Компјутерот се гаси

Проблемот е најверојатно во кулерите или во напојувањето...ама кулер не значи дека е исчистен само ако му поминеш надворешно на перките и ја отстраниш прашината...нечистотијата влегува и внатре во средишниот дел на кулерот(кој има растурано кулер знае) таму има делче слично на лагер и ако има тука нечистотија кулерот може да работи ама со намален број на обртаи што значи нема да лади доволно.
Мене ми се има случено многу пати вака...си го вадам кулерот, ја отстранувам заштитната фолија кај што е лагерчето, го подмачкувам и после си работи како швајцарски саат...(y)

Види да не ти е мониторот случајно може само мониторот ти се гаси има некој спој од позади вајда

Види да не ти е мониторот случајно може само мониторот ти се гаси има некој спој од позади вајда
Не е мониторот, цел компјутер се гаси...поточно се гасеше, откако го исчистив не се угасил а на скајп + игра сум од 16 часот и уште сум на скајп и на играта и уште не се угасил, се надевам вака ќе остане :D

Donatella Versace
Кога го склопи, не искочи некој вишак дел? :icon_lol:

Да ги прашам овие што имааат разбирање од пц. Колку простор треба да му се даде на куќиштето да дише, отприлика?

Да ги прашам овие што имааат разбирање од пц. Колку простор треба да му се даде на куќиштето да дише, отприлика?

Па отрилика по 10 сантима да имаш од страна и од позади, ама побитно е да не го држиш на земја зашто влече од подот прашина, или на маса или на постоље подигнат.

Па отрилика по 10 сантима да имаш од страна и од позади, ама побитно е да не го држиш на земја зашто влече од подот прашина, или на маса или на постоље подигнат.
аууу мене ми е на земја значи подобро на бирово да го качам? :D
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 17:37 ---
Donatella Versace
Кога го склопи, не искочи некој вишак дел? :icon_lol:

не излезе ништо , само го чистев :D

аууу мене ми е на земја значи подобро на бирово да го качам? :D

Па ако ти е проблем не мора на бирото, можеш на нешто да го подигнеш колку да не биде директно на под, татко ти може едноставно постоље да ти напраи, ја земав обична плоча дрвена и четири пластични ногарки од Хубо, одприлика 20 cm е високо.

Па ако ти е проблем не мора на бирото, можеш на нешто да го подигнеш колку да не биде директно на под, татко ти може едноставно постоље да ти напраи, ја земав обична плоча дрвена и четири пластични ногарки од Хубо, одприлика 20 cm е високо.
Не ми е проблем, имам место на бирото...го качив на биро :P абе се за негово добро :D he is my valentine :pos:

Кога веќе зборувате кај ви е куќиштето моето е долу, под биро на гипс картон ми е :icon_mrgr:.

Проблемот мислам дека нема да го средиш сама, иако е прилично едноставно.

Прво, треба да влезеш во BIOS и да ја провериш температурата. Ако се утврди дека процесорот загрева, а најверојатно е така, тогаш треба да ги примениш следниве чекори:
- Купуваш термална паста;
- Го вадиш кулерот и процесорот од матичната;
- Ги чистиш кулерот и процесорот од старата термална паста;
- Ја нанесуваш новата термална паста на процесорот;
- Го ставаш кулерот;
- Ја проверуваш температурата повторно во BIOS;
- Гледаш дека е океј и си свиркаш.

Ако не се снајдеш, дај му на некој комшија да ти го среди... :)

Kaj се наоѓа таква паста да се купи ?

Ако не е прашина на кулерот од графичката проблемот,тогаш ти е отидена графичката. Процесорот нема врска зашто и гаси кога ке пушти игра,што значи тогаш се оптеретува графичката и затоа гаси,може да е отидена.И ја имав ист проблем,решение беше нова графичка.Е сеа треба чистење редовно за да не дојде до прегревање и до дефект.Носи го надвор и со компресор некаде на вулканизер нека го издуваат особено кај што има кулери.

Ако не е прашина на кулерот од графичката проблемот,тогаш ти е отидена графичката. Процесорот нема врска зашто и гаси кога ке пушти игра,што значи тогаш се оптеретува графичката и затоа гаси,може да е отидена.И ја имав ист проблем,решение беше нова графичка.Е сеа треба чистење редовно за да не дојде до прегревање и до дефект.Носи го надвор и со компресор некаде на вулканизер нека го издуваат особено кај што има кулери.
И да ги заглави вентилаторите да не вртат кога ќе дува пошто отиде матичната

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom