Факти за #влијателните

• Креатор на темата Moon Child
  • Време на започнување
Член од
10 февруари 2013
Мислења
83
Поени од реакции
21
Друже, заебанциите почнаа коа самопрогласените влијателни почнаа со хејт дека ние од кајгана сме замарале со акција некоја. Многу од тие што се регистрираа на твитер, останаа до денес, па и многу се онака, познати, да не речам влијателни сфашта зборов. Така да, не сфаќам зашто е пак ова вратено, коа беше пред 1 година.
некој го ископа :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
да не беше твитер... не ќе имаше за што да тролате цела година ... :) ...не го пикај qrот од таму од кај што го вадиш лебот :)
А да ти го пикне тебе Шкорпион без после да му вадиш леб?

Член од
10 февруари 2013
Мислења
83
Поени од реакции
21
мда.

Не е точно. Еве ја имам многу ликови од твитер кои ги почитувам. Али има некои што не прифаќаат туѓо мислење па бити.

Што е финтата? Тогаш (а и сега) многумина на твитер се палат на ова: Хах, види ги тие од форумот, (insert шала), и сите добиваат слика дека форумов е ко Фемина.

Затоа 140 карактери колку што се „добри“ се и „лоши“. Некогаш заради нив пребрзо се вади погрешен заклучок. Некогаш ја даваат погрешната слика, некогаш треба поголем простор за да се добие вистинската.

Така е и со ова сега. За форумов се добива заклучок по тролањето на влијателните. А форумов не е само тоа. Како што и Твитер не е само одреден дел.

Е тогаш, тоа се деси по таков терк. Некои ликови од твитер ги исиплукаа форумџиите и им наметнаа слика на: гебелсоиди, платеници од власта, националисти итн... а врска немаше.

Речиси никој (чест на исклучоци) не се обиде да дознае за целта на акцијата, туку ги „послуша“ гореспоменатите неколкумина и почна тролањето.

Да, до другите им беше до тролање, и ништо друго. Знаеме колку е несериозноста изразена на твитер често и нема збор за тоа. ;)

На крај, на твитер се трола секојдневно, се тролаат многу таргет групи, а кога некој ќе ги трола тие на твитер тогаш „тоа не чини“. Зошто? Нели викате дека треба да се прифати хумор на своја сметка (иако ти е блокирана хехе).

А за календарот, биди сигурен дека немаше да има никакви коментари од некои тука доколку не се десеше ова првото, со починатите од Смилковско.

А ова што се дешава сега, е класично билдање на его.

OK POZZZ

аха, сума сумарум сакаш да ми кажеш дека чим некој ве рчнал вас , вие имате право да мрчите за се друго што ќе искочи од твитер?
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 00:26 ---
Леее, кажи ми кој/а си на твитер, сериозно ме занима.
Иначе, сериозно мислиш дека сме од вмро, така? :facepalm:
не, не мислам :)
не е битно кој/а сум на твитер, битно е што ќе кажам. затоа што нели не сум на твитер за да лапам фолоери и да бидам „влијателен/на“ , така? :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
аха, сума сумарум сакаш да ми кажеш дека чим некој ве рчнал вас , вие имате право да мрчите за се друго што ќе искочи од твитер?

не, не мислам :)
не е битно кој/а сум на твитер, битно е што ќе кажам. затоа што нели не сум на твитер за да лапам фолоери и да бидам „влијателен/на“ , така? :)
Смешен испаѓаш, или смешна, како и да е. Онака, да знаеш какви зафрканции сме правеле, со преценетиот ни лидер #Ж....

Член од
10 февруари 2013
Мислења
22
Поени од реакции
3
А да ти го пикне тебе Шкорпион без после да му вадиш леб?
пошто нели ти знаеш дека Шкорпион го пика ... само продужи да го примаш :)

а да се договориме Смилковско да не се спомиња више а? :facepalm:

Член од
10 февруари 2013
Мислења
83
Поени од реакции
21
Смешен испаѓаш, или смешна, како и да е. Онака, да знаеш какви зафрканции сме правеле, со преценетиот ни лидер #Ж....
и ние правиме. со сите. и многу пофино се дружиме. и еве гледаш, смешни сме :)

M

Moon Child

Гостин
Кајгана не е заедница, кајгана е форум. Може да се регистрира кој сака и нема да биде на нож пречекан. Јас стварно незнам што имаа против одредената група сезнајковци пред 10 месеци, божем ние дома им дојдовме со разглас да им досаѓаме. Твитер е мој, колку што е нивни, и таму има правила и на форумов има, кој нема да ги почитува ќе биде отстранет.
Мене ми е симптоматично ова, изгледа некои луѓе си ја имаа мувата на капата па дојдоа овде да си ја ишкаат. Некој ако некаде сере за Кајгана мрчаторите јас нема да се најдам навредена, зошто вие се наоѓате за Твитер влијателните, кога сметате дека не сте такви?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Како што вие мрчите за Кајгана судејќи само по оваа тема, а на форумот има уште стотици членови кои не се „затегнати“ со ова? Не е исто? :cautious:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Зашто мислиш дека форумџиите ги хејтаат акциите на твитер заедницата ? И зашто мислиш дека темава насловена како Влијателни значи дека сите кои се нарекуваат така или се зезаат со ова име, се мета на хејт? Станува збор за одредена група која залепи провокативни и некултурни етикети.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кажи се бе фраер/ќе.

Член од
5 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
2
Од каде знаеш дека членови од кајгана не го подржале Маршот за мирот? Најди ја има и таква тема ќе видиш дека некои и беа присутни. Една работа имате проблем да ја разберете. Ако некој ја подржува елката некој и ќе ја критикува, ама не со коментари од типот вие сте глупави, твитате за некои деца, вас ве плаќа партијата на власт, вие сте затуцани гебелсоиди како што тоа го правеа ликови од твитер.
Каде напишав дека не е подржана, кажав дека од таму е излезена идејата, не капирај грешка, јас немам потреба да делам на ние и вие, ЈАС видов акција подржав,

Член од
10 февруари 2013
Мислења
83
Поени од реакции
21
Како што вие мрчите за Кајгана судејќи само по оваа тема, а на форумот има уште стотици членови кои не се „затегнати“ со ова? Не е исто? :cautious:

само оваа тема ја фативме и луѓето кои постираа.

Kajgana Shop

На врв Bottom