Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.619
- Поени од реакции
- 59.432
Атеизмот, верата и пивото се тесно поврзани, само вие погрешни евангелија читате. Клик.Од каде стигнавме од атеизам до пива
Атеизмот, верата и пивото се тесно поврзани, само вие погрешни евангелија читате. Клик.Од каде стигнавме од атеизам до пива
Ти благодарам на исцрпниот одговор, но дали го разбраш барем малку она кое го (пре)пишуваш и од кое Твое ,лично емпириско сознание, со согурност тврдиш дека животот настанал туку-така, токму по тој редослед, а не по некој друг, алтернативен пат?...Има разлика ама сепак ти одговорив погоре ако сеуште не ти е јасно можам и со равенки да ти напишам како се одвива реакцијата ама се сомневам дека ке ти користи
Значи чекаш да “го видиш “ така? Па еве сега дај покажими го да го видиме твојот УМ? Дали можеш да го направиш тоа?Ајде, јас уште чекам слика или видување од вашиот алах.
На прашање одговараш со прашање, добра тактика.Значи чекаш да “го видиш “ така? Па еве сега дај покажими го да го видиме твојот УМ? Дали можеш да го направиш тоа?
Зошто тогаш создавањето на универзумот,човекот,небесата не може да биде доказ дека Бог постои?На прашање одговараш со прашање, добра тактика.
Ако под ум мислиш свесност и креативност, самото тоа што можам да напишам просто-проширена реченица ти е доказ.
Слика колега од алах чекаме!
Затоа што и универзумот исто како и Бог, може да биде несоздаден и да не му е потребен креатор.Зошто тогаш создавањето на универзумот,човекот,небесата не може да биде доказ дека Бог постои?
Dokolku pred 200 godini taka kako tebe razmisluvale site luge denes se uste ke sme ziveele kako vo 18 vek. Bidejki celiot tehnoloski napredok e na luge koi ja odbile ovaa filozovija deka imame ogranicen kapacitet i od pred 200 godini do sega vidi kade sme. Od kojnski koli do patuvanje vo vselenata dojdovme kako civilizacija. A crkvata imase celosna vlast 1500 godini i celo vreme na edno isto nivo kako civilizacija sme ostanale. A za toa kolku mirolubiva religija e hristijansvoto svedoci skoro eden milenium na vojuvanje i ugnetuvanje na drugite neistomislenici (drugi religii напиша:Ко че сфатиш колку си ти мал дел од од оваа планета или од овој сончев систем или, во крајна сметка, од овој универзум, тогаш можеби че можиш да поставиш граница до каде е твоето знаење или севкупното човеково знаење од настанокот досега и уште толку одсега, а од каде почнува границата на незнањето. Тогаш поимите како коњска кола или спејс шатл можеби че ти бидат смешни. и еве да се случи тоа што го тврдиш, кажими кај че бидиш ти за да го установиш сево ова??
Шо се однесува до другиот дел од напишаното, јас реков дека ми се допаѓа учењето христијанско, а не спроведувањето на тоа учење од страна на црквата... во тој контекст се согласувам со тебе потполно што мислам дека се гледа, аможеби и не, во 4то прашање што го поставив претходно
.That's just like, your opinion, man.
Темава наложи да дадам свое мислење... да беше за рецепти можда че препишев нешто од Храна И Вино, ман
За да бидеш сигурен дека Вселената некад била набиена во тело со „точкаста„ димензија, потребно е да имаш очевидец кој, гледајќи го тој сингуларитет „од надвор„, ќе посведичи деке Вселната навистина настанала на тој начин. Ние, смрните, се‘уште ја гледаме Вселената „од внатре„ и субејктивно, и физички.Затоа што и универзумот исто како и Бог, може да биде несоздаден и да не му е потребен креатор.
Многумина (вклучитечно и муслиманите), како противаргумент на ова ја користат теоријата на Биг - Бенг, но таа не тврди дека универзумот настанал од ништо, како што теолозите сакаат да го прикажат тоа, туку вели дека универзумот бил концентриран во една точка - сингуларитет. Што значи, и "пред" Биг - Бенгот, универзумот постоел, но во вид на сингуларитет.
Квантна механика на материја и антиматерија една книга е од едно 400-500 страни е автор е Stephen Hawking. процитај ја и ке дознаеш што бил сингуларитетот и како настанал.За да бидеш сигурен дека Вселената некад била набиена во тело со „точкаста„ димензија, потребно е да имаш очевидец кој, гледајќи го тој сингуларитет „од надвор„, ќе посведичи деке Вселната навистина настанала на тој начин. Ние, смрните, се‘уште ја гледаме Вселената „од внатре„ и субејктивно, и физички.
Ваќе, не То останува ништо друго, освен да веруваш дека Хокинг (поточно: примарното јајце, запакувано во сциентистичко-философска амбалажа) навистина било почетна состојба од Вселената.
А што било пред сингуларитетот, и кој/што го створил тој сингуларитет?
А кој сведок го видел бог и прател дека е вечен?За да бидеш сигурен дека Вселената некад била набиена во тело со „точкаста„ димензија, потребно е да имаш очевидец кој, гледајќи го тој сингуларитет „од надвор„, ќе посведичи деке Вселната навистина настанала на тој начин. Ние, смрните, се‘уште ја гледаме Вселената „од внатре„ и субејктивно, и физички.
Ваќе, не То останува ништо друго, освен да веруваш дека Хокинг (поточно: примарното јајце, запакувано во сциентистичко-философска амбалажа) навистина било почетна состојба од Вселената.
А што било пред сингуларитетот, и кој/што го створил тој сингуларитет?
Ето, ја‘ претпостављам дека си ја прочитал наведената книга па ајде, у две-три просто-проширени реченици, објасни ни‘ во што е работата...Квантна механика на материја и антиматерија една книга е од едно 400-500 страни е автор е Stephen Hawking. процитај ја и ке дознаеш што бил сингуларитетот и како настанал.
Не е тоа поентата, туку ситуацијата е обратна, што значи, не дека некој ја видел вечноста и безпочетоста Божја, туку поентата е во тоа како Бог му се објави(л) на родот човечки.А кој сведок го видел бог и прател дека е вечен?