Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Voditelite/komentatorite/gostite na hrt2 go remetea na Weidenfeler.Mislam deka i zasluzeno bidejki napravi golema greska pri slobodniot udar koj odese tocno vo sredinata

Lewandovski zicer promasi,Hummels zgresi pa se izvadi.Dobra igra imaa i mislam deka odat ponatamu.Mnogu pogolemi ekipi padnaa na domasen teren pa ne veruvam i Sahtar da se nadeva na pobeda.

Klop bese jak koga dobi "srcev udar" od promasuvanjeto na Leva heheh. :-)

Voditelite/komentatorite/gostite na hrt2 go remetea na Weidenfeler.Mislam deka i zasluzeno bidejki napravi golema greska pri slobodniot udar koj odese tocno vo sredinata

Lewandovski zicer promasi,Hummels zgresi pa se izvadi.Dobra igra imaa i mislam deka odat ponatamu.Mnogu pogolemi ekipi padnaa na domasen teren pa ne veruvam i Sahtar da se nadeva na pobeda.

Klop bese jak koga dobi "srcev udar" od promasuvanjeto na Leva heheh. :)

Да, индивидуални грешки имаше. Сантана глупо изигра и доведе до слободен. Вајденфеллер не му давам кривица иако може да се одбрани. И Кан на тв кажа дека топката многу чудно паѓа на крај и воопшто голманот многу касно ја гледа топката. Кривицата е 80-20 на Сантана. Вториот гол Хумелс ја утна, но на крај даде гол. За жал првиот удар на пречка му мана ама и Лева остај голема шанса, сепак даде многу важен гол. Се на се добар резултат. Ама без Гундоган малце потешко оди, Шахтор имаше дупки назад но фалеа пасовите во отворените места.

Првиот гол што го примал Дортмунд си е крив само Вајденфелер, таков кикс нема направено во последните неколку сезони, но ете се случува. За вториот гол Хумелс но и Шмелцер.

Првиот гол што го примал Дортмунд си е крив само Вајденфелер, таков кикс нема направено во последните неколку сезони, но ете се случува. За вториот гол Хумелс но и Шмелцер.
Тоа ми е криво, иначе Шахтор имаше многу малку шанси, првиот удар на Хумелс да влезеше друга ќе беше работата, вака не е ништо сигурно, но ја би рекол сепк добро оти играчите треба со сета концентрација да изиграат реваншот.

добра игра според тоа што го видов беа подобри..Хумелс одма пречката тоа ако влезеше добро ќе беше за почеток но тоа е Вајденфелер прими глуп гол од слободен што се фаќаше таа топка но тој ќе прими ваков гол а брани некој топки што не се бранат.Исто и Левандовски одлична шанса на 1-2 имаше и не ја искористи.Во реваншот со Суботич и Гундоган победа.

Да, а?
521386_567489063291314_1996239298_n.png

И пак црвен:tapp:

Како замена за Лева се спомнуваат Џеко, Диуф, Шчалај, по ново Кислинг и Бентеке. Со Џеко имало веќе преговори. За мене најдобра опција е ако сака да игра за 5м ЕУР плус премии но некако нереално ми изгледа за пола плата од онаа во Сити да дојде. Кислинг не е реален и соодветен за мене исто како Бентеке. Ако не дојде Џеко, Диуф би била добра опција.

Овој Бентеке почна да цимоли за Арсенал пред месец дена, дека сон му било да игра таму, не дека е некој фактор тоа за кариерата ама да не ве шитне отпосле. :)

А ако се вклопи Диуф во системот на Клоп ептен ќе ми биде мило :)

Овој Бентеке почна да цимоли за Арсенал пред месец дена, дека сон му било да игра таму, не дека е некој фактор тоа за кариерата ама да не ве шитне отпосле. :)

А ако се вклопи Диуф во системот на Клоп ептен ќе ми биде мило :)

Бентеке би бил доста скап ама и против сум да се земаат играчи од страна пошто ќе испадне исто како со Кагава и Лева, ќе кренат репутација и ќе заминат. Диуф сепак игра веќе во Германија ама и бил веќе во голем клуб и си ја знае силата. Диуф има голем потенцијал, брз и технички добар. Таков му треба на Дортмунд и со малце време ќе се вклопи. Интересно е што после заминувајне на Шахин и Кагава се промени системот на Дортмунд, ништо чудно и сега така да испадне. И Лева е супер и корисен но и без него Дортмунд знае да игра. Со Гладбах тепаа 5:0 без него а вчера 3:0 со Франкфурт и тоа пола утакмица со играч помалце.

Од овие горе наведените најдобар избор бил бил Џеко ако не верувам да дојде поради големата платата што ја зема во Сити и Баерн летото мислам дека го бараа ама не се договорија за платата и го земаа Манџукич, ама мислам дека и Диуф би бил добар избор брз, силен, одличен со глава и ако Клоп го вклопи во системот на игра на Борусија би можел да го замени Лева.

Секако. Џеко иначе не дојде во Баерн оти агентот му барал 4м ЕУР провизија, е нема тоа во Баерн. Али Џеко често пати изјавил дека сака да се врати во Бундеслигата. Све ќе зависит од парите. Ако се најде некој начин да се договорат би било фантастично, Дортмунд не би изгубил ништо со заминувајнето на Лева.

Шалаи мислам ќе ви одговарат најмногу.Дечкото е висок,цврст,а технички развиен,нешо слично на Лева.Кај вас само ќе требит да се доградит ко комплетен шпиц,ама веќе две години дават + 15 гола за МАинц,шо е доста добра работа.Башка,за доста поефтини пари ќе го земите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom