големи тежини=неподвижност, нефлексибилност, и слаба кондиција.
Дојди да видиш колку сум нефлексибилен.
За разлика од другите билдери посветувам повеќе во флексибилноста и кардио тренинг високо-интензивен.
Доволно имам мускулна маса и не сум многу голем но кревам тешко.
Проблемот со твоето размислување е логичко што ги гледаш билдериве и велиш ако јас дигам тешко ќе бидам како нив.
Ако не вежбаш флексибилност ќе бидеш како нив.
Плус истегнувањето е добро за DOMS и помага при добивање снага.
Но бидејќи во коктелот има повеќе стероиди не гледам зашто би го правеле тоа да се истегнуваат...
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 11:41 ---
Stef ne znam ti kako si vezbal koga si vezbal no muskulot poleka se naviknuva na zamorot i so mali tezini i so edno povtoruvanje na odredena vezba sekoj trening, samo edno moze mnogu daleku da stignes.
Затоа секоја 5 недела имам de-load недела каде што ги кратам сетовите на пола но со исти тежини.
Мускулите се учат на одреден напор но не значи дека нема стратегии да го пробиеш тоа.
1 недела одмор може да ги репарира сите DOMS и да се чувстуваш супер после кога ќе се вратиш,бидејќи си го зголемил нивотото на гликоген во мускулите.
За лесните тежини не функционираат за добивање мускулна маса зашто немаш доволно стимулус,но има и студии кој велат дека ако вежбаш одреден период со повеќе повторувања и кратки паузи ќе добиеш мускулна маса.