Антивирус не е добар кога „немате закачено вирус“ ,туку кога ке закаците одма да превземи иницијатива.Јас мислам дека ЕСЕТ и Касперски се најдобри.Се друго е во средна класа...
Абсолутно неточно. Најдобриот антивирус е оној кој нема да дозволи да фатиш вирус, превенција > детекеција. Згора на тоа ESET имаат беден firewall и сеуште немаат имплентирано behavior blocker/Hips во своите произоди, што значи на кратко останати се едно 2/3 години во времето.
Antivirus,
1. Norton 2011
2. Avast 6
3. G-Data
4. F -Secure
5. MSE 2.0
Internet Security - комплетна заштита.
1. Norton Internet Security 2011
2. Comodo Internet Security 2011
3. Kaspersky Internet Security 2011
Моментално Norton е без конкуренција, нивниот behavior blocker наречен
Sonar не пропушта абсолутно ништо!
До сега на сите видеа на youtube што сум ги видел Нортон бил победник.
Моментално користам Нортон антивирус и Комодо фајрвл, секој ден идам на страната
http://www.malwaredomainlist.com/ на која има тројанци,малвер, експлоити, лажни антивируси и што уште не и го тестирам Нортон, да толку сум уверен во неговата снага, досега ни еден единствен фајл не ми поминал, на првата страна се наоѓаат вируси стари само неколку минути-часа, дури и нив Нортон ги детектира без проблем таканаречените zero day вируси. Е сега ова не го препорачувам да го праите во никој случај затоа што ако нешто ви помине може да ви направи големи проблеми, значи ако немате Нортон во комбинација со некој добар firewall Online Armor/Comodo/Threatfire не пробувајте
БТЊ кога веќе е постирано од страна на членот над мене да спомнам, Нортон го дели првото место со F-Secure кога се работи за
real world/dynamic тестирање т.е. најреланиот приказ на снагата и квалитетот на еден антивирус, при која истиот се истакнува со заштита од секој аспект таканречената повеќе слојна заштита - layer defense, во услови најрелани со кои би се сретнал еден просечен корисник при сурфање или данлоудирање на нешто од интернет.
--- надополнето ---
Toa e пропаднатата инвестиција во стечај наречена Microsoft One Care, но сега со друго име....исти _____ во различно паковање....
Добар виц. MSE 2 е еден од најдобрите антивируси, безплатен е екстремно лесен на рисорси, има повеќе нивоа на заштита, не го успорува системот, додека скенира
не се осеќа (
ова ниеден Антивирус до сега не го постигнал) и многу лесно ги одстранува вирусите-без рестарт и слични проблеми. Идеален е за нубови и просечни корисници кои бараат нешто што го инсталираш и забораваш на него, јас го користев до пред 3 месеци но бидејќи сакам да си играм со сетинзите и да правам опасни тестови го променив