Кој е подобар готвач, мажот или жената?

Член од
23 февруари 2010
Мислења
626
Поени од реакции
1.317
Со оглед на тоа дека најдобрите готвачи во светот со по 2-3 мишелин ѕвезди се мажи така да I rest my case. :cool:

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
mazite normalno ali ako gotvis po doma odma znaci deka i ti si toj sto treba da gi mie sadovite i da ja cisti masata pa i da pomete i na kraj kje te zeme pod noze

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Мажот дефинитивно, кога мажот готви, тоа го прави со љубов, тоа е јадење за уживање, кога жената готви повеќе си го сваќа тоа како обврска па крајниот резултат не е секогаш на највисоко ниво. Татко ми на пример одсекогаш правел највкусни јадења, е сега за слатки и торти не го бива :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.399
Поени од реакции
24.110
:love:
Онда ич не влагај у кујна.
Па рака на срце и не влегувам во последно време, но сепак не ја гледам поентата во спредбата помеѓу готвење и чистење после тоа.
Тоа ти е како да правиш споредба и да заклучиш дека Михаел Шумахер не го бива за возење пошто колата поретко ја носи на чистење. Која е логиката во тоа?

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Ајде бе имате машини за садови, само да се плачело...:rolleyes:
Кој плаче? Јас не одбивам кафе од машка рака направено, а пак камоли вкусно јадење зготвено. Не сум будала! Ако сака растур систем нека прави, ама вкусно нека готви. Не се зафркавам, мртва сериозна сум. Ама ич не ми е мака да ја расчистам кујната после него, садовите се најмал проблем, ма не се ни проблем.

П.С. Тенкс за рецептот во другата тема. :)

Со какви мажи сте имале бе работа?
Навечер се пушта машина али обавезно преку ноќ се ствара по некоја шоља.. филџан, пајнче, чаши, виљушка, сето то сабајле после појадок го мијам на раце заедно со работите од појадокот ме нервира и во умивалник да ги гледам. После готвење, шпоре.. ронки.. посудки со зачини, миродиии, прснато масло, се уредно назат, собрано прибрано исчистено. Не е дека треба да се објасни Кошиевиот критериум на конвергација на низови.
Лет, дека готвиш постојано, па си го имаш редот во кујната фатено, затоа. Знаеш што каде ти седи. Повеќето готват инцидентно, па затоа го бараат млекото под лаБаВото :), притоа вадејќи го цревото од садоперот, или пак го бараат нането во фрижидер, притоа вадејќи го свинското од замрнувачот. Не дека е навистина така, туку да доловам поента. Затоа велам ...

маж во кујна = анархија = ураган = ХАОС ИН ЛАОС!!! :):)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.399
Поени од реакции
24.110
Не се репер, јас само побарав рецепт пошо ти тврдиш дека моето мислење не е точно.
И каква врска пак тоа има со татлиите, јас те цитирав за времето кое мажите го врват во кујната. Јас можи цел живот да скапам во кујна и пак таталии да немам никогаш направено.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па рака на срце и не влегувам во последно време, но сепак не ја гледам поентата во спредбата помеѓу готвење и чистење после тоа.
Тоа ти е како да правиш споредба и да заклучиш дека Михаел Шумахер не го бива за возење пошто колата поретко ја носи на чистење. Која е логиката во тоа?
Логиката е во тоа што ќе ти се одмили ручекот во куп мрсни садови и валкан шпорет! И слободно можеш ручекот на глава да му го ставиш после страшната глетка.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
И каква врска пак тоа има со татлиите, јас те цитирав за времето кое мажите го врват во кујната. Јас можи цел живот да скапам во кујна и пак таталии да немам никогаш направено.
Чим не знаеш да праиш татлии и да миеш садови не си комплетен готвач :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.399
Поени од реакции
24.110
Чим не знаеш да праиш татлии и да миеш садови не си комплетен готвач :D
Е тоа веќе менува многу работи:)
Не сум знаел дека тоа оди во пакет.
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 21:48 ---
Логиката е во тоа што ќе ти се одмили ручекот во куп мрсни садови и валкан шпорет! И слободно можеш ручекот на глава да му го ставиш после страшната глетка.
Па тоа и е муабетот. Кога нешто правиш од што мораш а не дека сакаш резултатот секогаш ке биди климав.
И незнам оти мешате баби и жаби. Готвење и чистење се два различни поими. Но ете да речиме дека и дома ке имате некој компромис, демек едниот ако зготви другиот ке исчисти , мислиш дека вашите кулинарски способности наеднаш ке станат поголеми. Нема пошто како што реков погоре ако нешто правиш со сила а не од кеф резутатот ке биди колку да се има за јадење нешто. Другото е само нашла ми се мана:)

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Да ме видиш како сецкам кромид додека динстам телешко за турлитава а на мене само танга и фута.....
Можам да замислам, гарант сецкаш со левата рака од позади преку кичма. :)
И знам дека футата ти е обесена на грб.
Тој меФ требе на мегдан да биде. :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Можам да замислам, гарант сецкаш со левата рака од позади преку кичма. :)
И знам дека футата ти е обесена на грб.
Тој меФ требе на мегдан да биде. :D
Да некогаш и така ме замислуваат жените, во своите немирни снови ме повикуваат, гризат усни да на го викнат гласно моето име и се виткаат во слатки грчеви на блаженство кое им го заплиснува телото и умот при такви мисли.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Во повекето јаки ресторани главниот кувар е маж.
:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во повекето јаки ресторани главниот кувар е маж.
:)
Да, али спореди математички во колку домаќинства готват жени и спореди со познати кувари и се на куп помножи и додај десет нули па да се изедначат :D
Само ние шо несакаме многу фалби и ова она, вие еден ручек ќе напраите пет месеци за него пред народ ќе зборувате Колку бил добар!

Kajgana Shop

На врв Bottom