Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Губи кај вас т-хоум интернетот или до мене е?
Денеска конкретно не, ама задњиве неколку недели постојано. Чудна работа ова никад не се дешавало со т-хоум, порано максимум 3-4 пати у месецот дали ке снема нет.

Денеска конкретно не, ама задњиве неколку недели постојано. Чудна работа ова никад не се дешавало со т-хоум, порано максимум 3-4 пати у месецот дали ке снема нет.

Кај мене обратно е. Порано на секои 5 минути снемуваше интернет, за 2 недели сменив 4 рутера :icon_lol:. Сега не снемува баш, но ете денеска пак нешто проблеми имаше.

Кај мене обратно е. Порано на секои 5 минути снемуваше интернет, за 2 недели сменив 4 рутера :icon_lol:. Сега не снемува баш, но ете денеска пак нешто проблеми имаше.
Коа се јавува на дечките у техничка поддршка, освен оние обичните совети као рестартирај го рутерот почекај 10тина минути и слично ми спомна еден дечко исто дека мн зависи дали телефонот ти е во истото тел. џекче како и рутерот. Нели имаш 2-3 телефонски џекчиња низ кука и вика најдобро и рутерот и телефонот уштекај ги во истиот, пошто ако не е така нешо ке немало синхронизација и разни ствари и може да ти пага ради тоа. А исто друго што ми кажаа, ми вика смени го штекерот, пошто ако долго ти стои рутерот у еден штекер може фазата да се исцрпела па заради тоа да не влече доволно струја рутерот и сл. Ова објаснувањата ми се лаички, колку што можев да го разберам тој, иначе тие се цаките што треба да ги напраиш за да видиш да не ти е нешо до тоа проблем :).

Коа се јавува на дечките у техничка поддршка, освен оние обичните совети као рестартирај го рутерот почекај 10тина минути и слично ми спомна еден дечко исто дека мн зависи дали телефонот ти е во истото тел. џекче како и рутерот. Нели имаш 2-3 телефонски џекчиња низ кука и вика најдобро и рутерот и телефонот уштекај ги во истиот, пошто ако не е така нешо ке немало синхронизација и разни ствари и може да ти пага ради тоа. А исто друго што ми кажаа, ми вика смени го штекерот, пошто ако долго ти стои рутерот у еден штекер може фазата да се исцрпела па заради тоа да не влече доволно струја рутерот и сл. Ова објаснувањата ми се лаички, колку што можев да го разберам тој, иначе тие се цаките што треба да ги напраиш за да видиш да не ти е нешо до тоа проблем :).
Како е можно вакво нешто:confused:
Иначе кај мене нема никаков проблем.

Ова со штекерот да го мениш не ми е јасно, мислам дека нема врска тоа.

Ова со штекерот да го мениш не ми е јасно, мислам дека нема врска тоа.
И мене не ми се веруваше, ама така ми рече, вика тоа е ти е последно нешто да си провериш, ако не е до тоа тогаш смени го рутерот.

Иначе:
Корисниците на 3 Max, 2 Max и Family Max пакетите на Македонски Телеком кои не користат HBO пакет или Max Sport + ќе можат да ги активираат бесплатно во периодот од 15 февруари до 1 април и да ги гледаат еден месец. Пакетите ќе бидат бесплатни и за оние корисници кои веќе ги имаат активирано, соопштија од Македонски Телеком.

Македонски Телеком овозможи еден месец бесплатно следење на HBO и Max Sport + за корисниците на Max TV, со што ја прославуваат бројката од 70.000 корисници на нивните услуги и пораст на корисниците за 66 отсто во 2012 година.
Како што информираат од Телеком, покрај оваа понуда, корисниците ќе добијат и повеќе телевизиски канали меѓу кои: 24Kitchen, англиската верзија на France 24, Hayat TV , FOX channel, како и Travel channel HD и Auto Moto Sport HD.
Ексклузивна понуда на содржини, неспоредливиот квалитет на услугата и функционалностите, одличната комбинација со останатите телекомуникациски услуги е она што MaxTV го прават водечка тв услуга на пазарот. Со многу труд и максимално вложување на сите компаниски ресурси успеавме да ги престигнеме конкурентите кои на ова поле работат повеќе од 20 години, изјави главниот извршен директор на Македонски Телеком, Даниел Сас.
Од вкупниот број корисници на MaxTV , 11,5 отсто се поврзани преку оптика, а Сас се надева дека во оваа година ќе може таа бројка да се зголеми до 80 отсто.

Да ве прашам дали вие што се жалите на стабилноста користите оптика или не? И како е оптиката во поглед на стабилност кој користи ако може да пише. Се мислам да раксинам со Близу да се вратам овде..

А како стоите со видеата на Youtube, мене несака да ми ги пушта целосно,т.е ќе почне малку и потоа ќе се стопира, а сите други страни ми ги отвара ок, плус флаш плеерот си е ок, брзината ок, се е ок, само видеата на YT, несака да ги пушти до крај.
Call and surf користам иначе.

А како стоите со видеата на Youtube, мене несака да ми ги пушта целосно,т.е ќе почне малку и потоа ќе се стопира, а сите други страни ми ги отвара ок, плус флаш плеерот си е ок, брзината ок, се е ок, само видеата на YT, несака да ги пушти до крај.

Исчисти го cache-от на Firefox/Chrome што и да користиш и види дали можеби тоа ќе ти помогне.

Исчисти го cache-от на Firefox/Chrome што и да користиш и види дали можеби тоа ќе ти помогне.
Се исчистив и cache i cookies, пак несака плус секогаш кога ќе отворам видео, секогаш ми го дава во 240p и е заматено, а порано не правеше така.

Значи сите имаме по еден месец бесплатно сега HBO или Max Sport +?

Од утре па до 1 април повеќе од 1 месец, а сами ќе се активират или да си ги активираме самите ?
Мислам дека во тој период може да користиме само еден месец гратис , значи од денот на активација може гага да се гледа 30 дена o_O
Мене ме интересира пак , дали ова важи и за оние кои веќе еднаш ги користеле промотивните ( бесплатни) месец дена за овие пакети .

Да ве прашам дали вие што се жалите на стабилноста користите оптика или не? И како е оптиката во поглед на стабилност кој користи ако може да пише. Се мислам да раксинам со Близу да се вратам овде..
Јас сум на call&surf optic подолго време и најчесто е се ок со конекцијата и брзината ама последниве две недели повремено се случуваат чудни работи со нетот... Порано го ресетирав рутерот еднаш месечно само, а сега секој ден морам инаку се заглупавува брзо, незнам дали е до него или до huawie-то....

Е баш ова се случува кај повеќе корисници гледам по постовиве овде, независно дали се на бакар или оптика. Пред ден,два јутуб отвараше ко да сум со 56к модем во старите времиња, а богами и сурфањето беше споро, а торентите па фураа дури и со поголема брзина од нормално :confused:...

Мислам дека во тој период може да користиме само еден месец гратис , значи од денот на активација може гага да се гледа 30 дена o_O
Мене ме интересира пак , дали ова важи и за оние кои веќе еднаш ги користеле промотивните ( бесплатни) месец дена за овие пакети .
А како може да ги активирам зажто кај мене не се активирани сеуште го ресетирав ресиверот и пак нејке :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom