тролање

• Креатор на темата Креатор на темата Indigo
  • Време на започнување Време на започнување

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Под влијание на интернетот, излагаат некои нови работи на кои воопшто неможам да се навикнам. Еден од нив -> изразот „тролање“ ? Каков е тој некреативен збор? И зошто постојано се употребува? Зошто класичните „дуп(ч)ење“, „заебавање“, „играње кур-ташак“, „мрчење“, „рендање“ се заменуваат со „тролање“ ? По културно ли е? По-убаво ли звучи? Ај ако може некој малку да ме просветли.. Колку поглупаво звучи „Ај ќе одиме да ги троламе“ од „Ај ќе одиме да ги дупиме“ ИАКО не станува збор за вистински секс...

Ја никогаш не го употребувам надвор од кајгана зборот "тролање". Ладење е зборот кој си го користам...:cool:

Тролање ти е виртуелно правење на работите што ги наброја. Што си збунат околу неовата употреба не сваќам

Тролање ти е виртуелно правење на работите што ги наброја. Што си збунат околу неовата употреба не сваќам

Не сум баш сигурен за тоа.. еве почнува и да се употребува и во реалноста како замена за „дупчење“.. Често пати кога изсмеваме некого со другарите во школо се пренесува дека сме ги „тролале“.

Ја сакам технологијава, али не убива..

Под влијание на интернетот, излагаат некои нови работи на кои воопшто неможам да се навикнам. Еден од нив -> изразот „тролање“ ? Каков е тој некреативен збор? И зошто постојано се употребува? Зошто класичните „дуп(ч)ење“, „заебавање“, „играње кур-ташак“, „мрчење“, „рендање“ се заменуваат со „тролање“ ? По културно ли е? По-убаво ли звучи? Ај ако може некој малку да ме просветли.. Колку поглупаво звучи „Ај ќе одиме да ги троламе“ од „Ај ќе одиме да ги дупиме“ ИАКО не станува збор за вистински секс...
не станува збор за вистински секс

Сега ми е јасно зашто пиев корпи на времето...

Тоа ГеГо што кажа. Тролање е онлајн израз и се користи за интернет тролови. Тролање како збор или акт надвор од виртуелниот свет не постои. Тие што го користат зборот тролање во реалниот живот се дебили. Исто како што има некои коа ќе слушнат нешто смешно викаат лол наместо хаха. Патетично.

Ај ако може некој малку да ме просветли..
The-Art-Of-Trolling-610x600.jpg

;)

Back
На врв Bottom