епа имав бит дефендер 6 месецизошто бит дефендер????????
јас имам таков
ај објасни ако сакаш зошто
Зашти ти трeба KEY?А има некој key да ми прати за аваст 6 на ПП?
Се согласувам со целиот твој пост, али за ова мора да дополнам: "... и корисници кои се доволно паметни да не идат на сајтови кои содржат вируси".Добар виц. MSE 2 е еден од најдобрите антивируси, безплатен е екстремно лесен на рисорси, има повеќе нивоа на заштита, не го успорува системот, додека скенира не се осеќа (ова ниеден Антивирус до сега не го постигнал) и многу лесно ги одстранува вирусите-без рестарт и слични проблеми. Идеален е за нубови и просечни корисници кои бараат нешто што го инсталираш и забораваш на него, јас го користев до пред 3 месеци но бидејќи сакам да си играм со сетинзите и да правам опасни тестови го променив
еми така е може јас не се разбирам толкуЗашти ти трeба KEY?
FREE! е... аман луѓе до толку да не можете да прочитате..
Повели линк.
@Login.php, Avg & McAfee единствените антивируси што не би ги препорачал ни како просечни, во 2009/2010 личеа на нешто, сега се ѓубре.
Зашти ти трeба KEY?
FREE! е... аман луѓе до толку да не можете да прочитате..
Повели линк.
@Login.php, Avg & McAfee единствените антивируси што не би ги препорачал ни како просечни, во 2009/2010 личеа на нешто, сега се ѓубре.
Па на 2,3 недели го одржувам пц-то и тогаш го средувам туто комплето и правам скен со АВГ не ми јавува никакви вируси, а доколку би имал сигурно дека би имал некој проблем, би ми сецкал пц-то или слично, а такви симптоми не ми појавува.А од кај знаете дека немате вируси?
MSE 2, е неколку години пред АVG, Avast? цела деценија, значи каде е твојата грешка? ти мислиш дека ако антивирус фаќа/детектира вируси при скенирање е добар? добар антивирус е оној кој нема да дозволи да фатиш вирус! значи после скенирањето со него нема да најде ништо а истото ќе биде потврдено од други скенери од типот на Malwarebytes, Hitman Pro & Norton power eraser. AVG & Mcafee се најлошите антивируси во моментов генерално, Avast е во топ 3, а ти го ставаш AVG како подобар, нема логика. Друго, како тоа Аваст се изболичил, немојте ве молам на памет да зборите, Аваст е најкористениот антивирус и единствениот со рејтинг 4.5 на Cnet! (гласови на корисниците) а на истата страна има 131 милиони данлоуди на истиот.Имам користено НОД32, Авира, АВГ, Аваст и за секој поедниначно ќе пишам.
- НОД32.Го користев солидни две години, на стариот пц, но тогаш и не се разбирав многу околу тие работи и што ти знам, често пати ми паѓаше системот од вируси, или пак инсталирам нешто почне да ми сецка пц, скенирам со нешто друго детектира вирус кој НОДОТ не го открил, добар е што не го кочи ПЦ-то, мака ми е да ги менувам и да ги тражам кодовите на секои 3-4 месеци.
- Авира(ФРЕЕ).Овој антивирус најмалку време го пробував, за тоа време шо го користев можам да кажам дека е добар за корисниците кои паметно го користат интернетот и пазат каде идат.
- Аваст.Овој антивирус едно време беше многу добар, после се изобличи и стана многу полош, фаќаше многу вируси и многу пропушташе, пред неколку месеци го користев, со лицецнка на една жена од Шпанија и го имав фулл, го користев 2 месеци и ми падна системот од вируси.
- АВГ(Фрее).Овој антивирус го користам веќе година дена и сум задоволен, не ми го оптеретува пц-то, не дозволува да влезат вируси, а кога би имало нешто на кое има вирус моментално го блокира и брише, едноставен е за користење, многу вируси ми фати повеќе од НОДОТ и Авастот, воопшто не сум знаел дека на некои програми имав вируси на цд додека не го ставив АВГ-то, сега за сега ми останува АВГ-то во ПЦ.
Сега онака општо, значи најдобар антивирус не постои од проста причина што сите антивируси имаат голем број на недостатоци, плус на тоа ко ќе надоврзеш дека и самите креатори на вирусите работат во компаниите за антивируси со цел да продаваат антивируси.
Мојата препорака е да се користат ФРЕЕ верзиите, краковите, кејгените и што ти знам да се баталат на страна затоа што самите тие содржат вируси, црви и ред други глупости, најдобро е ПЦ-то да се користи паметно да се внимава каде се оди, што се симнува и редовно да си го одржувате пц-то(TuneUp, CCleaner) и нема да имате проблеми.
Би сакал некој повеќе да ме информира за Microsoft Security Essentials, дали е добар, би сакал да го пробам пред се затоа што е фрее верзија и според вас дали е подобар од АВГ и слично за него, искуства споделите, фала однапред.
Не е и ѓубре е, веќе две години нема абдејти на ејнџинот нити се вложува во развој на него, кроисти ги оние програми што ги наведов горе ако сакаш да провериш дали имаш вирус. Ако сакаш добар антивирус, пробај нешто од Microsft Security Essential, Avast или Avira, од безплатните овие се добар избор.Не дека нема сигурно има некој мал,ама не од тие поголемите што прават проблеми.
Spybot - Search & Destroy ова антивирус е?
Дали ќе дојде во конфликт доколку го инсталирам ова со АВГ-то?MSE 2, е неколку години пред АVG, Avast? цела деценија, значи каде е твојата грешка? ти мислиш дека ако антивирус фаќа/детектира вируси при скенирање е добар? добар антивирус е оној кој нема да дозволи да фатиш вирус! значи после скенирањето со него нема да најде ништо а истото ќе биде потврдено од други скенери од типот на Malwarebytes, Hitman Pro & Norton power eraser. AVG & Mcafee се најлошите антивируси во моментов генерално, Avast е во топ 3, а ти го ставаш AVG како подобар, нема логика. Друго, како тоа Аваст се изболичил, немојте ве молам на памет да зборите, Аваст е најкористениот антивирус и единствениот со рејтинг 4.5 на Cnet! (гласови на корисниците) а на истата страна има 131 милиони данлоуди на истиот.
Друго, како што кажа и Мац, како знаете дека немате вируси? скенирате со Антивирусот? тоа е голема нелогичност, ако сакаш да се увериш треба да користиш он деманд скерни т.е. програмите кои ги наведов горе.
П.С. Мал предлог,
Инсталирајте го ова, и ќе има доста подобра заштита при сурфање, испробано работи одлично (не го успорува сурфањето воопшто) и има околу 75% детекција на заразени страни, ако истите се постари од неколку дена (на нив нема вируси/редирект/експлоити пуштени на интернет пред само неколку часа) истата детекција иде до неверојатни 95%
И да не верувам дека ти паѓал системот од вируси додека си имал Аваст а богами ни Нод, си имал корпуција на Windows/Xp или нешто слично, затоа што чисто сумљам дека користиш додатни скенери за да потврдиш дали е вирус или корпуција на бут/регистри/неодржуван софтвер или било кој дел од оперативниот систем.
Не е и ѓубре е, веќе две години нема абдејти на ејнџинот нити се вложува во развој на него, кроисти ги оние програми што ги наведов горе ако сакаш да провериш дали имаш вирус. Ако сакаш добар антивирус, пробај нешто од Microsft Security Essential, Avast или Avira, од безплатните овие се добар избор.