Фан клуб:Црвена Звезда

Член од
1 јуни 2012
Мислења
64
Поени од реакции
34
Узалуд труд, џаба вам све,
и власт вас гура, ал' опет не иде..

Дош'о је крај мој цигане,
Ништа од титуле ни ове године!
Вучић, Човић и ФМП,

АРАПИ, РУСИ, ПОМОЋ ДРЖАВЕ
Умире нада готов је сан,
шампион је опет ПАРТИЗАН !!!!:D

Prica da se da Vujosevic jos crta poslednji napad na utakmici .... hahahahahhaahhah Дечко одјебииииииии

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
И одеднаш, после 15 и кусур години, кошарката стана многу битен спорт за цигани... (y)
Честито титула, ќе се видиме во Мај (ќе кажев се гледаме за викенд, ама нели АБА лига ја бојкотирате) :)

Така и било. Дечкото отишол да грабне ако може застава некоја, али камен пијан, на роба напраен и не му успеало баш :) Овие го тепале, не пеел песни како што викаат, туку го тепале едноставно, при што нашиве улетале на терен, а полицијата накај наша трибина кога еден упалил против пожарен апарат :D
Незнам дали не пеел, гледам бил главен на шипка :vozbud:

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.641
Поени од реакции
1.239
На Калемегдан е лудница, се слави со трубачи, а спрема некој информации се појавил и Стојадиновиќ заедно со овој нигериецов од ФКЦЗ, Дауда. :pos:

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
И одеднаш, после 15 и кусур години, кошарката стана многу битен спорт за цигани... (y)
Честито титула, ќе се видиме во Мај (ќе кажев се гледаме за викенд, ама нели АБА лига ја бојкотирате) :)

Незнам дали не пеел, гледам бил главен на шипка :vozbud:

Чим добил ќотек, не би рекол дека многу пеел. А дечково уствари стоел пред сала само го утнал влезот, симпатизерче изглеа некое за храбрите Гробари да го внесат кај нив и да се изживуваат. Типично „мушки“ у нивни стил. Грам менталитет да имаат ништо од ова немаше да напраат :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Чим добил ќотек, не би рекол дека многу пеел. А дечково уствари стоел пред сала само го утнал влезот, симпатизерче изглеа некое за храбрите Гробари да го внесат кај нив и да се изживуваат. Типично „мушки“ у нивни стил. Грам менталитет да имаат ништо од ова немаше да напраат :)
Пијан бил, промашил влез едно друго, симпатизер, триста филмови... Сигурно не е идел сам, бил е со друштво, во таа гужва се иде претпазливо, а според тебе испаѓа као незнаел кај се движи... Него ваљда сакал да стекне репутација кај поглавните членови, па го изел стапот...

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.641
Поени од реакции
1.239
А еве на пример како постапува некоја друга група:

Ja sam 2004 prvi put otišao da gledam Vojvodina - Crvena zvezda na Karađorđu. I tada nisam znao da se karte za tribine prodaju na tribini za koju hoćeš kartu. Elem, znao sam da su naši na istoku, a slaninari na severu, ali sam bio ubeđen da se sve karte prodaju na blagajni na istoj tribini i to severnoj! Suma sumarum: čekam svoj red (nije bio neki doduše) i dolazim na blagajnu i samouvereno kažem ,,Jedna za istok"! Naravno, momentalno se ka meni okreću svi prisutni, prilaze par momaka (verovatno neki od viđenijih) grle me i izvode kroz ljude: ,,Klinac istok se kupuje na blagajni na istoku"! Ni ćušku nisam dobio (imao sam tada 18 godina - dakle neki idioti su mogli bez griže savesti da me izlome - jbg punoletan sam). E to je šmekerski potez. Mogli su da me ubace na tribinu, da im ,,vodim navijanje" (ili još gore smandrljaju niz one stepenice koje vode do tribine), ali nisu jer su videli da sam zalutao i da ne provociram.

Moram reći da čitav utakmicu nisam pevao ni jednu prozivku protiv slaninara, neki moj jeftin način da odužim dug.

