинства готват жени и спореди со познати кувари и се на куп помножи и додај десет нули па да се изедначатВо повекето јаки ресторани главниот кувар е маж.
![]()