А твоите аргументи се катастрофа, не знам дали да се смеам........
Па и славните месопотамци да се словени, само затоа што името Багдат ви личи на словенско....
Но знаеш имам против аргумент за таквите како тебе, и пред некое време ти кажав дека за било кое место на земјата можам да ти најдам албанско значење, и ете, ме натера....
- Јапонија = Апониа = А по ни = дали ме слушаш
- Америка = ха мер ик = јади, земи, бегај
- Африка = афр ика = блиску бегав
- Русија = Рус = грозје
- Иран = И ран = и паднале
- Кина = кина = имаме
- Индиа = И нди = ги слушам
еве ги твоите аргументи....
Никаде не постои словен пред 6 век во Балканот, верувајте дека светот се смее со вас со ова небулоза...... да биле толку јаки словените зошто нема пишани документи или надгробници, како грчката цивилизација, зошто тогаш биле христијанизирани после 8 век, а се знае дека илирите беа меѓу првите кои се христијанизирани во балканота тоа значи во 3 или 4 век.......
Како што стотина пати сум кажувал дека не велам јас така, туку стотина историчари.....а ти не можеш да најдеш ниту еден кој ја подржува твојата теорија.......
Пак не е темата за потеклото на словените, не знам дали има тема, ако има повикај ме таму.......и ќе дискутираме....
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 09:43 ---
Бараше линкови за доцното словенско христијанизирање, и ти дадов многу книги, мрзев понатаму да барам, значи тие се историчари со име и презиме, меѓу кои има и словени кои не пишувале туку така........
Како книгите не се факти, па тогаш немало изводи на покрстени или родените па да ти дадам доказ, ако бараш таков доказ тогаш не бараш одговор, туку бараш изговор....
И и статичари немало тогаш, туку патеписци и војни, бунтувања и разни преселби, како што е словенската, аварската и многуте други.....
За Бугарија не знам, некој бугарин нека одговори поточно, но за Албанија ќе ти кажам мое мислење, тогаш Албанија веќе била под раката на туѓо владеење, не знам точно кој странски принц, италијанските интереси веќе биле длабоко поврзани во секоја сфера, немаше албанска војска воопшто, народот бил разединат,.....и немаше силен отпор, туку ситни на разни неорганизирани кланови и семејства кои биле многу лесно победени.....
И затоа многу рано албанците биле окупирани, и на некој начин личи како да биле сојузници.......
Се разбира дека Генти е по поткован од мене, тој е постар во форумов, и е посикусен член он мене....