Tako da je apsolutno moguće da neko zaluta (ne kažem da ovi momci sigurno jesu), posebno ako prvi put ide u određenu halu/stadion.
Како идеше она старата ? Лајете, режите, а када треба бежите.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Пијан бил, промашил влез едно друго, симпатизер, триста филмови... Сигурно не е идел сам, бил е со друштво, во таа гужва се иде претпазливо, а според тебе испаѓа као незнаел кај се движи... Него ваљда сакал да стекне репутација кај поглавните членови, па го изел стапот...
Абе која репутација глеј го душа изгубена, шалчено златно глеј му го од ред стар шоп, ни од Делије шоп не си купил шал. Он ако имал муда да влезе свесно на гробарска трибина, ќе ги имал истите и да се тепа таму или бар да избега.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.641
Поени од реакции
1.239
А мене фасцинантно ми е тоа што некои (налетав на доста такви коментари, што овде, што на некој други портали) мислат дека уствари дечково е намерно пратен да „шпиунира“ на нивната тужна трибина и тоа, пази, во Звездини обележја. Така тоа се правело, ебате глупите, ќе влезе он у црвено-бела маица, со Звездин шал меѓу 300-400 искомплексирани будали за да шпиунира, а да не биде приметен :tapp:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Абе која репутација глеј го душа изгубена, шалчено златно глеј му го од ред стар шоп, ни од Делије шоп не си купил шал. Он ако имал муда да влезе свесно на гробарска трибина, ќе ги имал истите и да се тепа таму или бар да избега.
Не е ова прв пат, и во Арена ви упецавме еден па исто водеше навивање, и сега... А и за дерби фудбал кога Хероите и остали подгрупи изедоа здрав ќотек низ Белградот, е снимено кои момци ги носат заставите, ама лоша проценка испадна на цигани, па упаднаа во мрежа...

И плус тоа, зошто цигани улетаа на пархет, од каде им на нив инфо дека нивни член е упецан? Цецка брат, немој да мислиш дека ова е случајно, не е ова рекламата за Нектар сокови :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не е ова прв пат, и во Арена ви упецавме еден па исто водеше навивање, и сега... А и за дерби фудбал кога Хероите и остали подгрупи изедоа здрав ќотек низ Белградот, е снимено кои момци ги носат заставите, ама лоша проценка испадна на цигани, па упаднаа во мрежа...

И плус тоа, зошто цигани улетаа на пархет, од каде им на нив инфо дека нивни член е упецан? Цецка брат, немој да мислиш дека ова е случајно, не е ова рекламата за Нектар сокови :)
Како бе од каде им инфо на 30 метри од нив гледаат дечко со ЦРВЕНО-БЕЛ ШАЛ кој го шамараат. И не треба баш да си Шерлок, ајде еве ти дај ми претпоставка твоја, што барал на ваша трибина ако не залутал?

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.641
Поени од реакции
1.239
^ Eве ти инфо од лице место и од каде инфо за дечкото:

Прво, треба престати са праксом да се повлађује куртама и муртама, и да се купови организују где им падне на памет. Само Београд и крај приче, остали немају услове и ретарди су за организацију. Наша трибина је била крцата, да није могла игла да падне. Људи су стајали на једној нози. Атмосфера је била наелектрисана до максимума. Са друге стране гледаш у гробаре, можеш каријес буквално да им видиш. Приметили смо још раније пре прекида неко комешање тамо и да цимају неког лика али се мислило да се међусобно нешто каче или можда чак и спрдају. Онда су лику скинули мајицу (црвена, са натписом делије и грбом) и запалили је. Мајица је баш букнула и лик који је запалио није могао више да је држи и пала је на заставу Алкатраза, што изазива колективан смех на нашој трибини и песму: ''Запали је''. Онда гробари каче тог лика на шипку
везују му шал око главе, развлаче га, и наши виде колико је сати. Улеће неколико њих на терен како би покушали да га ослободе. Затим се активирају проптив пожарни апарати и жандармерија упада на нашу трибину и креће да макља редом све који се нађу на путу. А ти буквално немаш где да се помериш јер је трибина била претрпана... Ортака су испендречили мало, а ја сам буквално за длаку избегао да ме пендрек опали по глави...

