ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Дај луѓе кажете коа е тоа мартовската казнена сесија? Првиов семестар сВе испопаднав, само еден предмет положив :eek: , и колку се плаќа за презапишување предмет? Не можам да најдам ваква информација на страната од факултетот.

Мартовската казнена сесија би требало да биде од 24февруари (може да сменат датуми покасно или порано али лани почнала тој период) до 10 март, што значи отприлика тогаш, ќе има соопштение некое време унапред. Иначе, за полагање се плаќа 1000ден. и за испит и за есеј(иако јас лани полагав есеј во казнена сесија и си платив поштено 1000ден и на крај кога ја давав ми рекоа нема потреба... ама не мора да значи дека сите се толку фини). За презапичување на предмет зависи колку кредити има предметот, и знаеш имаш 3 шанси да го преполагаш и ако на сите тие паднеш тогаш го презапишуваш, ако си стар систем, пошто новиов ама баш ич не го разбирам :confused: и незнам како одат тие работи не можам да ти помогнам. Како и да е предмет од 4 кредити презапишување е 34 евра - 2091ден, 7 кредити 58 евра - 3567ден и 8 кредити 67 евра - 4120ден. (y)
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 17:31 ---
Btw ќе може некој да ми каже како е скалта за бодување за оценки, само знам точно 6ка дека е од 61 поен....

Мислам дека се однесува на Аврелие Августин и Тома Аквински ( но, можно е да се однесува на канонско и шеријатско право или пак ако сакаме многу општо уште за време на Хамураби, Стара Грција, Египет правото се претставувало како волја на боговите) Но, сепак мислам дека станува збор за првиве двајца...
Не е ни тоа ни тоа,али нема везе срцка е Јасна :)

Btw ќе може некој да ми каже како е скалта за бодување за оценки, само знам точно 6ка дека е од 61 поен....[/quote]

Еве ја скалата за бодување ако си по стар систем
6 - 61 поен , 7- 69 поени , 8 - 77 , 9 - 85 и 10- 93 поени , значи на по 8 поени е разликата помеѓу секоја оценка по стар систем .

До колку работат студентски прашања?Утре сакам семестар да завервам.Јбг последен ден се чекат:icon_lol:

И ја утре треба семестар да заверам, значи да се нацртам пред студентски у 10:30 и да чекам да отворат :D

Колеги, да не знаете дали ќе има можност за полагање Општ дел граѓанско право во мартовската казнена сесија? :)

Колеги, да не знаете дали ќе има можност за полагање Општ дел граѓанско право во мартовската казнена сесија? :)

Па мислам дека сите предмети можат да се полагаат во казнена сесија, затоа е и казнена ако не си успеал во термините претходно во регуларната сесија да положиш, ова е дополнителна шанса без разлика кој семестар си сега.

До колку работат студентски прашања?Утре сакам семестар да завервам.Јбг последен ден се чекат:icon_lol:
се испроба? :)
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 18:10 ---
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Здраво колеги, се обраќам повторно до вас, поточно оние што се втора година и слушаат казнено кај Камбовски, имам учебник по казнено право за продавање, последната верзија, доколку некој е заинтересиран нека ме исконтактира во приватна порака.
за состојбата на учебникот, не е воопшто користен освен 5 страни што сум ги подвлекол со маркер за презентација другиот дел не е ни чепнат, само така учебникот ми скисна некои 10 месеци лежејќи во фиока, зачуван идентично како нов.... така што кој е заинтересиран да го земе, нека ми пише ;)
И да прашам уште еднаш, дали има некој заинтересиран за учебников? o_O

Едно добри сат и 40тина минути се чекаше во студентски прашања ...а за тие од прва година скоро до влезон од факултетон имаше редица :D.

L
Лани во Мартовска можеа да се полагаат само од 1.3.5 семестар односно за тие семестри и е казнена,џабе не спремајте од 2,4,и 6 ама за сигурно провери си.
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 22:36 ---
Колеги како го положивте Филозофија на право,овој предмет ме излудува.

L
Лани во Мартовска можеа да се полагаат само од 1.3.5 семестар односно за тие семестри и е казнена,џабе не спремајте од 2,4,и 6 ама за сигурно провери си.
Ондак зошто во казнената во октомври се полагаа и предмети од 1 3 5 семестар ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom