Прашање за Христијанството III

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
од моментот кога се родил исус
togas spored tvoeto tvrdenje drugite bozji verovesnici pred nego ne veruvale vo boga,t,e vo otecot sinot i svetiod duh. , i voopsto ne se spaseni od boga zasto oni ne im bilo objaveno da veruvaat vo presveta trocja bideiki spored tebe trojstvoto datira po raganjeto na isus.zasto pred isus nikoj ne veruval vo trojstvo i den denes evrit\e go negirat ne veruvat vo toa, zosto vo stariot zavet mojsej voopsto ne go objasnal toa veruvanje, i site drugi bozji verovesnici .ima li nekoj verovesnik koje dojden so takvo veruvanje?i dalie e spomnato trojstvoto vo torata..ako nee togas zasto nee? tooa e bitno veruvanjee..zs ako ne veruvas spored vas nema da bides spasen.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 17:50 ---
Може да се претпостави дека првите информации кај инкарнатите, за Светото Тројство му се дадени на Аврам, заедно со другите кабалистички знаења.
koi se tie informacii kaj inkarnatite deka avram veruval vo sveti trojstvo

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
togas spored tvoeto tvrdenje drugite bozji verovesnici pred nego ne veruvale vo boga,t,e vo otecot sinot i svetiod duh. , i voopsto ne se spaseni od boga zasto oni ne im bilo objaveno da veruvaat vo presveta trocja bideiki spored tebe trojstvoto datira po raganjeto na isus.zasto pred isus nikoj ne veruval vo trojstvo i den denes evrit\e go negirat ne veruvat vo toa, zosto vo stariot zavet mojsej voopsto ne go objasnal toa veruvanje, i site drugi bozji verovesnici .ima li nekoj verovesnik koje dojden so takvo veruvanje?i dalie e spomnato trojstvoto vo torata..ako nee togas zasto nee? tooa e bitno veruvanjee..zs ako ne veruvas spored vas nema da bides spasen.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 17:50 ---

koi se tie informacii kaj inkarnatite deka avram veruval vo sveti trojstvo
стар завет и тора се пред исус и го практикуваат јудејците. и затоа кај нив го нема тројството. зошто пак? па затоа што тогаш немало син божји. тоа е делот што им фали.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
стар завет и тора се пред исус и го практикуваат јудејците. и затоа кај нив го нема тројството. зошто пак? па затоа што тогаш немало син божји. тоа е делот што им фали.
kako mozelo da nema sin bozji ,?znaci li do pojavata na isus deka bog nemal sin ,

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
i
i sto veli avram za trojstvoto?
Не реков ништо дека вели.
Ти праша од кога датира.
Јас претпоставував дека не си мало дете и ваљда мислиш на тоа, од кога датира знаењето кај луѓето за Светото Тројство. Сигурно не би ме прашал нешто како: од кога датира Господ и слично. Ваљда... се надевам...
Знењето за Светото Тројство се јавува во Кабалата*.
Кабалата прво му е предадена на Аврам.
(прашај ме сеа што вика Аврам за Кабалата)
Таа е езотерната страна на реигијската медаља, кај аврамските религии. "Јога на западот" (D.Fortune). Она што е јогата во Хиндуизмот (езотерна страна на религијата, неуништена од догмите, како што тоа е случај кај нашите религии).
Тука ќе прекинам. Не сакам да те навредам, ама вие сте веројатно последните членови на овој форум со кои би дискутирал на тема езотерни vs/& егзотерни референци, во аврамските религии.

* иако тие форумџии, со кои би можело ова да се разглаба, веројатно не би се сложиле буквално со мене.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
со цел да ме (не) дискредитираш, почнуваш да поставуваш прашања кои се досадни. веќе се кажани работи за тројството, прочитај поназад и ќе најдеш и можда сватиш. мета постави исто прашање. али ај во кратко да ти кажам, светото тројство е една иста ствар. значи и отецот и синот и светиот дух се едно исто заемно поврзано, неразделно. е сега знам ќе следи познатото прашање, па ако е син тогаш не е бог? и пак ќе треба да ти се објаснува ( на секој посебно) дека бог сакал да слезе на земјата, но во човечки облик. и дека како секој човек растел нормално како сите други. значи на 2 години имал 2 години, не бил за 2 години да има ко божем 15 и така натаму. ги земал сите човечки особини за да може да се приближи на народото и шири божјото слово. и ај , знам дека пак ќе прашаш нешто што е веќќе одоговорено.

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Прашање до христијаните:

Зошто мајката на Иса а.с./Исус на наведените слики во христијанството секогаш е покријена со марама на главата?
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 01:45 ---
Значи Исус не постоел, со тоа според вашето верување не постоел ниту БОГ? Затоашто тројството кај вас е едно исто. Дали тоа значи дека сите претходни народи пред доаѓањето на Исус биле грешни и не верувале во БОГ?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Прашање до христијаните:

Зошто мајката на Иса а.с./Исус на наведените слики во христијанството секогаш е покријена со марама на главата?
Носењето марама/шамија е знак за женската скромност, но и знак за женската потчинетост кон мажот/сопругот, во релациска смисла, со тоа што покажува дека со приврзаноста кон сопругот, жената ја гледа смислата од своето битисување, исто како што сопругот ја гледа смислата од своето битисување во Христа Бога. Така, јасно е зашто е створена жената: створена е ради мажот, а не ради самата себе.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Носењето марама/шамија е знак за женската скромност, но и знак за женската потчинетост кон мажот/сопругот, во релациска смисла, со тоа што покажува дека со приврзаноста кон сопругот, жената ја гледа смислата од своето битисување, исто како што сопругот ја гледа смислата од своето битисување во Христа Бога. Така, јасно е зашто е створена жената: створена е ради мажот, а не ради самата себе.
A koga e shamijata na nekoja muslimanka,ko da nema vakvo nezno i ubavo tumacenje ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Така, јасно е зашто е створена жената: створена е ради мажот, а не ради самата себе.
За мене се створени многу жени, значи ли тоа дека ќе одам во рајот?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За мене се створени многу жени, значи ли тоа дека ќе одам во рајот?
Или ќе одиш, или нема да одиш: највероватно...
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 15:57 ---
A koga e shamijata na nekoja muslimanka,ko da nema vakvo nezno i ubavo tumacenje ?
Напротив: никад не сум замерил за носење шамија кај жените во Исламот.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кој е "поголем" во очите на една Христијанка-мажот или Бог?
Бог, секако, а жената се стреми кон Бога (доколку се стреми, нормално...) преку мажот, а не преку умот свој, оти во спротивно, Бог немаше да му створи на Адама пријател сличен нему (на Адама), туку Адам вечно би бил само во Рајот.
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 20:31 ---
Kolku ponizuvacki za zenata.Znaci zenata nema druga cel sem na mazot da mu sluzi ? Toa li e celta za sto e stvorena zenata ?
Напротив. не е понижувачки, туку Богоугодно.
Жената и тоа како има и други цели во своето битисување, како на пример, продолжувањето на човековиот род и издигнувањето Богобојажливи деца.

Kajgana Shop

На врв Bottom