Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Овај Диуф е „наш“ Диуф или некој друг, некој кој по навика немциве ќе ги исфрлат од ракав?
Нашиот е ама во Бундес се снајде одлично и веќе има 9 голови и постигна и еден евро гол сезонва против Шалке.

Dzeko prifatil namaluvanje na platata samo da zamine od City.Okolu 20milioni funti bi bila cenata.Ako otide Lewa,stiga Dzeko.Izvor Sun.
Samo nemam poima koj bea tracari a koj dobri tabloidi od Anglija.. :-)

Dzeko prifatil namaluvanje na platata samo da zamine od City.Okolu 20milioni funti bi bila cenata.Ako otide Lewa,stiga Dzeko.Izvor Sun.
Samo nemam poima koj bea tracari a koj dobri tabloidi od Anglija.. :)

Трачари се Сан :D ама и јавна тајна е дека си оди Џеко летово. Навивачите не се задоволни од него (не е константен), тој сака повеќе минутажа. Серие А клубовиве немаат пари да го платат, Шпанија/Англија све пуно е со напаѓачи од тие што можат да го платат, би прифатил за во Дортмунд мало намалување.

Трачари се Сан :D ама и јавна тајна е дека си оди Џеко летово. Навивачите не се задоволни од него (не е константен), тој сака повеќе минутажа. Серие А клубовиве немаат пари да го платат, Шпанија/Англија све пуно е со напаѓачи од тие што можат да го платат, би прифатил за во Дортмунд мало намалување.
Читав интересна статија во друг форум. Викаа, дека Левандовски добро ја користи тимаската игра, зад него се Геце, Ројс и Куба кој добро му доработуваат. Во Сити на Џеко тоа помалце му прават и не може целосно да дојде до израз. Тоа секојпат треба да се има на ум, дека ако Џеко дојде во Дортмунд а тимот како досега ќе работи за него како за Лева, тој ќе се втури од голови. На слично ниво се со Лева, но Лева веќа трета година го знае системот на Дортмунд и доста придонесува, на тоа Џеко мора да се навикне иако мислам дека и тоа ќе биде. И сигурно ќе биде најплатен ако дојде во Дортмунд па со премии може и плата слична ко во Сити да земе, секако ако има успех. Така се правени договорите во Дортмунд, пониски загарантирани плати за разлика од други големи тимови но поголеми премии. Успхеот на клубот директно го чувствуваат играчите, тоа не е за подценувајне во врска со тоа дали еден играч дава све од себе или не. Друг е пристапот на играчот ако знае, дека после секој даден гол и земен бод и крајно земена титула, тој може да си ја дуплира платата. И се погласни се медиумите за Џеко, ја би го зел него со парите од Лева и се шпекулира дека Волфсбург ќе го земе Шибер па на негово место нека дојде друг солиден играч како Диуф или Шчалаи. Со тоа крајно Дортмунд би станал појјак од сега.

Еве почна и низ Англија да се шири ова за Џеко и Дортмунд :)

Јавна тајна е уште летоска имаше шпекулации дека биле заинтересирани ако Лева си оди, ама и веќе се сретнале во Дортмунд. Личи и на Дортмунд, играчот играл веќе во Германија и го знае јазикот и плус често изјавил дека би сакал да се врати. Тоа не е за подценувајне пошто Дортмунд гледа играчите кој ги купува да бидат некако поврзани со Германија и Бундеслигата за да се намали опасноста да си одат (Кагава, Лева).
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 17:12 ---
Само да не му падне тешко да го напушти најдобриот тренер во Англија :confused:

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21492663

Џеко ќе се снајде во Дортмунд 100%. Ќе се навикне на играта секако, плус не треба да ве потсеќам дека е веќе докажан во Бундес, дека има играно во лигата и ја има освоено дури. :) Така да, нема да загуби многу Дортмунд ако го замени Левандовски со него. :) Дури можеби и ќе добие, ќе видиме. :)

Одлично би било ако замена за Левандовски биде Џеко, пред се се сличен тип на играч а со тоа играта нема да биде потребно да се менува.

Поред БХТВ и ОБН кој зборнаа со менаџментот на Џеко, тој се договорил со Дортмунд за договор од лето. Сега, демек, уште клубовите да се договорат. Не знам колку е точно, не се појасно станува дека Џеко е сериозен кандидат за замена на Левандовски.

Поред БХТВ и ОБН кој зборнаа со менаџментот на Џеко, тој се договорил со Дортмунд за договор од лето. Сега, демек, уште клубовите да се договорат. Не знам колку е точно, не се појасно станува дека Џеко е сериозен кандидат за замена на Левандовски.
Sevo ova znaci deka Lewa 100% si ide? Kaj ke ide spored tebe?

Sevo ova znaci deka Lewa 100% si ide? Kaj ke ide spored tebe?

Значи нема шанси да го продолжи договорот. Дали ќе оди сега или 2014та тоа е прашајнето. Баерн и Манчестер имаат интерес, ништо чудно и друг клуб како Сити да појави интерес.

Ќе им треба за ФФП затоа не пуштаат ама ќе стигнете до компромис :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom