Прашања до Атеистите II

Член од
6 февруари 2013
Мислења
11
Поени од реакции
14
Ако постои такво нешто, тогаш ќе постои и начин тоа да се докаже.Има една интересна теорија, дека свеста продолжува да постои во quantum entanglement, ама сепак е само теорија. А тие рајови, пеколи незнам какви места, тоа е све исмислена глупост, овде мора да се согласиш со мене.
Чекај сеа момак, ова ти е контрадикторно со претходниот пост. Нели немаше натприродно, иако немаме објаснување за истото? Ако речам дека нешто не верувам не значи дека тоа и не постои. Атеистите не значи дека отфрлаат како неможно. Атеизмот се однесува само на богови (оние 5000 и кусур), не и на други појави.
Тоа е поентата не викам дека ќе се докаже но не и дека нема. Не е само quantum entanglement има многу повеќе тероии.Тоа со пеколот рајот итн. јас го сфаќам само како метафора што луѓето во буквална смисла си ги прифатиле.

Нема ништо натприродно, ''животот по смртта'' реков дека не мора да е натприроден феномен како што го поимаат атеистите туку само еден обичен циклус на природата што ние од денешен агол не можеме да го разбереме исто како примерот со племето и авионите.
Да атеизмот се однесува на тие илјадници богови ама некако е претесно тоа разбирање бидејќи дел од тие богови имаат допирна точка и со тезите што ја потврдуваат тенкоста на границата помеѓу тоа што ние го дефинираме и сфаќаме како нат/природно. Се согласувам дека ова води кон филозофски расправи ама на крај краева се меѓусебе е поврзано.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Докажи дека во твојата соба нема розев летечки и невидлив еднорог на кој му го извадиле едното око додека бил пират и се храни со јаглерод диоксид..
A koj rece deka nema enorog, so edno oko, na jaglerod monoksid ili dioksid?
Ima, ama ne e rozov.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Никоја не се замара со Бог туку со сведоштва и „жими мајка“ изјави на „сведоци“ и негови наводни вонбрачни деца.
мали разгули молим ти се
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 21:29 ---
Najprvo ne e deka ne veruvam vo postoenjeto na "bog", tuku ne veruvam vo veruvanjeto na postoenje na "bog" - ima golema razlika.

Momentalno se naogam na forum za prasanja za ateistite i odgovaram na istie. So samoto toa jas ne se zamaram so nekoe religiozno ubeduvanje, tuku lugeto koi postavuvat ovde prasanja se zamaraat so ateizam.
Najdobro bi bilo niv da gi prasas sto baraat ovde, da ne ubedat vo nivnata religija, da ne provociraat, ili pak i na niv im se otvara umot za nedostatocite na religijata koja ja pretstavuvaat.
Ima mnogu luge koi nasekade mnogu agresivno gi reklamiraat na religioznite institucii i toa vistinsko reklamiranje, preku soopstenija na televizija, posteri niz ulici, agitatori koi setaat po kuki, a kako sto gledam i ovde na forumov.
Se nadevam deka so moite odgovori ovde im dadov znaenje i argumenti na onie luge koi bi sakale da bidat nesto poveke vo svojot zivot od obicni sledbenici na nekoja religija zacementirani vo nacelata i zakonite na istata i da gi odbijat nivnite nacini na regrutiranje novi sledbenici.
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 01:52 ---
да не беше религијата кој знае што ке бевме.Ке живевме во хорда или заедница во која ке се јадевме самите себе си.И не мешај религија со бог молим ти се ако планираш да коментираш протражи нешто.А давам глава дека кога има некој празник прв летиш за прослава

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
да не беше религијата кој знае што ке бевме.Ке живевме во хорда или заедница во која ке се јадевме самите себе си.И не мешај религија со бог молим ти се ако планираш да коментираш протражи нешто.А давам глава дека кога има некој празник прв летиш за прослава
Болдот сме баш сега. Симни ги розовите очила и погледни малку околу себе. Да имаше баба мадиња ќе беше друго. Тоа ШББКББ (Што Би Било Кога Би Било) остави за други прилики, ни јас ни ти нема да дознаеме, може и ќе беше поарно.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Болдот сме баш сега. Симни ги розовите очила и погледни малку околу себе. Да имаше баба мадиња ќе беше друго. Тоа ШББКББ (Што Би Било Кога Би Било) остави за други прилики, ни јас ни ти нема да дознаеме, може и ќе беше поарно.

ќе се дознај на стршнијо суТ

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
од вас атеистите ми се кења искрено.Ми водите некоја филозофија не верувам во ништо или верувам во некои филозофски правци што првпат ги среќавате и за кои и самите не ги разбирате.И не сме срање сега него срање е времето кое доаѓа и е присутно.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
од вас атеистите ми се кења искрено.Ми водите некоја филозофија не верувам во ништо или верувам во некои филозофски правци што првпат ги среќавате и за кои и самите не ги разбирате.И не сме срање сега него срање е времето кое доаѓа и е присутно.
Момак, кулирај малце, ако ти е покакана пелената, нека ти смени мајка ти. Ти гледам ептен ја разбираш. Ако имаш прашање повели не туку какај.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Зошто си верник...?
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 00:34 ---
Момак, кулирај малце, ако ти е покакана пелената, нека ти смени мајка ти. Ти гледам ептен ја разбираш. Ако имаш прашање повели не туку какај.
Атеисту... пиши си на аватарот... ШАМАН... вака не бива... не за друго ќе помисли некој дека си атеист, од оние фанатичнине атеисти... :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Зошто си верник...?
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 00:34 ---

Атеисту... пиши си на аватарот... ШАМАН... вака не бива... не за друго ќе помисли некој дека си атеист, од оние фанатичнине атеисти... :D
Абе ќути таму ти атеист еден низаеден :D.
Фанатичен, умерен, агностик, гностик, па и пантеист, кое и да сум... пак сум атеист. И аман не се замарајте со мојот ник. Ти реков јас тебе да не се викаш повеќе Ошо Љубавник? :LOL:

П.С. Никот е нарочно таков, за да им помогнам на луѓево да имаат добра пробава, гледаш еден пациент излечив :LOL:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Абе ќути таму ти атеист еден низаеден :D. Фанатичен, умерен, агностик, гностик, па и пантеист, кое и да сум... пак сум атеист. И аман не се замарајте со мојот ник. Ти реков јас тебе да не се викаш повеќе Ошо Љубавник? :LOL:
Не не не... сите ја забораваат цртата после Ошо... сакам да кажам дека сум тука на форумов најповеќе во врска со такви теми... а после цртата е Љубовник што сакам да кажам дека во приватен живот сум големо шваљериште... :D А ти си повеќе Шаман него ли што било друго... :P
П.С. ја купив моќта на тишината од лажниот врач, ученикот во шаманското движење во мексико... како и да е има човекот неколку практични и теоретски реалности кои ме погодуваат... иако грото од работите се само мистична фантастика...;)(ке продолжиме за ова во соодветната тема...)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не не не... сите ја забораваат цртата после Ошо... сакам да кажам дека сум тука на форумов најповеќе во врска со такви теми... а после цртата е Љубовник што сакам да кажам дека во приватен живот сум големо шваљериште... :D А ти си повеќе Шаман него ли што било друго... :P
П.С. ја купив моќта на тишината од лажниот врач, ученикот во шаманското движење во мексико... како и да е има човекот неколку практични и теоретски реалности кои ме погодуваат... иако грото од работите се само мистична фантастика...;)(ке продолжиме за ова во соодветната тема...)
Џаст кидинг момак, уживај, сепак е форум, нали, да се насмееме малку. Инаку баш би сакал за Кастанеда да подискутираме, еве можеш кај шаманизам. Ако не си го читал досега, тогаш не ти е баш најдобар таа книга. И сепак е само книга а не учебник, нели? :D

П.С. Инаку подоста ми се допадна постот на другана тема за биг бенгот и времето. Види го уводниот дел на “Активната страна на Бесконечноста“ за синтаксата.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Џаст кидинг момак, уживај, сепак е форум, нали, да се насмееме малку. Инаку баш би сакал за Кастанеда да подискутираме, еве можеш кај шаманизам. Ако не си го читал досега, тогаш не ти е баш најдобар таа книга. И сепак е само книга а не учебник, нели? :D
Сум читал неколку од него книги... Инаку да, и ја така викам само форум е, плус треба и шалење, а не само да се препукуваме...:icon_mrgr:
КЛИК :icon_lol:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сум читал неколку од него книги... Инаку да, и ја така викам само форум е, плус треба и шалење, а не само да се препукуваме...:icon_mrgr:
КЛИК :icon_lol:
За Уводникот погоре, еве ти го тука, клик

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
За Уводникот погоре, еве ти го тука, клик
Хм... Интересното е што е многу слично со размислата што ја напишав во темата... Како и да е реков дека за мене има малку но сепак многу јасни вистини затскриени во книгите негови... Ова со интензитетот ми се допадна многу... Можам да кажам дека интензитетот на овој момент доколку е тотален, се преминува во една поинаква состојба на свеста...;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Хм... Интересното е што е многу слично со размислата што ја напишав во темата... Како и да е реков дека за мене има малку но сепак многу јасни вистини затскриени во книгите негови... Ова со интензитетот ми се допадна многу... Можам да кажам дека интензитетот на овој момент доколку е тотален, се преминува во една поинаква состојба на свеста...;)
Затоа и ти го покажав оти најдов сличност со мите размислувања и со посочениот цитат. Ти се бендиса а не лајкаш а пеер? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom