Прашање за Христијанството III

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.146
Поени од реакции
12.128
Зошто кога муслиман ќе постави прашање за да се тегави на темава ми доаѓа да идам на темите за ислам и да им ги покажам со прст нивните апсурдности и забегувања застарени со еони, кои нели, ги гледаат сите тие што не се муслимани?
Која е логиката да доаѓате бре муслимани и да поставувате простачки прашања за да убедувате некој дека му е погрешна верата?
Мислам, со тоа покажувате колку Алах воопшто не е тоа што велите дека е... нели? :)

Де христијани објаснете ми зошто ли така се чувствувам спрема муслиманите кога имаат такви задни (раковски) размисли? Хм, интересно... дури запрепастен сум си јас :)

П.С. За да не дојде некој да ми каже дека „несвесно“ сум христијанин, еве да кажам: не сум христијанин :) НИту свесно ниту несвесно ;)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
П.С. За да не дојде некој да ми каже дека „несвесно“ сум христијанин, еве да кажам: не сум христијанин :) НИту свесно ниту несвесно ;)
Е фала што ни кажа.

Тоа само "високо-сензитивниве" Муслимани можат да ти кажат дека си Христијанин. Они бате, не разликуваат атеист од Христијанин од Телемит од Хиндус. По темиве скоро задолжително им се обраќаат на сите како на Христијани и мислат дека коа серат по Христијанството, соговорникот го нервираат. А него, у ствари го боли уво и само ја забележува нивната затуцаност.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нели гледате во колку контрадикторности западнувате?
Контрадикците барај ги кај себе си, со тоа што не прифаќаш одговори на прашања кои самиот ги поставуваш.
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 01:15 ---
Бог на Бог му вели прости им?
Тачно: Синот Божји од Отецот моли милост за оние грешници кои Го распнаа (Синот).

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Тачно: Синот Божји од Отецот моли милост за оние грешници кои Го распнаа (Синот).
:tapp: Па нели до сега тројството беше едно исто? Сега излегоа раздвоени и укажување дека сепак тројството не е едно исто. Бог си е Бог кој нема здруженик, Ангелот си е задолжен за својата работа, а Исус е божји ПРАТЕНИК!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
:tapp: Па нели до сега тројството беше едно исто? Сега излегоа раздвоени и укажување дека сепак тројството не е едно исто. Бог си е Бог кој нема здруженик, Ангелот си е задолжен за својата работа, а Исус е божји ПРАТЕНИК!
...А што е „тоа„ што е „едно и исто„?...:sneaky:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
за да се разбере светото тројство треба да си христијанин, па макар и малку. ако не си, нема шанси да ја сватиш таа комплексност.
али јбга, што ако сум го сватил и идам понекогаш во црква да запалам свеќа, кога не ми врши работа. така и со исламот, се трудам да ве разберам, но никако не ми иде со тие цитати, ко да се нема сопствена свест, него само цитатите и само цитатите!!!
премногу кратко сум на земјава за да сериозно се замарам со глупости (читај религии) кои само го загорчуваат животот.
Да, ќе се декларирам како христијанин, но ме боли уво за тоа дали требало марама на жена, или литургија во недела, ......... си прифаќам како што мене ми одговара. а таа слобода ми ја дава христијанството.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
mnogu ubavo te prasav od pred isus ili posle isus , od koga datira presveta trojca, ?
Може да се претпостави дека првите информации кај инкарнатите, за Светото Тројство му се дадени на Аврам, заедно со другите кабалистички знаења.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Може да се претпостави дека првите информации кај инкарнатите, за Светото Тројство му се дадени на Аврам, заедно со другите кабалистички знаења.
ок е и ова, не негирам, ама ако сака со сигурност одговор, а не со претпоставки, тогаш нема бегање од тоа кога исус се родил. како и да е, не е после (откако умрел) исус

Kajgana Shop

На врв Bottom