И доста са пљувањем навијача, ово је потпуно исправан навијачки поступак. Како поступити кад гледате беспомоћног ортака у невољи, кога малтретирају скоро пуне 3/4 и понашају се према њему горе него према животињи? Такође приче око застава су измишљене вероватно. Бар у хали ништа није пало. Добијао сам СМС-ове да је пала гробари Шабац, а она била све време окачена на трибини и док су трајали нереди и после све до коначног прекида. Гробарска стока нема ни трунку образа, људскости, навијачког менталитета... Прво што су урадили то што су урадили, затим, жандари млате наше навијаче они у том тренутку певају ''Убиј Цигана''.

Ајде, таман се касније смирила ситуација, наша трибина је после прекида била скроз раштркана, у расулу, жандари поделили трибину и направили као неки кордон. Али консолидују се редови и креће поново са навијањем. И паркет се очистио скроз, чекао се наставак. Онда СВИЊА долази испод коша где су били наши навијачи. Ми почињемо да га прозивамо и он креће да се свађа тамо са неким иза коша. Видео сам ту и наше људе из клуба. Свиња је замахнула да забоде неког нашег лика и промашила. То изазива још већи гнев навијача из партера иза коша и почињу да га гађају флашицама и упаљачима, а са трибине је полетела и једна поломљена столица. Онда је упао Ђилас са 20 телохранитеља и меч је дефинитивно прекинут.

То је то укратко са лица места.

Сутра печемо Свињу! Јеби гробаре!

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Како бе од каде им инфо на 30 метри од нив гледаат дечко со ЦРВЕНО-БЕЛ ШАЛ кој го шамараат. И не треба баш да си Шерлок, ајде еве ти дај ми претпоставка твоја, што барал на ваша трибина ако не залутал?
Јас до сега немам налетано на некои таков, освен на типот од рекламата за Нектар соковите, да случајно ја греши трибината... Тоа мора да е од Марс паднат, па да незнае што се случува... А и што мајка бара сам... Се иде со друштво, екипа одбрана, или пак со родител... Него, тежок е фраерскиот живот...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Јас до сега немам налетано на некои таков, освен на типот од рекламата за Нектар соковите, да случајно ја греши трибината... Тоа мора да е од Марс паднат, па да незнае што се случува... А и што мајка бара сам... Се иде со друштво, екипа одбрана, или пак со родител... Него, тежок е фраерскиот живот...
Значи твоето видување е следното: Си вика он, :„Ајде, да се напраам мангуп, ќе идам кај Гробари на трибина, ќе пробам да симнам и некоја застава по можност“. Тоа и го сторил, ама заборавил да го тргне црвено-белиот шал? :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Значи твоето видување е следното: Си вика он, :„Ајде, да се напраам мангуп, ќе идам кај Гробари на трибина, ќе пробам да симнам и некоја застава по можност“. Тоа и го сторил, ама заборавил да го тргне црвено-белиот шал? :)
Може да е пратен од цигани, да снима пред сала кој носи застави, па го упецале... Надвор сигурно е носил јакна, па е ги покривал мајцата и шалот...

А твоето видување... Најпрво пијан камен бил, потоа изгубено детенце, симпатизерче со шал од фан шоп Звезда, гревче... Абе слеп да си, ќе наслушаш што се пее пред влез па ќе бегаш на друга страна, а не на вакво дерби, четири очи има да отворам...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Може да е пратен од цигани, да снима пред сала кој носи застави, па го упецале... Надвор сигурно е носил јакна, па е ги покривал мајцата и шалот...

А твоето видување... Најпрво пијан камен бил, потоа изгубено детенце, симпатизерче со шал од фан шоп Звезда, гревче... Абе слеп да си, ќе наслушаш што се пее пред влез па ќе бегаш на друга страна, а не на вакво дерби, четири очи има да отворам...
Како се крие шал со јакна? Ја кога и да имам шал и јакна ми се гледа шалот и тоа баш убаво?

Kajgana Shop

На врв Bottom