Мачки (општи дискусии)

Член од
11 февруари 2013
Мислења
37
Поени од реакции
22
OK Фала и на двајцата. Ќе одам деновиве на ветеринар кога ќе имам послободно време и ќе го прашам и него. :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Да биде над 8 месеци.Оти до 8 месеци се расте развива,ако пред тоа се направи кастрација нема да може да се доразвие па поради тоа.
Да знам зошто, али мојов ветеринар ми рече да биде над 10 :).

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
epa cim vleguva vo period ima 8-9 meseci max 10 trebalo da go istrenirash da ne ti ripa i skoka niz stanot koga bilo malecko uste vaka sea nema shansa tele se uci a ne vol :) za da ne ti mirisa losho kupuvaj pesok za macki a ne obicen bidejki so obicniot uste tolku se stvara mirizba koja on so shepite ja stapnuva pri idenje vo nuzda i posle toa go nosi na tepih , na krevet i postelnina za sterilizacija ni jas ne sum mojov ima skoro 4 godini i ne e steriliziran no odlicno se drzi i ne pravi problemi a okolku treningot mozes barem da go pripitomish malku od maluku so po strogost i da znae kade mu e mestoto sto smee a sto ne smee ne treba da se upotrebuva sila ( tepanje) bidejki taka ke se postigne sprotiven efekt probaj moze ke ti uspee kako sto kazav sega e mn golem za trening trebalo koga ke bide pomal
Каква глупост...Мачорот ако нема женка за парење и не се во можност да му го овозможат тоа треба да се кастрира (стерелизирање е кај мачките) а тоа што смрди е маркирање и мочката смрди ненормално многу, не е ни до песокот ни до шепите. Мачките кога се во време на парење се вртат, се влечат по под мјаукат, додека мачорите маркираат. Освен кастрирање или женка да си се олесни нема друг лек :)
А за дресирање на мачка :pos: оффф :pos: побрзо она тебе ќе те дресира отколку ти неа :pos:

Член од
14 јануари 2013
Мислења
81
Поени од реакции
16
Каква глупост...Мачорот ако нема женка за парење и не се во можност да му го овозможат тоа треба да се кастрира (стерелизирање е кај мачките) а тоа што смрди е маркирање и мочката смрди ненормално многу, не е ни до песокот ни до шепите. Мачките кога се во време на парење се вртат, се влечат по под мјаукат, додека мачорите маркираат. Освен кастрирање или женка да си се олесни нема друг лек :)
А за дресирање на мачка :pos: оффф :pos: побрзо она тебе ќе те дресира отколку ти неа :pos:
hahahah izvini jas go cuvam mojov macor ili ti? kako mozes vo moe ime da zborish koga jas kazuvam od iskustvo bidejki cuvam macor i znae kade mu e mestoto a pod dresura ne znaci stani sedni , tuku sto smee sto nesmee a mn normalno deka markira ama sepak ne tolku cesto i ne sekogas ,(y)
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 02:38 ---
Епа така е стрвни се, не му давај ќе се одвикне. А за гризењето, тоа е до карактерот на мачорот, мојов стариов до ден денес гризе, и како мал гризеше, го каравме али тоа е, карактер, можда ќе се смири понатаму твојов, сега е во луди години :).
Ноктите е нормално да ги оштри, тоа им е природен нагон, затоа ти викам ако е безбедно пуштај го надвор и нема да оштри дома, ако не земи нешто дрво, или некој предмет и тамо научи го да гребе. Ако го кине мебелот или праи нешто што не треба, ќе свиткаш еден весник во ролна, и по газот плесни го.
А најдобро е ако имаш метро, од оние металните, тоа е најефикасната метода за воспитување на мачки, нема ни тепање ни викање ни ништо. Пушти го малце метрото коа ќе праи беља, и шушни малце, усвет фаќа, гарантирано. Моиве се така издресирани да само и да видат метро, не треба ни да го отварам, сус стојат не смеат да писнат :D
hahahahha more se razbiraat ama koj kako ke im dozvoli jas imav komsika po zavesi i se kacuvase inaku jas mu gi secam noktite na mojov macor i ne mi pravi problemi po mebel i ostanato maaalce na vrvovite mu gi secam da ne dopre do zivec nedaj boze i toa e dosta dobar metod da ne ti bide mebelot resi :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
jas mu gi secam noktite na mojov macor i ne mi pravi problemi po mebel i ostanato maaalce na vrvovite mu gi secam da ne dopre do zivec nedaj boze i toa e dosta dobar metod da ne ti bide mebelot resi :)
Да ама моите и надвор одат ако им ги исечам ноктите готови се, па мора строга дресура :)

M

Moon Child

Гостин
Имаат ли некакво дејство оние каифчињата против болви? Јас вчера на моето маче му купив едно од Скопје пошто во Велес нема:facepalm:, има мирис на ментол, т.е. многу јако мириса

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.806
Поени од реакции
11.421
Имаат ли некакво дејство оние каифчињата против болви? Јас вчера на моето маче му купив едно од Скопје пошто во Велес нема:facepalm:, има мирис на ментол, т.е. многу јако мириса
Ако го чуваш дома, ондак нема потреба. Ако ти е на релација дома/двор има а и нема потреба од причина што новите вакцини/инекции што и да се со кои ни ги пердашат мачките, се исто така и против болви и такви некои чудинки, ми кажа ветеринарот додека ми ја боцкаше Мау :icon_mrgr:

Член од
14 јануари 2013
Мислења
81
Поени од реакции
16
imas i ampuli sto se stavaat na vratot i kaj opashkata tie se poefikasni
--- надополнето: 16 февруари 2013 во 16:24 ---
luge da ve prasam nesto dali na vashite macinja ste im dale maslikna , na mojov macor koga ke mu dadam se mrdnuva :)) gi obozava :D:eek:

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
luge da ve prasam nesto dali na vashite macinja ste im dale maslikna , na mojov macor koga ke mu dadam se mrdnuva :)) gi obozava :D:eek:

Колку што знам, здрави се маслинките за нив. И мојот ги обожава, и да ги јаде и да ги тркала низ цел стан :D

Член од
14 јануари 2013
Мислења
81
Поени од реакции
16
Колку што знам, здрави се маслинките за нив. И мојот ги обожава, и да ги јаде и да ги тркала низ цел стан :D
da da i mojov taka pravi i se trla od niv i uziva hahahha mnogu mi e interesen koga mu davam da ja mirisne se zbrlavuva :D hahahhaha

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Тоа е од фермоните.Лавовите како што се збркуваат од изметот на носорозите,мачките па од маслинките.Бтв мојот се збркува и од цимет

Член од
14 јануари 2013
Мислења
81
Поени од реакции
16
Тоа е од фермоните.Лавовите како што се збркуваат од изметот на носорозите,мачките па од маслинките.Бтв мојот се збркува и од цимет
da da sea procitav inaku i mackite mn sakale solena hrana dobro e mislev samo mojava macka deka e freak hahahhahahha

Kajgana Shop

На врв Bottom