Факти за #влијателните

• Креатор на темата Moon Child
  • Време на започнување
Член од
5 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
2
Смешни сте, јас само сакам да додадам дека и Твитер има хуманитарни акции, исто така и Маршот за мирот е идеја од таму излезена, додека бев и пред 10 месеци активна и знам за што зборуваат на Кајгана јас бев од ретките што на Твитер ги подржав, и се знае кај нас на секој протест има и контра протест не пишано правило (y)

Член од
10 февруари 2013
Мислења
83
Поени од реакции
21
A чекај, како иам забрана од тебе да јадам гомна за било кој?
Башка кој го дефинира тоа влијателен?
Си ишкаш мува од капа? Ти пораснал еПенисот па сам си дае титула влијателен?
На шо влијаеш? Дигаш притисоци и тензии меѓу македонски интернет социјални мрежи?

И така мрморецот ја виткаше чоколадата...

ми порасна, сега ми е 24цм.
очигледно сум влијателен брат, еве се реактивиравте.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
имаше еден твит пред еден месец, кој не беше упатен на вас него генерално на хејтери, дека е греота да се хејта нешто што е направено со нуманитарна цел, без финансии и од кое никој не заработил. толку.

знам и за вашата иницијатива. спроведете ја, за 2014.
Не знам што се дешава на твитер, ептена реееетко сум таму,
Ама знам дека пред некое време некој од твитер сакаше да уништи една акција, при што тие неколкумина кои инстант влегоа на твитер за да напраат нешто у врска со нешто беа етикетирани и навредувани.

Член од
10 февруари 2013
Мислења
83
Поени од реакции
21
Не се збори за сите генерално.
Се мешаат поими како на пример твитерџии со влијателност.
Ти посочив дека во случајов со темава, “влијателност“ е иронична категорија и се однесува на претенциозни луѓе, а верувам дека не се сите на Твитер такви. Во темава не се говори за твитерџиите општо, па затоа и не се генерализира.

ама не ме конташ. нема везе, ок. мунти.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.437
Поени од реакции
25.359
не разбирам баш, ова твитер заедница е уствари инвентарот од менада со лошите цвикери и марамите ?
А ДА, МЕНАДА НЕ Е ЈОВАНА ТОЗИЈА. не го хејтајте местото, супер е. ете за какво генерализирање зборам.
Деми год... Oh my God :pos::pos::pos: Сама си даде автогол.

Член од
10 февруари 2013
Мислења
22
Поени од реакции
3
да не беше твитер... не ќе имаше за што да тролате цела година ... :) ...не го пикај qrот од таму од кај што го вадиш лебот :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ALL HAIL ВЛИЈАТЕЛНИОВ
Како иде редот сеа, не сум у тек. Статија у принтан весник ти фали? Фокус, Курир, Теа модерна, у шо сакаш да те има?
И потпораснале цицките. It's a baby girl. :pipi:
Oo дунде тоа, му дошле црвените денови па се курчи n_n
Ќе ми ти пројде мило, не ми се секирај.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Друже, заебанциите почнаа коа самопрогласените влијателни почнаа со хејт дека ние од кајгана сме замарале со акција некоја. Многу од тие што се регистрираа на твитер, останаа до денес, па и многу се онака, познати, да не речам влијателни сфашта зборов. Така да, не сфаќам зашто е пак ова вратено, коа беше пред 1 година.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Смешни сте, јас само сакам да додадам дека и Твитер има хуманитарни акции, исто така и Маршот за мирот е идеја од таму излезена, додека бев и пред 10 месеци активна и знам за што зборуваат на Кајгана јас бев од ретките што на Твитер ги подржав, и се знае кај нас на секој протест има и контра протест не пишано правило (y)
Од каде знаеш дека членови од кајгана не го подржале Маршот за мирот? Најди ја има и таква тема ќе видиш дека некои и беа присутни. Една работа имате проблем да ја разберете. Ако некој ја подржува елката некој и ќе ја критикува, ама не со коментари од типот вие сте глупави, твитате за некои деца, вас ве плаќа партијата на власт, вие сте затуцани гебелсоиди како што тоа го правеа ликови од твитер.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Има де. За Нешковски произлезе од Твитер, пола Кајгана излезе да даде поддршка и присуство уште првиот ден кога се собиравме кај фонтана. Искача нешто од Кајгана, веднаш се даваат епитети ко трутови, гебелсоиди, ми се полни сандачето со пораки од типот : „Од кој штаб на ВМРО сте пратени?“ дури почнаа и да ми спомнуваат некои имиња штабски одредени демек неопределени персони што си ги сметате за влијателни таму, само нема да ги кажам нивните јузери таму, нормално.

И сега ја наоѓаат темава која беше забаталена на 432904832 страна од подфорумов и мислат дека е за одредени 4-5 души таму отворена :tapp: И така ја читавте цела барем ќе сконтавте зошто е.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
затоа што на крајот се ви излезе од контрола и место за тие конкретни луѓе почнавте да јадете гомна за сите генерално.
мда.

Не е точно. Еве ја имам многу ликови од твитер кои ги почитувам. Али има некои што не прифаќаат туѓо мислење па бити.

Што е финтата? Тогаш (а и сега) многумина на твитер се палат на ова: Хах, види ги тие од форумот, (insert шала), и сите добиваат слика дека форумов е ко Фемина.

Затоа 140 карактери колку што се „добри“ се и „лоши“. Некогаш заради нив пребрзо се вади погрешен заклучок. Некогаш ја даваат погрешната слика, некогаш треба поголем простор за да се добие вистинската.

Така е и со ова сега. За форумов се добива заклучок по тролањето на влијателните. А форумов не е само тоа. Како што и Твитер не е само одреден дел.

Е тогаш, тоа се деси по таков терк. Некои ликови од твитер ги исиплукаа форумџиите и им наметнаа слика на: гебелсоиди, платеници од власта, националисти итн... а врска немаше.

Речиси никој (чест на исклучоци) не се обиде да дознае за целта на акцијата, туку ги „послуша“ гореспоменатите неколкумина и почна тролањето.

Да, до другите им беше до тролање, и ништо друго. Знаеме колку е несериозноста изразена на твитер често и нема збор за тоа. ;)

На крај, на твитер се трола секојдневно, се тролаат многу таргет групи, а кога некој ќе ги трола тие на твитер тогаш „тоа не чини“. Зошто? Нели викате дека треба да се прифати хумор на своја сметка (иако ти е блокирана хехе).

А за календарот, биди сигурен дека немаше да има никакви коментари од некои тука доколку не се десеше ова првото, со починатите од Смилковско.

А ова што се дешава сега, е класично билдање на его.

OK POZZZ

Kajgana Shop

На врв Bottom